Az oktatásban a liberális vagy a porosz képzést támogatod, és miért?
Inkább azt támogatnám, hogy legyen ilyen és olyan is.
Szerintem az ideális az lenne, ha a szülő a gyerek karaktere alapján választana felelősen iskolát, ahol a legjobban teljesít. Két gyerekem van, az egyikre rá se lehet kiabálni, de nem is kell, hanem csak kérni. Mindent meg lehet vele beszélni. Egy liberálisabb iskolában sokkal jobban teljesítene ahol a tempója szerint haladhatna és kevesebbet stresszelne.
A másik egy lazább suliban először a tanár fejére sz...rna, utána megmagyarázná, hogy miért is a tanár hibája volt az egész. A kaszárnyaudvari üvöltözésen kívül nem ért semmiből, kérés, szép szó hatástalan, de egy-egy kiborulós-üvöltés után hasít mint a szél. Elmúlik a hatása akkor megint szétesik, újra lecs..szem, megint teljesít.
Minket még elég szigorúan fogtak anno.Volt körmözés,pálcázás, nyakleves és ordítozás velünk, ha kiérdemeltük.De nem hobbiból püföltek minket és nem mindenkit.Ám hasznos volt mert nagyon hamar vágtuk, kinél hol a határ és hogy adjuk meg a tiszteletet tanítóinknak ,tanárainknak és egymásnak.A leghülyébbnek is világosan tudatosult hol a helye és mit várnak el tőle.
Ha pedig beírtak az ellenőrzőbe számíthattunk otthon is egy adagra .Mert a mi szüleinknek eszébe nem jutott megkérdőjelezni a tanár vagy tanító igazát , szakmai hozzáértését vagy nevelési módszereit.
Csak képedek el mostanában ,hogy egyes szülők és diákok miket megengednek maguknak és nem értem honnan veszik a bátorságot és milyen alapon szólnak bele a tanárok munkájába.
Nem is értem, hogy lehet úgy tanítani, hogy lehet úgy létezni a világban ,ha nincs fegyelem ,ha nincs magától értetődő önfegyelem és tisztelet az emberekben.
Amíg magyarból liberális szemléletű tanárom volt szín ötös voltam. Végül utolsó két évben egy "poroszos" tanárnál érettségiztem le, ennek eredménye lett egy 50%-os magyar érettségi, a lemondás a nyelvészeti álmokról és az hogy hányingerem van ha verset látok. Kezembe nem tudok venni könyvet mert rosszul vagyok tőle.
Az első fizika tanárom szintén liberális módon tanított, később , nem ennyire de még mindíg amolyan fél-liberális módszerrel tanító tanárokat kaptam, ennek az eredménye egy ötös fizika érettségi, és hogy most magyarország második legjobb műszaki egyetemén tanulok.
Szerintem az ne ossza az észt aki nem élte meg mindkettőt.
,,A porosz képzést támogatom és azért, mert vannak ismerőseim akik iskolás korú gyerekekkel nemrég Nyugatra költöztek, és hamar kiderült, hogy a nagy liberális oktatásban nemhogy a nyugati gyerekek, de a nyugati felnőttek is olyan síkhülyék, hogy olyan dolgokat nem ismernek, amiért nálunk már egy ötödikest kiröhögnének."
Téged is kiröhögnénk ha most lefeleltetnélek az ötödikes tananyagból. Kevesebb műveltsége van a nyugati embernek, de amit ért azt jobban érti s csinálja. Nem tűnt fel a különbség kelet és nyugat között?
,,Az összes tudósukat importálták."
Ez egy óriási baromság. (Egyébként az usába az egész lakosságot máshonnan importálták de ez más dolog.)
Az legfeljebb az ötvenes évekre igaz amit mondasz. Ma már egy szál magyar, francia, keleteurópai, vagy spanyol nevet nem találsz a kutatók, tudosók közt, kutatás-fejlesztés területet tervezek elhelyezkedni szóval ezt tudom. Ott úgy csinálják hogy az egész oktatási rendszer könnyű egészen az egyetem 2.-3. évéig, onnantól keményít be.
Versikézés helyett szerintem hasonlítsd össze a két régió GDP-jét.
" hogy adjuk meg a tiszteletet tanítóinknak ,tanárainknak és egymásnak."
Ti nem tiszteltetek a tanaraitokat, ti feltetek toluk! Nagy kulonbseg.
"Amíg magyarból liberális szemléletű tanárom volt szín ötös voltam. Végül utolsó két évben egy "poroszos" tanárnál érettségiztem le, ennek eredménye lett egy 50%-os magyar érettségi, a lemondás a nyelvészeti álmokról és az hogy hányingerem van ha verset látok. Kezembe nem tudok venni könyvet mert rosszul vagyok tőle."
Ez nem az oktatási rendszertől függ. Rossz és jó tanár mindkét rendszerben van. Én mondhatnék száz ellenpéldát csak a saját általános iskolai pályafutásomból, pedig én végig poroszos rendszerben tanultam, de annyi emberileg pozitív hatás soha sehol nem ért később, mint tőlük.
Én egyébként a poroszosat támogatom inkább. A liberális csak egy újabb szög a szétrohadó nyugati kultúra koporsójába, ami valami érthetetlen okból eldöntötte, hogy azt az alapműveltséget, szellemi örökséget, ami létének alapja volt évszázadokig, most eldobja, és helyette fejlődésre hivatkozva egy értelmetlen rendszernek képez fogaskerekeket. Kösz, ebből nem kérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!