Villányban fizetni kellett a városba való belépésért 1500 Ft-ot egy fesztivál miatt, mennyire oké ez?
Gondolkoztam, hogy hová helyezzem a kérdést, de mivel az utca az közterület, ennek a használatáról bizonyos szinten politikai döntés születik.
A szinte az egész város központi részét rácsokkal elkerítették és belépőt szedtek. Az ide megváltott belépő jogosított a város határában lévő rendezvényterületre való belépésre is. Terveztük, hogy barátainkkal összefutunk, de tekintve, hogy csak néhány deci bort szerettünk volna meginni a pincesoron, erre nem voltunk hajlandóak kifizetni 1500 Ft-ot. Ugyanis az 1500 Ft-os belépőbe semmilyen fogyasztást nem foglaltak be.
Szóval mennyire elterjedt az, hogy városrészekbe való belépésért pénzt szednek. Amikor jöttünk haza, szégyelltem magam a sok külföldi buszt látva, hogy így kifosztjuk az idelátogatókat.
Vagy csak bennem kelt ez rossz érzést? Amúgy a rendezvény mindig igen kiváló volt, a borok nagyon finomak. De, hogy a városba való belépésért 1500 Ft-ot kérjenek az nekem kiverte a biztosítékot? Ti mit szólnátok, ha mondjuk legközelebb mondjuk a mohácsi busójárás idején, 1500 Ft lenne a Mohácsra való belépés? Vagy augusztus 20-án lezárnák Budapest közepét, és 1500 Ft-ért lehetne csak bemenni a Dunaparta?
A Budai Vár egy részét is le szokták zárni libamáj, meg csoki fesztivál miatt. A Halászbástya "emeletére" sem lehet felmenni bármikor. Sőt Prágában az Arany Utcácska (régen közterület volt, mos nem tudom, mert nem mentem be) állandóan el van zárva a közönség elöl, oda csak (nem olcsó) belépővel lehet bemenni.
Bevett szokás, törvénybe nem ütközik. Aztán hogy mennyire "etikus", az már más dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!