Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik a legdinamikusabban...

Melyik a legdinamikusabban fejlődő magyar vidéki nagyváros: Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét vagy Székesfehérvár?

Figyelt kérdés
2013. okt. 20. 20:44
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
64%
Én igazából 2 nagyvárosról tudok érdemben nyilatkozni: Debrecenről és Nyíregyről. Első észrevételem volt, hogy mikor Debrecen után (itt jártam 4 évet gimibe) egyszer elvonatoztam Nyíregyre, és megláttam a vasútállomás épületét, még megszédültem a modern épület látványától is, mert azelőtt megszoktam a debreceni hajléktalantanya-várótermeket. De az utóbbi időben Debbe megy a sok újítás: 2es villamos, meg új sportcsarnok a Nagyerdőn, de pár éve épült meg a Fórum is. Jah meg rendbe hoztak egy csomó utcát a Piac utca közelében (ez Deb főutcája). Viszont: Debrecenben azért hagyománya van a régi dolgok megőrzésének: ilyen pl a kívülről csodálatos egyeteme, amiben belül egy előadás után kockásra lehet fagyni, a mosdóiról nem is beszélve. Nah annál 1000x modernebb és komfortosabb az Nyf. Nyíregy sokkal nyitottabb a modernitás felé, de ha nincs pénz, nincs fejlődés. Én a hajdúság szülöttjeként mégis Nyíregynek szurkolok inkább, úgyhogy elfogult is vagyok egy kicsit, bár vak nem: mondom Debrecen most sokat újított infrastrukturálisan.
2014. febr. 5. 02:24
 22/30 anonim válasza:
32%
Győr és Szeged. Győr az egyértelmű. Szegedet pedig folyton alakítgatják folyton van valami újdonság. Debrecen pedig nekem már túl erőltetett. Nem képesek elfogadni hogy egy alföldi városból nem lesz világváros. :)
2014. ápr. 29. 19:55
 23/30 anonim ***** válasza:
84%
Nyíregy tuti nem, zöld, parkos, nyugdíjasoknak való, meg családosoknak ha van stabil munkahelyük, és nem 90 ezerért robotolnak. Mert fiataloknak max 18-20 éves korukig élhető ez a város, de utána?.... Éjszakai élet elég csapni való, sivár, ami meg van az egy sz*r. Nem csoda hogy sokan inkább átmennek Debrecenbe vagy sőt Pestre is fel ugranak szórakozni.
2014. júl. 24. 21:13
 24/30 anonim ***** válasza:
92%

Most, 2015-ben sokadjára körbe járva az országot a következőket láttam:

Győr: az Audi iszonyú gazdasági ereje röpíti a várost. Jó a fekvése, jó az infrastruktúrája. A péri repülőteréből is okosan profitál. Kár az ETO-ért, kár az ETO-Parkért. 10/9

Pécs: vidám egyetemi város, gyönyörű, de lepusztult környékkel (TV-torony és környéke stb.) Nincs csúcsra járatva az infrastruktúrája. A KF-ból - szerintem - nagyon keveset profitált a város... A belvárosa csodás - és kész. A pogányi repülőtér - sajnos - még jó ideig nem lesz kihasználva. Kevés a munkahely; nem tűnik egy gazdag városnak (pedig az lenne) 10/6

Szeged: az egyik legvárosiasabb magyar város, a maga rendezettségével - nekem Pécs után felüdülés volt. Népességben a harmadik, és szépen fejlődik. Az új villamosok, trolik nagy előrelépést jelentettek, kár hogy mindkettőből maradt még lepukkant rendesen. Az egyeteme az új világértékelés alapján a harmadik legjobb - Magyarországon - az ELTE és Debrecen után. Kár hogy nincs egy normális stadionja, viszont van egy világszínvonalú evezőspályája! A repülőtere nem meghatározó. A SZIN és a Szabadtéri nagyon jó rendezvények; jó hangulatú a város. 10/8.

Debrecen: Minden van, ami egy nagyvárosba kell, és minden - magyar viszonylatban - egy kicsit gigantomán. Sajátos hangulatú egyetemi város. A Nagyerdőt fantasztikusan rendbe tették: a Szabadtéri Színpad, a Víztorony, a Stadion, a Ködszínház, stb. - minden 21. századi. A villamosok, a trolik, a buszok egységesek, ápoltak és újak. Igen drága az albérlet és az élet. A repülőtere nemzetközi és jól üzemel: London ugyanannyi idő alatt elérhető mint Budapest - és épül az új terminál. Ott van az ország legnagyobb teljesítményű számítógépe. Kiállja más országok második legnagyobb városaival (Graz, Brno, Kassa stb.) a versenyt. Jelenleg: 10/10

Miskolc: majdnem mindenben Debrecen ellentéte, a rendszerváltás nagy vesztese: népességéből kb. 50 ezret vesztett! Gyönyörű környék (Lillafüred, Miskolctapolca stb) de a város nem ragad magával. Az Avas pincesora is látott boldogabb időket. Sokkal olcsóbb a többi várostól.

A Várjátékok nagyon vonzóak. Lehetne jobb marketingje...

Az új villamospálya és az új villamosok biztatóan hatnak.

Az egyeteme - a nehézipar széthullása miatt - vesztett jelentőségéből. Kár ezért a városért - Hajrá Miskolc! 10/5

2015. aug. 9. 14:35
 25/30 anonim válasza:
35%
Győr.A leggazdagabb,a legsportosabb,rendezett,itt a legnagyobb a GDP,és itt van dunántúl legnagyobb ipari parkja.Közel van Szlovákia,Ausztria,és van egy fejlett reptér ahonnan német és görögországba is el lehet jutni.
2018. júl. 29. 10:16
 26/30 ricsken válasza:
73%

A kérdés jó, de nem mindegy hogy melyik város miben a legdinamikusabban fejlődő. Nyilván egy összegzésről van szó. A 2018-as év végére még mindig talán Győr mondható gazdasági szempontból a legjobban fejődő magyar városnak. Nem taglalnám miért. (közel van "nyugathoz", kereskedelmi úton fekszik, 89 óta kiemelt helyzetben van, de drága hely is egyben)

Ugyanide sorolnám Kecskemétet is, ahol a Mercedes elég jó hatással volt a város nyugati, délnyugati részeire.

Debrecen sem áll éppen rossz helyen ezen a listán, nem a leglátványosabb és legszebb város, mert az alföld "közepén" nem sok látványosság van, de a TEVA az orvosi egyetem és a reptér miatt előnyös helyzetet élvez, pláne az új BMW gyár miatt is. Ez óriási infrastruktúra fejlesztéseket vonz magával. Talán a "legnyugatiasabb" alföldi városunk.

Miskolc lenne számomra a negyedik ezen a listán. Ha jól emlékszem 2008-ig a belváros rekonstruálása zajlott, hiszen sokan elfelejtik azt is hogy van egy óriási óvárosa/belvárosa (mintha Pest belvárosában sétálnánk). 7 éven át nem jártam arra, idén nyáron viszont igen, miskolci barátaimnak köszönhetően. Csak néztem. Turizmusből *5-ös. Felújított Lillafüredi függőkert, újjáépített Diósgyőri vár, Miskolc-tapolca ki lett cserélve, belváros, történelmi avas felújítva..stb. A tömegközlekedés talán itt a legjobb(új villamosok, buszok, megállók). Ide települt a Bosch, Takata, Sinwa, Sanofi, HELL stb.. Azt hittem ugyanaz lesz mint Nyíregyháza....tévedtem. Őszintén le a kalappal! ;)

Nálam Székesfehérvár az 5. Valójában élvezi Budapest közelségét és azt hogy a Balaton és Bp. között van. Sok gyár települt ide. De sok a Budapestre ingázó még a mai napig. Volt csoporttársam is Budára jár be dolgozni fehérvárról.

Pécsről és Szegedről nem sok infóm van, nem sokat hallottam róluk az utóbbi időben. Pécsről a kulturális fővárosi cím ugrott, be. Szegedről az új villamosok. Bocsi de tényleg nem jártam arra manapság.

Hiába szép az állatkert és csendes, zöld a környék. Az utóbbi 12 évben talán itt volt a legkevesebb változás. Igaz utoljára 2016-ban voltam ott, de azóta sem olvastam nagy beruházásokról.

2018. okt. 23. 01:16
 27/30 anonim ***** válasza:
91%
Régi kérdés, de Pécs évről-évre látványosan romlik, ahogyan Miskolc is. Szfvár, Győr, amikről tudok még nyilatkozni, azok viszont, ha nem is fejlődtek annyit az elmúlt években, de legalább stagnálnak.
2019. szept. 14. 03:31
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes ezt a kérdést így, ennyi idő után végig olvasni: hogy alakul a városok "versenye"? És érdekes, hogy miként cserélődtek, cserélődnek a helyezések?!

Szerintem mára egyértelműen Debrecennek van a legbiztatóbb jövőképe, gazdasági eredményeire már nemzetközi szinten is felfigyeltek - úgy, hogy a BMW még csak az alapozásnál jár, tehát ez még nem dominál!

Ez a legmagasabb költségvetésű város!

Győr: nagyon fejlett, de - szerintem - elérte a határait. Most stagnál (egy magas szinten)

Székesfehérvár: ugyanaz mint Győr: szép, jó, de most nincs látványos gyarapodás (nem is biztos hogy igénylik!)

Pécs: sajnos a kisrepülő-gyáron kívül nem sok történik... És ebben ez a legrosszabb, mert azért messze van pl. Győr gazdasági teljesítményéhez, ami miatt ott nem érzik tragikusnak a stagnálást!

Miskolc dettó, csak ott érződik némi akarás, fejlődés! Nagy peche a városnak, hogy közel van Kassa, Debrecen, Nyíregyháza... nagyon húzós trió!

Kecskemétnek nagyon jót tett a Mercedes, szépen erősödik, fejlődik.

Nyíregyháza belehomorított: már nem versenyez Debrecennel, mert nem sok esélye lenne, de nagyon okosan kiegészíti azt!

A Nyíregyházi Állatkert benne van Európa 10 legjobb állatkertjében, hihetetlen színvonal, ötletek és méretek! Minden szempontból vállalható "nagyvárossá lett" 2021-re

2021. ápr. 17. 09:34
 29/30 anonim válasza:
100%

Én is rátaláltam erre a kérdésre ennyi idő után ezért leírom a véleményemet, mert volt szerencsém mindegyik említett városban megfordulni az elmúlt egy évben, némelyikben többször is. Nem annyira a munkalehetőségek szempontjából, hanem elsősorban a városok kinézetében közelíteném meg a kérdést, hogy turistaként mik az ember főbb benyomásai az adott helyen.

Egyetértek az utolsó hozzászólóval, a 2020-as évek egészen biztosan Debrecenről fognak szólni a vidéki nagyvárosok közül, még a belvárosát lehetne bővíteni, hogy turisztikailag is versenyképesebb legyen. Sosem volt a legszebb város, de azért van még benne potenciál.

Szegeden talán végre elindul valami, de az elmúlt évek ott is eléggé az egyhelyben topogásról szóltak. Ahhoz képest, hogy mennyire szép város bőven lehetne még rajta fejleszteni,( pl nem ártana felújítani a főteret, mert ott jártamkor én nem akartam elhinni hogy még van olyan város ahol töredezett betonos főtér van)

Pécs talán tényleg a legrosszabb mindegyik város közül, ahol a legnagyobb a kontraszt abból a szempontból, hogy milyen hely lehetne és mit hoznak ki belőle. Ottjártamkor egy délután alatt összesen 7-en (!) próbáltak lehúzni, koldusok kéregetők kisebbség stb, kivétel nélkül a belvárosban. A sétáló utcájának legnagyobb része szinte teljesen ki van halva, bezárt üzletek, kávézók, már a turisták sem járnak arra. (Király utca a színházon túl) Nem tudom mikor kap valaki észbe hogy lassan teljesen tönkremegy az egyik legszebb, legnagyobb multú városunk.

Miskolcon Pécshez hasonló állapotok uralkodnak, azonban érezhetően jobban fejlődik, több figyelmet kap. A közbiztonság terén már mindenképpen Pécs előtt jár, és meglepő módon az ottani emberek is vidámabbnak, élettel telibbnek tűntek. Szóval Miskolcon még nincs minden veszve, de érdemes lenne egy átfogó homlokzatfelújítási projektet véghez vinni a belvárosban, mert az épületek kb. fele mindjárt összedől.

Győr...Győrről nehéz objektíven írnom, itt élek három éve, a város atmoszférája valami borzalom. De akinek attól jó egy város, hogy sok a munkahely, meg sok a sznob ember, az mindenképpen megtalálja itt a számításait. Ezeken kívül én pozitívumot nem találtam még ebben a városban, úgyhogy nem is írnék többet.

Nyíregyháza és Kecskemét abból kifolyólag, hogy nem régióközpontok bizonyos dolgokban hátrébb járnak, azonban gazdaságilag ez pont nem érződik, főleg Kecskemét esetében. Nyíregyháza belvárosa bár nem túl nagy de nekem nagyon tetszett, sóstó egészen elképesztően komplex kikapcsolódási lehetőségeket kínál, szerintem talán az összes eddig említett városhoz képest is a legjobb szabadidős centruma van.(Debrecen talán megközelíti)

Székesfehérvár pedig már nem nagyváros többé( nagyon helyesen), inkább kell versenyeznie Veszprémmel, Szombathellyel, Kaposvárral stb. mert a Nagyvárosokkal kb. semmiben nem tudná felvenni a versenyt. (ok, munkahely ott is van de ennyi) Inkább nem részletezem hogy milyen elképesztő lemaradásai vannak, mert nem akarom a szülővárosomat bántani :D

Összegzésként fájó volt megállapítanom, hogy bár mindegyik város jó valamiben, olyan európai kisugárzású, modern és felújított nagyváros ami minden téren hoz egy elfogadható szintet, (mint pl Kassa, vagy Nagyvárad) egyik város sem tud nyújtani. A legkellemesebb meglepetés Nyíregyháza volt, a legnagyobb csalódás pedig egyértelműen Pécs.

2021. aug. 10. 19:30
 30/30 anonim ***** válasza:
69%

Talán ez az egyik legérdekesebb, legtanulságosabb kérdés az összes közül!

Érdekes végig olvasni azokat a véleményeket, melyek az idő során - közel 10 év - lejegyzésre kerültek, és végre olyanok írtak, akik voltak is ezekben a városokban, és vissza-vissza térnek.

A fejlődést én abban mérem, hogy mi változott azóta, amióta ott jártam: ha semmi, akkor nem tudok nagy fejlődésről beszámolni, de ha "majdnem eltévedek" annyi minden, akkor azt azért lehet fejlődésnek nevezni.

Tősgyökeres budaiként azt hiszem hogy elfogulatlanul tudok véleményt mondani.

Az elmúlt 10 év alatt teljesen egyértelművé lett Debrecen felemelkedése: majdnem a semmiből jött, ma már eldobom az agyam kategória... Nem részletezem, de mivel egyedüliként ott működik nemzetközi repülőtér, az behozhatatlan előnyt jelent: amíg egy pécsi felutazik Pestre, addig egy debreceni Párizsban vagy Londonban van, vagy a Balaton helyett Palma de Mallorcán, vagy Korfun - és lehet, hogy olcsóbban... És bizony többször eltévedtem a városban. (nem akarom túllihegni a várost, ezért ennyi is elég: fővárosiként nagyon jól éreztem ott magam)

Nyíregyháza számomra is kellemes meglepetés, bővel felnőtt a Dunántúli városokhoz, sőt, talán le is körözte őket.

Győr az folyamatosan és megbízhatóan hozza a formáját, de elérte a csúcsát. Az a város rendben van.

Az elmúlt 10 év két legnagyobb vesztese Miskolc és Pécs - az állandóság városai, pedig mindkettő jobb sorsra lenne érdemes.

Szegeden és Fehérvárott régen voltam, nem tudom hogy 10 év alatt mivé lettek.

2022. jún. 20. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!