MIÉRT ilyen önzőek az emberek? A külföldre való kivándorlással kapcsolatos! Főleg JOBBIKOSOK válaszának örülnék!
Azt nem értem hogy egyesek miért mennek ki külföldre AZÉRT hogy 3 kocsijuk legyen meg a legdrágább k.vákkal hemperegjenek ahelyett hogy a magyar hazát erősítenék a jelenlétükkel és azzal hogy itt dolgoznak!
Azt megértem hogy azért mennek el NEM ÖRÖKRE HANEM PÁR ÉVRE hogy szedjen annyi pénzt hogy itt Magyarországon új életet kezdhessen mert itt nem tudott megélni.
Indokolt válaszokat várnék köszönöm.
Magyarország haldoklik.
Csökken az életszínvonal, a gazdaság , növekszik a bűnözés, hatalmas az etnikai válság is.
Én mindig nagyon jó anyagai körülmények között éltem, de ez nem adatik meg minden embernek.
Sokan rákényszerülnek , hogy elköltözzenek.
Hasonló a helyzet Lengyelországban is, pedig ott van egy kis gazdasági növekedés is.
A mai világ sajnos pénzközpontú és nem értékközpontú, minden a pénz körül forog.
Azért léptem le, mert az emberek java részének olyan a mentalitása, mint neked. Turkálni kell más életében, más pénztárcájában, ahelyett, hogy a problémát próbálnátok megoldani.
Ahol én vagyok most, 6,8% körüli a munkanélküliség, 20% a GDP-arányos államadósság. Ha kirúgnak, 1-2 nap alatt találok új munkahelyet. Az utak tükörsimák mindenhol. Fél év alatt bejártam az egész országot, de kátyút nem láttam.
Az egyetemisták 0%-os diákhitelt kapnak, amit, ha az egyetem után itt dolgozol, nem kell visszafizetni. Olyan támogatásokat kap mindenki mindenben, amit otthon nem látsz.
Az emberek a saját dolgukkal foglalkoznak, és nem más privát szférájában szaglásznak. Ha látják, hogy új telefonod van, megjegyzik, hogy szép darab, kérdeznek róla párat (memória, stb), és ennyi. Soha nem kérdezte senki, hogy melyik cuccomat mennyiért vettem. Otthon mindig ez volt az első kérdés.
Magyarországon is meg tudtam élni. Vállalkozásom volt. Elegem lett azokból az ügyfelekből, akik visszamondták a megrendeléseket akkor, amikor már majdnem kész volt minden. Igy is elvoltam anyagilag, de nem érte meg napi 12-13 órát dolgozni úgy, hogy minden második munka pocsékba ment tulajdonképpen. Te tudnál úgy dolgozni, hogy lehet, hogy holnap felhivnak, hogy az elmúlt két heti melód tulajdonképpen nem lesz kifizetve?
Én már nem tudtam.
Magyarországon nem csak a politikával van a baj. Ameddig mindenki azzal van elfoglalva, hogy másokat hibáztat, ahelyett, hogy összeszedné magát, és elkezdene keményen dolgozni, addig én tuti nem fogok visszaköltözni.
Miért önzők? Mert azzá tették őket. Nálunk már az idősebb generáció is azt szokta meg, hogy a szomszéd portáját nézze, ha nem megy siránkozzon, és mindent másoktól várjon. Ez a közgondolkodás, amelynek a sültgalamb várás részét a szocializmustól kapta, a többi meg vagy megvolt neki, vagy most verték belé. Régen a paraszt inkább öngyilkos lett, a munkás inkább kiverte magának, a vállalkozó gondolkodott, de egyiknek se volt görbe a gerince. Nyilván nem mindenki volt így, de a többség igen.
Az emberek egy része elmegy, mert nincs más lehetősége. A másik része elmegy, mert csak a nagyobb haszon érdekli, harmadik része elmegy, mert inkább az egoizmust választja tisztasággal, mint fordítva. Arra kevesen gondolnak, hogy ami jár, vagy amire képesek vagyunk, azt itt kell megteremtenünk magunknak. Aki elmegy, egyfelől érthető, másfelől akárhogy is, de az a típus, aki arra már sajnálja a fáradságot, hogy otthon tegyen rendet magának. Azt azért ne feledjük, hogy ezt odaát is megtették egyszer valakik. És most már készen van, lehet használni. A nyomort nem szidni kell, hanem eltakarítani.
"önzetlen hazaszeretet"
Mikor lesz már a magyar társadalom nagykorú?
"Azért léptem le, mert az emberek java részének olyan a mentalitása, mint neked. "
Na ez meg a másik f@zság. Kb. annyira hülyeség, mint az "önzetlen hazaszeretetről" beszélni.
Mi vagy te, valaki nyivákoló karmester, színész? Azért mentél, mert itthon nem tudtál boldogulni ráadásul te ugyanúgy másokat hibáztatsz ezért, mint a magyarok többsége (amit felrósz nekik). Nem kell moralizálni, itt mindenki érdekből cselekszik.
Maj megérted te kis Odi.Addig te meg hemperegj a turuloddal :-)
A harley davidsonos jobbikosoknak szerinted miből van harley-jük? orbán közmunkaprogramjábol mi?
Hát nem abból biztos nem :-)
Ezekenek a jobbikos rokkereknek amerikai összefonódásaik vannak higgy nekem..
Ezeket mind az USA-ban szedték össze magukat ott éltek dolgoztak stb motorjaik is onnan vannak Az van ráirva a motorjaikra hogy made in USA(nem pedig az hogy made in hungary )amerikai zászló van rajta nem pedig magyar.Itteni fizetésből még bicilklijük se lenne Hát ezér mennek az emberek külföldre :-)csak hogy értsd...
Ezt az országot rég nem a magyarok irányitják hanem az USA Az is pénzeli.Ha az USA nem lenne ez az ország nem létezne már.Az orbán csak egy bábú meg a fidesz is meg az összes politkus... Itt mindenki zsinóron rángatott fababa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!