Budaházy is ragaszkodik a vérszerződéshez. Én már évek óta erről beszélek! Mégis csak igazam lesz?
"A mai rendszer totálisan szembe megy a Vérszerződésben lefektetett alaptörvényekkel, tehát illegitim. A ma Magyarországon elfogadott alkotmány és a törvények mindegyike illegitim, hiszen ezek mindegyikét egy eleve illegitim, törvénytelen uralom alkotta.
Orbán Viktor pedig a trónbitorlás bűntettét valósítja meg.
"
Adjak bullshit generátort? Azzal tökéletesen helyettesíthetnéd a teljes kognitív munkád, ezzel rengeteg időt és energiát takaríthatnál meg.
"Budaházy elképzelése tradícionálisan jó, de a mai kor követelményeinek már nem felelnek meg."
Ezzel magam is egyetértek, így hát e kor követelményeit gyökeresen kell átalakítani.
"A vérszerződés már akkor elvesztette érvényét, mikor kihalt az Árpád-ház, de lehet, hogy sokkal hamarabb, és Szent István volt az, aki felrúgta a vérszerződést."
Felrúgni ugyan felrúgta, ez való igaz. De az érvényét sohasem vesztette el. A mai napig érvényben van, ugyanis ez Magyarország alapító törvénye és sem kétharmados többséggel, sem más egyéb módon ennek módosítására lehetőséget nem kaptunk. Magyarország fennállásáig marad érvényben.
"Budaházy Vajk reinkarnációja."
Budaházy épp Vajk ellen beszél. Neked ez sem tűnt fel?
" Már csak azt kellene tudni, hogy pontosan mi is áll abban a Vérszerződésben."
Eddig is pontosan tudtad.
Kérdező, egy szerződés pont annyit ér, amennyire tiszteletben tartják. Ha egy kézfogást mindannyian betartanak, nem is kell több. Ha azonban egy 100%-os törvényt senki nem tart be, annyi, mintha nem is lenne.
A vérszerződés egy rege, aminek van egy szellemisége. A rege tartalmát pontosan nem ismerjük, csak hagyományok vannak, ami ugye nem törvény. A szellemisége pedig az együttműködés. Át akarsz alakítani valamit, ehhez senki véleménye nem érdekel, nem számít mások is pont így gondolják-e. Innentől miért beszélsz vérszerződésről, hiszen a szellemiségének magad mész ellene.
Rossz hírem van!
Magyarország 1920-óta már nem áll fenn.
Azóta járja a Golgota tövises útját a trianoni sötét éjszakában botorkáló árva magyar nemzet.
Csonka-magyarország nem ország... :-(
"ez Magyarország alapító törvénye"
Ilyen marhaságot is régen hallottam már.
Mellesleg a vérszerződés jóformán egy dolgot biztosított: az akkori vezérek hatalmát (utódaik számára is). Egy demokráciára, sőt egy olyan társadalomra, ahol mindenkit egyenértékűnek tekint a törvény, nem használható.
"e kor követelményeit gyökeresen kell átalakítani"
Ezt mégis hogyan tudod elképzelni?
#18, ez a duma annyira tetszik, hogy lopom is későbbi trollkodási alapanyagnak.
Annyira örülök az ilyen elborult történelemb zi mélyturbóknak, rajtatok lehet a legjobban röhögni a napkereszténységetekkel az élen :DD
#18 vagyok.
Kedves #20!
A kérdező mondta "amíg áll"...hát már nem áll.
Ha szigorúan vesszük. (Márpedig ha ő szigorúan veszi, akkor én is...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!