Nálunk miért nem jelent kockázatot egy nyíltan kettős állampolgár a parlamentben?
És itt nem a környező országokra gondolok hanem mondjuk aki izraeli. Most minden rasszizmus nélkül, nem rossz ez így?
Hogyan várhatom el tőle hogy e nép érdekeit szolgálja, ha nyíltan hangoztatja és büszke eredeti származására.
Ha helyzetbe hozhatná az országát a miénkkel szemben, valószínűleg megtenné, mert politikusnak sem a szentek mennek el, akkor meg miért lesz egy Jobbikos náci ha ezt a veszélykockázatra felhívja a figyelmet?
De hozok egy triviális példát hogy ne legyek le antiszemitázva rendes érvek híján.
Ha egy informatikus itthon letilt egy izraeli weboldalt amiről vírusok jönnek, akkor ő most a rendszer biztonsága érdekében cselekedett vagy antiszemita lett?
Minden állam maga dönt, hogy kinek ad állampolgárságot, kit tekint állampolgárának.
Ha nem lehetne kettős állampolgár képviselő, akkor nagyon könnyen eldönthetné bármelyik másik ország bármelyik választásunk pontos kimenetlét. Egyszerűen megadják a saját állampolgárságukat annak, akit nem szeretnének a parlamentünkben látni :D És akkor már nem lehet képviselő.
"Szerintem nagy kockázat, mert ha elég időt ott tud tölteni, akkor utóbb az összes képviselőt rá tudja beszélni, hogy eladják az országot Izraelnek, és akkor mindenki földönfutó lesz...remélem jól értelmezem...
"
Anyám borogass, ide óvodások is írhatnak? Te ezt úgy álmodod meg, hogy teázgatnak, szivarozgatnak a parlamentben, majd az egyik képviselő odacsúsztat egy cédulát a másiknak, melyen ez áll: "Dr. Kohnstein rabbi ajánlott 10 milliárd forintot Veszprémért. Ne szólj senkinek!"?
Mindenki földönfutó lesz? Majd ha elmész dolgozni, meglátod, hogy most sincs semmid, nem is volt, mert azért dolgozol, hogy dolgozhass... Még ha többet is keresel, mint az átlag. Arra elég, hogy megteremtsd a körülményeket a napi 8-10 óra munkádhoz.
@ConnectCare
"Azonban azzal is számolni kell, hogy a képviselőket elméletileg a nép, a választópolgárok kellő körültekintéssel, a képviselőjelöltet megismerve, alkalmasságáról meggyőződve választották meg."
Öm... te még mindig Magyarországról beszélsz, ugye?
Magyaarországon nem igen jellemző a felelősségteljes választói magatartás. Én konkrétan nem ismerek SENKIT, aki akár a saját maga által választott párt programját elolvasta volna.
Nemhogy a konkurens pártok programjait, meggyőződjön azok megvalósíthatóságáról és megismerkedjen a pártja (és a konkurens pártok) jelöltjeivel.
Az igazság az, hogy (un)szimpátia alapján szavazunk és simán a parlamentbe juttatunk, gyakorlatilag bárkit, aki az aktuálisan utált gyűjtőpárttal szembehelyezkedő gyűjtőpárt színeiben indul. Tényleg jó amit leírsz, így kéne működnie, de ha egyszer teljesen nyilvánvalóan nem így megy, nem sok értelme van erre hivatkozni.
"Ha nem lehetne kettős állampolgár képviselő, akkor nagyon könnyen eldönthetné bármelyik másik ország bármelyik választásunk pontos kimenetlét. Egyszerűen megadják a saját állampolgárságukat annak, akit nem szeretnének a parlamentünkben látni :D És akkor már nem lehet képviselő."
Na ha valaki akkor ő tényleg óvodás szinten van.
Állampolgárságot csak születéskor adnak, minden más esetben kérvényezni kell.
Nem érted.
Ez bármely állam szuverén döntése, alkothat bármikor olyan állampolgársági törvényt, amiben megadja a saját állampolgárságát egy bizonyos körnek.
Nem életszerű, de logikailag lehetséges eset.
Egyébként pedig kötve hiszem, hogy a világ minden országának állampolgárságot szabályozó jogszabályait vágod :)
Triviális példa? Nem épp életszerű, hogy csak úgy "letiltogatnak" weboldalakat Magyarországon. Főleg nem szimplán informatikusok. Azt pedig hogy érted, hogy egy izraeli weboldalt, amiről vírusok jönnek? Egyáltalán nem tudok róla, hogy lett volna példa arra, hogy ilyesmi miatt tiltanának le weboldalakat.
Te most komolyan szó szerint veszel egy triviális példát, amivel csak a helyzetet akartam illusztrálni?
De csak a te kedvedért hozok egy konkrétabbat, ha egy iskola rendszergazdája letilt egy izraeli torrent oldalt/trackert, akkor ő most a biztonságra figyel vagy antiszemita?
"Most akkor nem más, hanem az izraeli, vagy pedig nem vagy rasszista? Szerintem döntsd el, mert ez így nagyon ellentmondásos."
Az izraelit megint csak példaként említettem, de a te gyér szövegértelmezésed miatt leírom bővebben.
Csak hogy tisztázzam még az elején, kettős állampolgárság kockázata alatt nem a román-magyar, szlovák-magyar gondolok mert ezeket sok balos hozza fel hogy ha egy határon túlra szakadt eredetileg is magyar kaphat kettős állampolgárságot (újra), akkor PÉLDÁUL egy izraeli (lehet egyáltalán nem is volt Magyarországon élő leszármazottja) miért nem.
Szóval ezt ne is hozza fel senki sem azért írtam le.
És itt a lényeg amire gondoltam, hogy PÉLDÁUL egy ilyen izraeli-magyar kettős állampolgár jelent kockázatot. De lehetne ez kínai-magyar vagy eszkimó-magyar is.
Az a lényeg hogy hogy egy idegen ország állampolgárának ne legyen ilyen pocizója.
Nekem lehetne Izraelben képviselői mandátumom? Nem? Hát akkor nekik se legyen itt. Vagy nekik lehet, mert ha nem akkor az antiszemitizmus?
"És egy szava se lehet az állampolgároknak ha az adott vezető a másik ország érdekeit képviseli hiszen ő ott is állampolgár."
Történetesen ha nekem kéne egy másik országba titkosügynököt juttatnom, akkor biztosan nem a parlamentbe tenném, hiszen majdnem semmi befolyásom nem lehet rá, hogy az illető személy bekerül-e. Plusz túl nagy a rivaldafény, túlságosan átvilágítják az illetőt, akkor már inkább a közigazgatásba tolnám be valahova.
De tegyük fel, hogy teljesen hülye vagyok, és mindenképp a parlamentbe szeretnék ügynököt tenni. Nyilvánvalóan eszembe sem jutna a saját országom kettős állampolgárát betenni...
De tegyük fel, hogy teljesen elborult agyú idióta vagyok, és mégis beültetem a kettős állampolgár titkosügynökömet más ország parlamentjébe.
Még akkor sem igaz az idézett állítás, mert amint ilyesmit tesz, az bűncselekmény, amiért ragyogóan fel lehet függeszteni a mentelmi jogot és elítélni.
Azt kell látni, hogy az állampolgárság egy jogintézmény, önmagában semmiféle elkötelezettséget nem jelent, és nem is előfeltétele annak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!