Te mi a túró (rudiért) maradnál Magyarországon?
"Amikor viszont Szentpéterváron jártam, mindenütt csak szép európai emberekkel találkoztam."
Nekem is volt orosz barátnőm; szőke haj, kék szem, fehér bőr. :) Nincs is szebb annál. :)
Semmi az egész. Mert itt itthon vagyok. Aki nem tudja magától, hogy ez mit jelent, annak nem magyarázom el. Ennyi fölösleges időm nincs.
Ja, ami az anyagiakat illeti, kösz, megvagyok. Szeretek utazni, tehát megteszem. Szeretek beszélgetni, más helyzeteket, szempontokat megismerni, tehát megteszem. Szeretek dolgozni, tehát megteszem. Azt még nem tapasztaltam, hogy ezekben valaki akadályozott volna. A bürokratikus akadályt nem tekintem akadálynak, megoldom.
"Ahhoz hogy hobbidat űzhesd, családodat eltarthasd, ahhoz pénz kell, a pénzt pedig elő kell teremteni, ehhez pedig dolgozni kell, tehát, rossz a felvetésed!"
És? Előteremtem. És igen, dolgozni kell hozzá. Nyugaton se fognak ezek megváltozni, csak olyan dolgokat adsz fel huszonévesen, amiket még nem fogsz fel. Később pedig, amikor keresed a boldogságod, nem fogod megtalálni a "jó fizetésben".
"Később pedig, amikor keresed a boldogságod, nem fogod megtalálni a "jó fizetésben"."
Tévedsz. Nekem egy jó munkahely, jó fizetés, kiszámítható életkörülmény mindennél többet ér! Én már megtaláltam a boldogságot, úgy hívják, hogy munka! Nekem ez a család centrikus maszlag nem jön be. Barátaim otthon is és idekinn is vannak szép számmal, nem tudom, miért csak a magyar barátok számítanak? Ugyanolyan programokra, eseményekre járok a barátaimmal itt is, mint otthon, csak éppen mellette jobban, szebben, kiszámíthatóbban élek.
"Amikor végigmegyek 1-1 utcán mindenféle idegent látok , afrikait , arabokat , függönybe tekert nőket.Felfordul a gyomrom az ilyesmitől. "
Tipikus betokosodott, mindenki mást gyűlölő ember lehetsz ez alapján! Minél színesebb egy társadalom, annál több látásmódot, gondolkodásmódot ismersz meg.
"Tipikus betokosodott, mindenki mást gyűlölő ember lehetsz ez alapján! Minél színesebb egy társadalom, annál több látásmódot, gondolkodásmódot ismersz meg."
Miből gondolod, hogy gyűlölöm őket?
Szerintem inkább akadályozzák a fejlődést, tönkreteszik az európai kultúrát.
Ha egy olasz vagy spanyol idejön, vagy egy francia elmegy Svédországba az rendben van az jó dolog, de ha olyan középkori gondolkodású közel-keletiek jönnek ide,azt rossz dolognak találom.
Jó példa Japán.Elég izolált ország , társadalmilag , kulturálisan.A világ talán leghomogénebb országa.Egyben a legfejlettebb , legmodernebb legsikeresebb is.
Ők nagyon vigyáznak a kultúrájukra.
Ezt kellene követni , és az értékeket megőrizni nem pedig lerombolni.
"Én már megtaláltam a boldogságot, úgy hívják, hogy munka!"
Sok boldogságot. Remélem majd osztozik örömödben, bánatodban, melletted áll betegségben, meglep a születésnapodon. De remélem megérted más ember álláspontját, akinek nem a munka a boldogság. Nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!