Miért van az hogy : A mai liberálisok bár tudják hogy a politikailag beágyazódott liberalizmus már sziluettjében sem nagyon hasonlít az értéket adó gyökerekhez, még is úgy tesznek mintha még mindig az volna "forgalomba"?
Miért van az, hogy kacx akarja átvenni a rezidens jobbos provokátor, Haggard helyét?
Unlak.
Nem karok én átvenni semmit.
Ez egy egyszerű kérdés napjaink valóságára alapozva.
Mert ugye az esély egyenlőség meg a kisebbségek artikulátlan védelme elég messze áll egymástól.
Az az, lassan nem a kisebbségek egyenlő bánásmódjának a védelme a liberálisok filozófiája, hanem a kisebbségek pozitív diszkriminációja. Ez pedig sajnos nagyon nem fésülhető össze a liberalizmus alapértékeivel.
Először konkretizálni kellene, kiket értesz liberálisok alatt. Szerinted melyik a liberális párt?
A DK és társai sem tisztán liberálisok, ha rájuk gondolsz, max. liberálisabbak, mint a Fidesz. Gazdaságilag talán a jobbközépre jellemző a liberalizmus, és a kommunizmus volt, aki annyira ellene volt, mint ma a Fidesz.
"A DK és társai sem tisztán liberálisok, ha rájuk gondolsz, max. liberálisabbak,
Szóval a számodra ők sem elég liberálisok?
Szerintem meg hol egyáltalán nem azok hol meg ultrák.
Az az érdek liberálisok.
mint a Fidesz. Gazdaságilag talán a jobbközépre jellemző a liberalizmus, és a kommunizmus volt, aki annyira ellene volt, mint ma a Fidesz.
Ezt sem írom így alá.
Szerintem ma már a jobb és a bal értelmezhetetlen ha az alapelveket nézed. De a gazdasági felfogás a neoliberalizmus sem tekinthető liberálisnak, hiszen a liberalizmus a szabadság mellett az egyensúlyokra is épül.
Viszont a gazdaság a szabályozatlanságai miatt már rég nem az egyensúlyokat követi hanem elszabadult és kontrollálhatatlan.
Szerintem is is.
Me4rt ugye hiába tartod te magad szépnek ha az oroszlánt is éheztetni kell hogy megegyen.
Másrészt mert maga az álliberális vagy haszon liberális pártok mint az szadesz minősítette a jobb számára dekadens szitokszóvá a liberálist.
Mindazonáltal az eredendően liberális ember kikéri magának hogy szadeszos, és az elvei is eltérnek merőben a mai alkalmazástól.
Akik tekintettel vannak a többségre és úgy képesek a szabadság gondolatára hangolódva helyezni a súlyt.
Akik az alap filozófiáját tartják követendőnek és nem az én még liberálisabb akarok a liberálisnál is lenni.
Akik érzékelik a polgárpukkasztás határait.
Akik valóban elfogadóak és nem csak az érdekeik mentén azok. Akik az egyén az individuumban hisznek de megértik a hogy a társadalom is fontos mert az egyén kereteinek a lehetőségeit 99% ban meghatározza. stb stb
Az az a józan liberálisokat és nem a politika által feltupírozott szájíz liberális utánzatokat.
19. századi értelemben ma már minden párt liberális, még a Jobbik is.
Ha a liberalizmus politikai beágyazódásán arra gondolsz, hogy LMP meg DK, akkor felültél a jobbos média agymosásának, mely szerint liberális az, akit a mindenkori beszélő nem szeret, és olyanokat is liberálisnak tartasz, akik önmagukat nem tartják annak... és most rajtuk kéred számon a liberalizmust, nyitott kapukat döngetve.
A liberalizmus politikai beágyazódása inkább egyes döntésekben, javaslatokban érhető tetten (pl. a melegházasság engedélyezéséért kampányolni liberális húzás. A szólásszabadságért úgyszintén. Teljesen függetlenül attól, mely párt teszi ezt. Ettől nem lesz okvetlenül liberális párt, de kétség kívül egyes céljai liberális célok lesznek. Ezek pedig magjukban maradéktalanul megfelelnek a 19. századi liberalizmus eszméjének, így a kérdésedbe rejtett állítás hamis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!