Ha kilépnénk az Eu-ból lenne lehetőség rá hogy a trianoni békeszerződés által elcsatolt területeket visszaszerezzük? Vagy esetleg kapjunk vissza belőle? Értelmes válaszokat várok
Gondban vagyok. Amit erre a kérdésre reagálok, az vagy csak értelmes lesz, vagy csak válasz, a kettő együtt lehetetlen szerintem.
De kezdjük a válasszal:
Nem, ehhez az EU-nak semmi köze, sőt, mint előttem leírták, kellően szoros integráció mellett semmi jelentősége nincsen, kié az adott terület.
Jogilag nem illetnek meg minket. Ma már nem igazán felelne meg a 69-es bécsi egyezmény kritériumainak a trianoni béke, de jóval régebben is volt. És ha minden valahavolt szerződést elkezdenénk a 69-es bécsi egyezmény alapján minősítgetni, akkor az egyrészt visszamenő hatályú lenne kicsit, másrészt pedig lehetetlen.
Most jön az értelmes reakció, ami viszont nem válasz a kérdésre:
Ragyogó példáját látjuk, ahogy valaki igyekszik a fejében koherens ideológiát létrehozni, amelyben minden rossz valahogy összefügg, és minden jó is, így osztva fel a világot barátokra és ellenségekre. Kiváló módja ez a kognitív disszonancia elkerülésének. Tehát a kérdező világában az EU egy negatív, rossz dolog, Trianon úgyszintén. Mindenféle tényleges logikai kapcsolat nélkül összemossa a kettőt, illuzórikus összefüggést kreálva ezzel.
Sőt, még ki is írt egy kérdést, hogy a kívülről jövő támadások (melyek szerint ő egy gyökér) és a viták még inkább egységes egésszé kovácsolják az ideológiáját, szilárd, kikezdhetetlen világképet biztosítva így neki, megkímélve a gondolkodás veszélyes nyűgjétől :)
Leírnád, hogy hány éves vagy?
Felsorolnád, hogy mely területeket szeretnéd visszakapni?
Nagyon érdekel .
nagy.adam9402 !
Nyugtass meg, hogy még nincs érettségid történelemből.
"Mert ugye azok a területek jogilag minket illetnek meg "
Melyik jogszabály alapján?
Tudod egyáltalán, hogy Romániában összesen van 1,2m "magyar", akiknek egy része magát magyarnak való c.gány származású.
"Leírnád, hogy hány éves vagy? "
Ott van a nevénél: "nagy.adam9402 kérdése"
Én ekkora országban születtem. Nem vagyok hajlandó harcolni egy olyan területért, amit apáink elvesztettek.
Ha Európai unió tagjai vagyunk, oda mehetünk, ahová akarunk. Gazdaságilag egy nullák lennénk kilépés esetén. Újra határok, vámok lennének és akkor nekünk annyi.
És különben is mit tudna kezdeni Magyarország mondjuk a 12 db Grippenjével, a Romániai százon felüli gépével szemben?
Vagy a harckocsik 5060 szoros túlerejűével szemben, és akkor még nem beszéltünk a többi ország erejével, aki mögött ott állna a NATÓ.
És mi lenne a harcok alatt a külhoni magyarokkal?
"Ha kilépnénk az Eu-ból lenne lehetőség rá hogy a trianoni békeszerződés által elcsatolt területeket visszaszerezzük?"
Alapból ha megnézel egy etnikai térképet akkor láthatod hogy a magyarok a határ szakaszon élnek és Erdély esetében pedig a székelyek mélyen bent Romániában.
A magyarok kisebbségben vannak,nem többségben mint az albánok esetében Koszovóban.
Trianon előtt is sok olyan terület volt ahol magyarok még csak nem is laktak.
Ez az évek során csak fokozódott.
De ennyi erővel követelje vissza Németország Elzász-Lotharingiát,Kelet és Nyugat Poroszországot,Sziléziát,Holsteint,Mazuriát,Memel vidéket,Eupent,
Továbbá Bulgária kapja vissza Dél Dobrudzsát,Nyugat Trákiát,Strumicát,Caribrodot,
Törökország kapja vissza a Közel Keletet és Kelet Trákiát,valamint Egyiptomot és az Arab Félszigetet
Lengyelország kapja vissza Kelet Galíciát és Suwalki vidéket
Finnország kapa vissza Karéliát
Ausztria kapja vissza Csehországot,Délnyugat Sziléziát és Teschent,Bukovinát,Dél Tirolt,Dél Stájerországot,
Olaszország kapja vissza Dalmáciát,Fiumét,stb...
"Mert ugye azok a területek jogilag minket illetnek meg csak vannak akik ezt még mindig nem látják be."
Tehát a fent monológomból kifolyólag a fenti országok is mondhatnák hogy kapják vissza ezeket a területeket hisz hozzájuk tartozott.
Egyébként hogy szereznéd vissza?
Népszavazással? A magyarok kisebbségben vannak tehát kizárt,még Erdély esetében is hisz a székelyek bent vannak Erdély központjában körbevéve a románokkal.
Fegyverrel akarod visszaszerezi?
A NATO azonnal lerohanná Magyarországot és akkor talán még a megmaradt Magyarországból csatolnának területeket a szomszédos országoknak.
Hiszen a győztes azt mond amit akar,a vesztes pedig mondhat amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!