Miért mondják a fiataloknak hogy menjenek külföldre dolgozni?
Akkor sznoboskodok. Én Ausztriában dolgozom 1 éve. Tehát nem ismerőstől másodkézből mondom amit mondok, hanem tapasztalatból.
Nem kell kezdőtőke, ha az ember le tud mondani dolgokról a kezdetekben. 50 euróval a zsebemben jöttem ki, ami szerintem nem meríti ki igazán a "kezdő tőke" kifejezés fogalmát.
Minimálbérért dolgozok, mégis megtehetem hogy elmenjek sörözni (4 euró egy korsó, tehát jóval drágább mnit otthon), megtehetem hogy új kabátot, számítógépet, hangfalat, gitárt vegyek magamnak, és még spóroljak is. Egy átlag minimálbér netto 1000-1200 euró közt mozog. Egy kicsi garzon rezsivel együtt 500 euró, az étkezést aki meg ügyes az kihozza havi 100-150 euróból. Ott marad a zsebedben még több mint 400 euró. Magyarországon ezt melyik minimálbéres mondhatja el?:)))
"Arról viszont nem beszélnek hogy ami nálunk kinti fizetés soknak számít, az kint is minimálbér gyakran, amiböl a kiadàsok után kb majdnem ugyanott van mint itthon."
Látom agitprop agymosás szépen hat. Természetesen az ezzel ellenkező végeredményű ellemzések, cikkek és fórum hozzászólások mind kitalált kamu, mi?
Bírom amikor valaki belvárosi albérlet árakból indul ki egy világváros árainál, meg bevásárló utcák áraiból.
Ha kimész csak Bécsig, akkor elmondható, hogy ha nem központi helyen szerzel lakást, akkor kapásból a fele.
Ha nem a belvárosban vásárolsz kaját, hanem kimész a város széli bevásárló központokba, akkor még olcsóbb is lehet a kaja, mint itthon, stb.
Mondjuk én a haverommal anno kemény 15 perc alatt találtunk a Maria Hilfer Strasse-től 50 méterre olyan pizzériát, ahol egy olcsóbb magyar pizzéria árai voltak, csak nem lopták ki belőle az anyagot.
Hostelben 10-11 euro a napidíj reggelivel együtt. Meg létezik ám az osztott albérlet intézménye is.
Amúgy nem árt tudni, hogy egy rakás országban NINCS minimálbér, mert ott enélkül sem zsigerelik ki az embert, míg itthon ...
"élete végéig kint fog mosogatni mert az olyan menö hogy kint dolgozik... Hát nem tudom..."
Mi ez a duma? Honnan veszed hogy egész életében mosogatni fog? Egyébként igen, megéri kimenni, fiatalon meg pláne. Jó kaland, jó pénz kis világlátás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!