Miért nem rombolták le a Szovjet-emlékművet?
Mert nem a kommunizmust jelképezi, hanem a Budapest felszabadításakor/megszállásakor elesett szovjet katonáknak állít emléket.
Ha lerombolnánk akkor az oroszok is nyugodt szívvel fordíthatnák ki a sírokból a hadifogolyként a Szovjetunióban elhunyt magyar katonákat. Kb. ugyan olyan lenne a kettő...
Amikor én tettem fel ezt a kérdést, azt mondták hogy azért mert ezek az emlékművek az embereknek állít emléket akik meghaltak.
Ez dilemma valahol, mert megszállók voltak, de valahol mégis csak emberek.
És mint embereknek állít emléket, akik a háborúban meghaltak.
De tudomásom szerint csak annyit szoktak ráírni ezekre hogy "Emlékül az elhunyt szovjet katonáknak" ami még rendben van.
Állítólag nekünk is vannak ilyenjeink külföldön.
Nálunk a temetőben külön kialakítottk egy zárt kertet, ahol a háborúban elhunyt katonák sírjai vannak. Magyaroké, oroszoké, németeké, szerbeké. Egy emlékmű van, a hősi halottaknak.
A szovjet emlékművek egyrésze alatt is vannak halottak.
De a Don-kanyarban is van emlékmű az ott meghalt magyar katonáknak.
Szerintem pedig le kellene rombolni, már csak a tiltott jelképek miatt is (azaz azok már nem tiltottak, de nemrég azok voltak mégsem volt baj)
A katonákat nem ki kell forgatni ,hogy majd vigyék el a csontjaikat a kóbor kutyák, hanem szépen kihantolni őket, és tisztességes, új temetést adni nekik egy temetőben, oda egy márványtábla,arra rá írni,hogy ki mit és miért, és csókolom, nincs hullagyalázás, és nincs szovjet emlékmű sem Budapest közepén.
Mindenki boldog...
De ha az oroszok felszantanak a magyar sírokat Oroszországban akkor fel lennél háborodva....
Én utálom a kommunistákat, de nem kell ezeket megsemmisíteni. A Sztálin szobrot azt ledöntötték azt jól tettek 56ban, de pl a szovjet katona szobrát miert kellene megsemmisíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!