Mi kell ahhoz hogy népszavazást írjanak ki például a fű legalizálásáról?
méghogy nem mindenki alkoholista? nyugodj meg, sokkal több van, mint drogos, vagy akár csak füves!
és a Ritalint pedig legális! mit kell ezen legalizálni?
csak ebben a témában is ugyanaz a fő rész marad le, mint a ciginél: te elkezded szívni a füvedet, abból a füstből én is kapok, ha belepöfékeled az orromba - ha akarom, ha nem. Ja, persze, tudom, soha senki nem fújja a másik arcába, ettől független hazafelé legalább 5-10 füstfelhőn kell átjutnom, mert valahogy mégis a legtöbb dohányos magasan tesz a témára.
Nézzük tovább: én sohasem füveztem, nem is fogok. Két vidám, legálisan füvező jól kifüstöl engem is. Lévén a szervezetem nem szokott hozzá, így beülök a kocsiba, majd félig beszívva vidáman meghalok egy hülye balesetben, amibe "józanul" sohasem mentem volna bele. Holott akarva sohasem füveztem volna.
Ugyanezt el tudod mondani az alkoholról? Attól, hogy xy akármilyen vodkát, pálinkát, pancsolt májmérget iszik, attól én semmilyen mellékhatást nem szenvedek (hacsak erőszakkal be nem önti a torkomba, de az megint más téma...).
És hiába jöttök azzal, hogy "de csak otthon lehetne" most is rengeteg ember cigizik aluljáróban, buszmegállóban, holott tilos. Sőt, rengeteg ember gyorshajt, illegális helyen parkol és adót csal... Attól, hogy megtiltanák a füvezést közterületen, ugyanúgy füveznének az emberek közterületen.
Végülis, tényleg javítaná a munkanélküliséget. Egy rakat embert meg lehetne ölni passzív füvezéssel, remek ötlet!
nekem ez a véleményem:
A marimarihuánára kivetett adó évi több száz milliárd forint bevételt is eredményezhet. A turizmus fellendülne Magyarországon, ezzel is növelve a magyar gazdaságot, emellett több ezer új munkahely jöhetne létre. A legális marimarihuána fogyasztás jelentős mértékben visszaszorítaná a nehézdrogok fogyasztását, felszámolná az illegális drogkereskedelmet. Magyarországon a fogyasztók így is be tudják szerezni a marimarihuánát, de a legalizálás után legalább csak olyan termékeket fogyaszthatnának, melyek megfelelnek a szigorú törvényeknek.
" Egyet tudok, amelyik - normális, nem
szélsőséges - párt megigéri nekem a
legalizálást, és nincs nagyon idióta programja,
és nincs benne Orbán meg Vona, arra fogok
szavazni. Várom a tippeket."
Inkább szívj helyette, és ilyen szempontok alapján ne is szavazz!
Nem kell még jobban rontani az ország sorsán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!