Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért rinyálnak a tanárok,...

Miért rinyálnak a tanárok, hogy 32 órát kell dolgozniuk?

Figyelt kérdés
Átlag emberek 40 órát dolgoznak egy héten, mégse tüntetnek...

2013. okt. 6. 18:26
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
30%

"Ezzel nekem az a bajom, hogyha ezekre a dolgokra külön óra kell, akkor talán a többi tanórán mindezt nem kellene átadniuk a tanároknak?"

Jó észrevételezés, ezen én is gondolkoztam. Viszont a helyzet az, hogy sokkal többet képesek a diákok megjegyezni egy önálló óra keretében az erkölcsről, hittanról, mintha részletekből, szétszórt információkból kellene maguknak összeállítaniuk a tudást pl egy irodalom óra anyagából. Vannak emberek, akik képesek erre, de gondolni kell azokra is, akiknek nem vág annyira az eszük.

2013. okt. 6. 21:31
 12/30 anonim ***** válasza:
43%

rajcziz

ez mind szép és jó és édesanyádnak kitartást kívánok mert az tény, hogy a gyerekek nem becsülik meg a tanárokat csak egy semminek nézik (nagy átlagban persze). De te egy olyan tanárról írtál aki lelkiismeretes... kérdezd meg a kedvemért édesanyádat, hogy ahol ő tanít hány tanárt tudna felsorolni akik belesz.arnak a tanításba és még egy csepp érdekük sincs, hogy a gyerek élevezze/megszeresse a tantárgyat. Ahova én jártam ott hidd el voltak ilyen tanárok.

2013. okt. 6. 21:45
 13/30 rajcziz ***** válasza:
100%
Nem mondtam, hogy nincsenek ilyen tanárok. Sőt, általában épp ők azok, akik a leghangosabban "rinyálnak". Csak azt akartam neked megmutatni, hogy bizony a tanári munka nem annyiból áll, hogy beül az ember órára (akármennyire nem veszi komolyan a tanítást).
2013. okt. 6. 21:48
 14/30 anonim ***** válasza:
67%
Majd ha egy napot is végigdolgoztál tanárként, akkor háboroghatsz kishaver.
2013. okt. 6. 22:29
 15/30 anonim ***** válasza:
53%

Kedves barátom, látom, fogalmad sincs a tanári munkáról, de igen nagy hangon tudod osztani a nem létező észt.

De mondok én neked valamit. Cseréljünk! Én nem tudom, te mit csinálsz, de nem baj, elmeséled, megtanulom, és elvégzem. Cserébe én is elmondom, mit kell tenned, te is elvégzed. Majd meglátjuk, ki mennyi idő múltán tudja tisztességesen elvégezni a másik munkáját. Aztán ha fél év múlva még nem térden állva, kúszva, csúszva, könyörögve jössz, hogy cseréljük vissza, akkor elismerem, hogy igazad van. Ha azonban nem, ráadásul a munkámat sem végezted el tisztességesen, akkor akkor kifizeted nekem az egész időszakot tízszeres áron fájdalomdíjként, a szerencsétlen diákoknak és szüleiknek, hogy téged kellett elviselniük, és a továbbiakban mélyen hallgatsz, ha oktatásról esik szó. Hacsak nem a padból hívtak fel felelni.

2013. okt. 6. 22:35
 16/30 anonim ***** válasza:
83%

A tanárok sem emiatt tüntetnek.

13 pontos követelésükben szó sem esik a munkaidőről.

2013. okt. 6. 22:43
 17/30 anonim ***** válasza:
67%

Kedves Tanár úr/ Tanárnő!

Kár erőlködni, kár másra fogni az Ön hibáit. Tanítani kell, becsületesen és akkor nem lesz ilyen komoly teher az Ön vállán (ahogy írásából leszűröm). Ön választotta a tanári pályát én nem azt választottam. Meg kell szerettetni a diákkal az adott tantárgyat és akkor nem 30 unott/alvó diáknak fog beszélni. Ki kell érdemelni azt, hogy felnézzenek Önre. Ha ezt nem sikerült elérnie magára vessen. Hogy pontosan mit tartalmaz a nagy munkája nem tudom, csak a felszínt kapargatom: adminisztráció, papírmunka, dolgozatjavítás, fogadóóra havonta ill. szülői és a legfontosabb a tanítás, persze még betehet 1-1 korrepet is. De önnek szabad a hétvégéje, az ünnepek és ha nem is az egész nyara de legalább 1,5 hónap biztos. Persze ezért gondolom Ön keményen megdolgozik és ezt legjobban a diákjai hozzáállásából tudja levonni. Szeretik Önt, érdekesnek találják az óráit és örömmel hallgatják. Vagy mégsem. Önnek mindennap arra kell bemennie, hogy próbál túlkiabálni 30 gyereket akik le se sz@rják a fejét mert olyan unalmasak az órái! Ön választotta a pályát. Ha nem megy, még mindig ott vannak a kollegák, tessen kérdezni tőlük.És tartom magam az előző válaszomhoz, Ön akkor ül le amikor akar, Ön akkor ad önálló munkát amikor akar és akkor írat dolgozatot amikor akar (gondolom a laptopot nem felejti a tanáriban ezekben az időpontokban).

2013. okt. 6. 23:22
 18/30 anonim ***** válasza:
53%

"egész nyara de legalább 1,5 hónap biztos."

Miért talán neked nincs szabadnapod. Igaz te akkor veszed ki amikor akarod.

2013. okt. 6. 23:53
 19/30 anonim ***** válasza:
39%

ajánlom a mostani tanárok figyelmébe:

http://www.youtube.com/watch?v=ZZdlFcDm_Fw&feature=c4-overvi..

akkor egy tanító SZOLGÁLNI akart, nem JÓL KERESNI, mint egy mostani!

2013. okt. 7. 05:12
 20/30 anonim ***** válasza:
47%

Egy tanár az első évben elkészíti az óravázlatait, utána esetleg kiegészíti, javít rajta, aztán évekig abból tanít, nem kell minden óra előtt olyan fene nagy felkészülésre gondolni.

Dolgoztam iskolában, amit én láttam, az alsós tanító nénik 8 előtt 5 perccel beestek ¾ 12-kor már húztak haza, egy héten egy délután kellett napközit tartani 4-ig, lyukas órákikban bőven kijavították a dolgozatokat. Becsöngetés után még pletyizés a tanáriban, mire nekiindultak órát tartani, addig a gyerekek a folyósokon rohangáltak. Hetente minden osztályban volt 1-2 lyukas óra ilyen olyan indokkal, volt ki akkor javítgatta a dolgozatokat, a gyerekek meg az udvaron rohangáltak. Délutános tanár beesett ¾-ed 12-re, nekiállt bent a tanáriban netezni, holott a gyerekeket kellett volna kint felügyelnie, tanulási idő alatt meg az okos telefonján filmeket nézett, ez aztán igen megterhelő munka. Papíron tartottak ilyen-olyan szakkört, a valóságban már nem igen, a naplók, hiányzások is mind utólag lettek korrigálva, kitöltve.

2013. okt. 7. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!