Hát, szóhoz sem jutok...
Talán nem kellett volna eladni azokat a közműveket. Ennyi erővel vissza is lehetne államosítani őket. Most majd tényleg az lesz, amit írnak. A befektető nem viheti haza a pénzt, akkor nem fog az egésszel foglalkozni és megnézhetjük magunkat.
Az MVM is ugyanazon az elven működik mint ahogy a mostani szolgáltatók, meg is látszik rajta. Kevés állami vállalat van ami ennyire nyereséges, ha úgy tetszik egy rakás extraprofitot termel a költségvetésnek, de az energiatermelői bizniszbe, pláne ha monopolhelyzete van az embernek rohadt nehéz belebukni. A szolgáltatás is ilyesmi, csak mindkettőhöz tetemes indulótőke kell.
Simán zsebrevágják, a fogyasztó csak annyit fog az egészből érezni, hogy a közművek kicsit többet költenek az infrastrukturális fejlesztésekből a prémiumokra és a beszállítói drágábban is rosszabbul fognak dolgozni, mert vélhetően a haveri kör elzsírozza a zsírosabb megrendeléseket.
Az elvi probléma csak annyi, megtiltják, hogy profitot termelj hogy aztán átvállalhassák a terheidet, vagyis amerre látsz, de amit belefeccöltél azt itt hagyod. Röviden államosítják a tulajdonodat amit egy jogállamban nem járja. Egyszerűen a magántulajdont védő jogokat, pár száz éve nem bolygatják békeidőben a civilizált társadalmak.
Értem én hogy vonzó negyedévszázadnyi förtelmes kapitalizmus után a gulyáskommunizmust visszasírni, csak az nem volt járható mint tapasztaltunk. Itt ki lett tárgyalva emlékeim szerint, hogy miért is nem működik az államkapitalizmus:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__478..
Én ebből nem kérek:)
Ami nemzeti az egy kalapsz@r volt 20 éve és ma is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!