Ha a nyugdijasoknak nem engednék hogy munkát vállaljanak, lennének pályakezdő munkanélküliek?
4. válaszló vagyok.
Szerintem rosszul értelmezed a munka fogalmát ugyanis a dolgozók 5-10% tartja el a többi állásban lévő embert.Nem korlátozott számú állás van.Viszont a fiatalok nagy többsége állást akar és nem munkát.Ez a egymás elől elvesszük a munkát szöveg nem állja meg a helyét hiszen munka lenne temérdek rengeteg dolgot kellene rendbe tenni.Állás viszont nincs sok mert kevés a munkát végzők száma és nem tud annyi állásban lévő inproduktív dolgozót eltartani.Külföldre se véletlenül a szakmájukat értő munkát végző embereket keresik,hiszen állásban sokan vannak ott is.
Kedves 4-es, hogy definiálod a munkát?
Munkát végez-e a tanár, az orvos, a matematikus, a programozó, a marketinges, vagy az aktakukac, amikor dolgozik?
Tavaly kiesett a szekrényem egyik ajtaja. Felhívtam a Kisokosban levő összes asztalost, mind kiröhögött, hogy ilyen piti dologért nem jön ki. Egyik ismerősöm ajánlott egy nyugdíjas bácsit, ő bütykölte meg.
Egy másik bácsi javítja meg a csöpögő csapomat, vécéöblítőmet, mert a cégek, amiket felhívtam, azt mondták, ők csak teljes felújításokat vállalnak. A neten meg néztem, hogy egy csaptelep cseréjéért elkérik egyheti fizetésemet, mert csak a kiszállási díj egynapi bérem. A nyugdíjas bácsi meg kijön a rozzant bringájával, és a munkájáért elkér max 2000Ft-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!