Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lehet az oka a társadalom,...

Mi lehet az oka a társadalom, főleg a kisebbség fokozódó erkölcsi lezüllésének? Hogyan lehetne ezt megfordítani és rendet teremteni?

Figyelt kérdés

Gondolok itt például a dögei támadásra.

[link]

Régebben nem volt ilyen, hogy egy 13 éves gyerek és 19 éves nagybátyja kiraboljon, életveszélyesen összeverjen és megpróbáljon megerőszakolni egy idős nénit.

A liberálisok erre azt mondják "szegénységi bűnözés", de régen a szegények (akik még szegényebbek voltak, nem volt ilyen segélyezés) biztosan nem tettek volna ilyent és azért manapság is vannak rendes, tisztességes szegények.

2013. szept. 22. 19:34
1 2
 11/19 tetro ***** válasza:
22%

21.25

elismerik? forrás?

2013. szept. 22. 21:29
 12/19 anonim ***** válasza:
68%

Akkor én most liberálisat játsszom.Természetesen a meglhetésük,csórikáimnak,együtt járt azzal,hogy meg is kell erőszakolni nacsággát.

Na,kerüljenek a kezeim közé,olyan liberális leszek,hogy tíz évet kapok.De a börtöntükörbe büszkén bele fogok nézni!

Csak gyertek!!!

2013. szept. 23. 05:58
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

Hééló,szerencsétek,hogy nem satíroztátok a vakert,mer' én is cig'ny vagyok.DE csak származásilag.

Nem züllöttünk le!Én is magyar vagyok!Együtt tesszük rendbe az országunkat!Szebb Jövőt!

-Acigány-

2013. szept. 23. 06:07
 14/19 anonim ***** válasza:
Ostobaság a mai állapotokat összehasonlítani egy 100 vagy 150 évvel ezelőttivel. Azóta felnőtt pár generáció, elvileg civilizáltabbak és műveltebbek lettünk. Itt az a kérdés, hogy miféle kisebbség az, akinek a tagjai lassan 18 éves koruk előtt időseket ölnek meg majdnem, sőt meg is erőszakolnák őket? Forrást anyagot várok azoktól, akik szerint ez ilyen bevett dolog volt pl. 30 éve is a kisebbség körében, és ekkora gyakorisággal. Szóval hol az a forrásanyag?
2013. szept. 23. 08:55
 15/19 anonim ***** válasza:
70%

A cigányoknak sosem volt magasabb erkölcsi színvonala (már ha van nekik), náluk a lopás és a börtön erény, az emberi élet számukra semmit nem jelent.

Nem véletlenül van az, hogy az első őrizetbe vett 13 éves is cigány. A fiatalkorúak börtöne, és az árvaházak is tele vannak cigányokkal.

Ennek oka pedig közel sem a szegénység, hanem az undorító életmód és viselkedés amit látnak és tanulnak otthon, és sokszor a szülők küldik el a gyerekeket lopkodni. Nincs normális értékrendjük, nekik (szégyen) ez a természetes, hogy "ha kell valami, akkor ellopom mástól, és nem érdekel a másik élete".

Bár a magyarok között is van bűnözés, közel sem olyan mértékű, mint a cigányoknál. Rendet tenni úgy lehetne (most mindjárt rasszistának leszek titulálva), hogy a cigány gyerekeket már nagyon korán elszakítani a putris, problémás családtól, berakni egy szegregált iskolába, ahol kemény nevelést kapnának, kötelező lenne tanulni, ha nem tanulnak, vagy rosszak, akkor nagyon kemény büntetések, de semmiképp sem lehetne onnan őket kicsapni. Ezzel valamelyest beléjük nevelnék a normális értékrendet, és sokkal kisebb lenne az esély arra, hogy visszaesnek. Ha pedig a szülők ezután visszarántják, akkor még keményebb büntetés, nem csak a szülőknek, hanem a gyereknek is. Új munkahelyeket teremtenék, hogy legyen is hol dolgozniuk.

A segélyeket, családi pótlékot CSAK adókedvezmény formájában adnék. Így mindjárt igazságosabb lenne, és nem érné meg nekik 20 gyereket szülni a semmibe, melyekből ilyen körülmények között szinte 99%-ban bűnözők lennének.

Fel kellene állítani egy nagyon kemény igazságszolgáltatási rendszert, nagyon kemény büntetésekkel. Az olyan rendőröket, akik tutyimutyik, az áldozatot védik, és sz*rnak kimenni valahová, azonnal kirúgnám, ilyenekre nincs szükség. Kemény kezű rendőrök, és polgárőrök kellenek.

Ha ez a 4 dolog (szegregált iskola, sok új munkahely, adókedvezmény segély helyett, és jobb rendőrök) megvalósulna, 1-2 generáción belül jelentős mértékben csökkenne a cigányprobléma. Visszaszorulna a bűnözés, a megélhetési gyerekvállalás, és sokat javulna a közbiztonság. Nem kellene attól rettegni, hogy a purgyék melyik idős nővel fogják ezt művelni.

Jah és még 2 jó ötlet: az árvaházakban bevezetnék rendkívül szigorú nevelést, engedetlenségért büntetést. Valamint a fiatal korúak börtönében is hasonlót.

2013. szept. 23. 09:26
 16/19 anonim ***** válasza:
43%

Mondd kérdező, te valóban a feltett kérdésedre keresed a választ? Mert úgy látom, sokkal jobban érdekel a panaszkodás. Vitatkozol ostoba és elfogult válaszokkal. Amelyek szintúgy nem adnak magyarázatot a kérdésedre, csak hintik a saját öntelt nézeteiket minden alap nélkül.

E kérdés egyetlen eredményt hozott: lehetett komcsizni, libsizni és cigánykodni. Kész, más nem történt. Majd szólj, ha mélyebb dolgokra valóban kíváncsi leszel.

2013. szept. 23. 09:35
 17/19 tetro ***** válasza:
50%

Ostobaság a mai állapotokat összehasonlítani egy 100 vagy 150 évvel ezelőttivel. Azóta felnőtt pár generáció, elvileg civilizáltabbak és műveltebbek lettünk. Itt az a kérdés, hogy miféle kisebbség az, akinek a tagjai lassan 18 éves koruk előtt időseket ölnek meg majdnem, sőt meg is erőszakolnák őket? Forrást anyagot várok azoktól, akik szerint ez ilyen bevett dolog volt pl. 30 éve is a kisebbség körében, és ekkora gyakorisággal. Szóval hol az a forrásanyag?

Ez sajnos nem így működik. Ha egy vitában állítasz valamit, akkor az állítás igazság tartalmát neked kell bizonyítani. Ha most én azt mondom neked, hogy mostanában sokkal kevesebb az unicornis mint régen, akkor az az állítás igaz, mert te nem tudod bizonyítani az ellenkezőjét? ugye ez így nagyon nagy butaságnak hangzik?

Én azt állítom, hogy a bűnözésben az elmúlt húsz évben nem történt releváns változás, csak az internet és a hazai sokkal nagyobb média piac miatt, sokkal több eset kerül köztudomásra. 2001 és 2011 között a bemutatott bűnesetek száma az esti híradókban megduplázódott, miközben ilyen emelkedésről egyáltalán nem beszélhetünk. ha ugyanezt az értéket néznénk meg mondjuk a 90-es évek elejétől, akkor szerintem ez a szám még drasztikusabb lenne. ha pedig megnézed a felméréseket az emberek véleményéről a bűnözésről, akkor egyértelműen követi a közhangulat a hírműsorokban bemutatott bűneseteket... ez egy összefüggés, ez bizonyítható. a hatvan éve nem volt ilyen, csak így a levegőbe böffentve, az semmi. ráadásul még ha igaz is lenne, mivel logikai hibát tartalmaz az érvelés, így akkor sem fogadható el. egyetlen vagy egy tucat példa sem alkalmas arra, hogy egy társadalmi jelenség analógiájára következtessük belőle.

szóval ennyit a forrásról.

2013. szept. 23. 09:57
 18/19 anonim ***** válasza:
Ez mind nagyon szép, de nem ad egyenes választ a kérdésemre. Leírtad, hogy azért látszik aggasztóbbnak a mai közbiztonság, mert több eset kerül napvilágra, mert szélesebb körű az információs szupersztráda, de elméletileg nem nőtt brutális mértékben a bűnözés. De én nem erre voltam kíváncsi.
2013. szept. 23. 10:13
 19/19 tetro ***** válasza:
mire voltál akkor kíváncsi?
2013. szept. 23. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!