Miért mondják a fiataloknak hogy menjenek külföldre dolgozni?
Nekem unokatesóm mosogatott kint egy évig és félre tudott tenni ezalatt az idő alatt 6950 eurót. Három haverjával laktak egy albérletben és minden hétvégén elmentek szórakozni.
Ezt itthon hol tudtad volna megtenni?
Azért kell valami a külföld mellé. Én pl jól fogok boldogulni. Software mérnök leszek és jól beszélek angolul, németül, és meg tudom magam értetni norvégul, de arra még gyúrnom kell. Ezzel én nyugodt szívvel el merek menni és valószínűleg elég jól fogok keresni, de a semmi nélkül, pl: mosogatni, az már más kérdés. Az valakinek bejön, valakinek nem. Az első válaszoló unokatesójának szerencséje volt.
Miért éri meg elmenni: nincs annyira rossz közhangulat, nincsenek cigányok, bárki bármit mond az arabok sokkal jobbak. Megfizetnek, megbecsülnek, van előrelépési lehetőség, tudok előre tervezni. Nem ennyire elhanyagoltak a városok, tisztaság van, jobb a közbiztonság és még sorolhatnám. Én vagy Norvégiába, vagy Svájcba, vagy Németországba megyek. Mindegyik ország jó, mindnek beszélem a nyelvét, és a végzettségemmel mindenhol szívesen látnak.
Itthon villamosmérnöknek tanult és fel is vették őt a szakmájába dolgozni 1 év konyhai meló után, de sajnos a harmadik héten autóbaleset érte őt, így elvesztettük. :(
Pedig jól összejött neki a dolog munkahely terén...
még mindig értelmesebb mint a szalag munkás leszek hatvanezerért vagy közmunkás negyvenért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!