Titeket nem idegesít hogy 500 ezer devizahiteles miatt szív az egész ország?
Nekem egy árva buznyákkal ne segítsen a kormány.
Haver kössssz az 5letet! Tényleg csak el kellett volna olvasni a szerződést.
A szerződésben ez áll. A bank jogosult kamatot emelni, ha a forrásköltsége(CHF LIBOR, EURIBOR) emelkedik.
CHF - CHF LIBOR ez nagyon jó hír
Csak tudnám, mire fel emelték a kamatot?
Mióta felvettem a kölcsönt, a CHF LIBOR 2%-al lejjebb ment.
Most 0. Érted már haver 0 án áll a kamat.
A banknak csökkentenie kellett volna a kamatot. Az emelés úgy törvénytelen, ahogy van.
Holnaptól egy fillért sem fizetek a csaló, uzsorás, bandának.
Én már többet fizettem, mint kéne, a bank fog fizetni nekem.
Megyek az ügyvédemhez, írunk egy olyan levelet, hogy össze ... magukat.
Olyan pert akasztok a nyakukba, hogy csak füstöl.
Az ügyészségre is menni fog a feljelentés, az már biztos.
Követelőzni, fenyegetőzni azt tud a bank. Számolni meg nem.
Jön még kutyára dér.
09-05 16:04 !
Tartogasd a lőszeredet a bankárokra, legközelebb téged fognak átverni.
"Elfelejted, hogy te eredetileg pénzt takarítottál meg azzal, hogy felvállaltál egy (akkor valószínűtlen) kockázatot."
Nos...igen...igazad van.
Dönthettem volna úgy is, hogy maradok albérletben havi 50.000 Ft-ért, és kidobom havonta azt a pénzt az ablakon. És fizessem másnak a közös költségét, stb... Valószínűleg ez az ideális modell itthon.
Ez helyett inkább felvettem egy lakáshitel, mert úgy voltam vele, hogy azt a pénzt inkább a saját lakásomba tolom. Ha 30 évig kell, akkor is jobban járok, ugyanis 30 év múlva enyém lesz a lakás, ami örökölhető. Az albérlet kevésbé... És az albérleti árak folyamatosan emelkedni fognak.
Más kérdés,hogy amikor bementem a bankba, akkor a hiteles hölgy a forinthitelt meg sem mutatta, mondván,hogy az iszonyú drága. Én kértem,hogy azért kalkuláljunk már egyet.
És valóban. Közel 40%-al volt drágább ugyan annak az összegnek a forintos törlesztése. Ha őszinte akarok lenni, akkor még a mostani frank árfolyammal is kisebb a törlesztésem, mint ha anno forintos hitelt veszek fel.
Ezért ismétlem. Az elvvel van a gond. Azzal,hogy egy termékkel átvertek. Írtam korábban,hogy mikkel nem értek egyet, nem írom le újra az egészet.
Mennyiben tehetek én arról,hogy emelkedett az árfolyam? Mennyire vagyok én köteles a pártok,országok, bankok harcából adódó, akár taktikai lépés eredményeképpen irreálisan emelkedett árfolyam többletköltségét viselni?
Mennyire van valós alapja a bankok hisztizésének a veszteségükről? Vajon tényleg vettek fel a kedvemért frankot svájctól?
Képzeld el, ha te veszel egy terméket, amivel aztán jól visszaélnek, és kicsit sem tudod érvényesíteni a jogodat, az ellen, hogy ne tegyék tönkre az életed? Azért mert az eladó egy bank.... Hát hová sz@rjak?
Azzal egyetértek, ha valaki a teljesítőképessége határán vállalt be hitelt, az ne sírjon. Ne sírjon,ha 5.000 Ft-os emelkedést sem tud elviselni.
Az viszont irreális, és nem elfogadható, és már nem fér bele a "kockázat" fogalmába,hogy sok embernek az 50.000-es törlesztése 120.000-lett, ami mellé még megnőtt a futamideje 10 évvel. Érted? Ez sehogy sem működik.
Én úgy gondoltam, hogy ha emelkedik a frank, akkor max 10-20.000-el megnő a törlesztésem, ami nem okoz gondot. Igen, szívás lesz, de belefér.
Ez helyett igen, 10.000-el emelkedett a törlesztésem, és ahogy már írtam, 8 évvel a futamidőm. Ez nem oké.... Sehogy sem.
T. politizáló Honfitársaim!
A bankoknak busás nyereségük van abból, hogy a devizaárfolyamok elszabadultak. (vagy elszabadították, [link]
Veszteségük csak az elvárt nyereségükhöz képest lehet a bankoknak. Az úgynevezett lakossági devizahitelek mögött a bankok nem vettek és nem adtak el devizát. Egyszerű szorzással átszámolták a FT-ban nyújtott kölcsönt devizára. A bankok felelőtlen kölcsönzési gyakorlatukkal bajba sodorhatták volna a betétesek pénzeit is. Finanszíroztak hatalmas ingatlanberuházásokat, amelyek mögött nem volt más fedezet, csak az épülő ingatlan,s azokat évek óta nem tudták értékesíteni. E miatt lehetnek is bajban a bankok még most is!
A devizahitelesek átveréséről és a manipulációkról jó összefoglalást lehet olvasni T szept. 16 : 16:34 Válasza alatt
Tisztelt Devizahitel Károsultak!...
A kamatokat is gyakran úgy változtatják, ahogy nekik tetszik. "Tisztességtelenül emelte az Erste Bank egyik devizahitelesének kamatát, azt ugyanis nem indokolták pénzpiaci folyamatok - mondta ki első fokon a bíróság." Van olyan szerződés, amelyet 13 pontban semmisített meg a bíróság. A bankok e közben szépen gyarapodnak, a www.antibank.hu
oldalon van néhány link erről, "szegény bankok"rovatban. Érdemes ellátogatni pl a www.pszlf.hu oldalra (nem a pszaf!!!) és megnézni ott és a you tube-on néhány videót Varga Istvántól, Dr Damm Andreától, Dr Léhmann Györgytől, Dr Czirmes Györgytől és még sokan másoktól! Ha ezt nem teszitek, akkor ismét lesz olyan téma, amivel egymásnak lehet ugratni a népet. Nem kell sajnálni a bankokat, ki fogják bírni. Egy nagyon érdekes diagramot láttam,Magyarország és Lengyelország [link] devizahitelezésével kapcsolatban.
Bizonyára arról sem hallottatok még, hogy Horvátországban - nyilván az állami beavatkozás következtében -, az u.n devizahiteleket visszaszámolták a felvételkori árfolyamra. Ez jelentene némi problémát a bankoknak (azaz egy kis veszteséget), ha csak arra gondolok, hogy már adóztak is a nyereségük után (ha egyáltalán adóztak), amit a devizahitelezésből vágtak zsebre.
Ausztriában pedig kártérítést fizettek a "devizakárosultaknak". Szívesen küldök még további linkeket. Igen megdöbbentő a helyzet, ha pl elolvassuk, vagy meghallgatjuk Varga Istvánt MNB FB tagját, "A devizához kötés egy színlelés, amely büntetendő!"
"vagy elszabadították"
Igen...pontosan erről beszélek. És ez az, amit nem hiszem, hogy a devizahitelesnek kellene fizetni.
"vagy elszabadították"
"Igen...pontosan erről beszélek. És ez az, amit nem hiszem, hogy a devizahitelesnek kellene fizetni."
Ha ezt elfogadjuk, akkor viszont a banknak se.
Ugyanis a bank, bár több forintot gyűjt be, ebből nincs több haszna (amennyiben a Magyarországon befektetés nem kedvezőbb, mint külföldön). Ráadásul még ez a befizetése is veszélyben van a becsődölő hitelesek miatt, sőt akár az állam miatt is, ha a bankok kárára ment. Tehát logikátlan azt feltételezni, hogy a most követelő bankok robbantották volna ki a válságot.
Az igazi felelősök felkutatása meghaladja a képességeinket, hiszen még az ebben leginkább érdekelt szélsőjobb is megrekedt a "bankoknál", az EU-nál és a zsidózásnál.
De az is lehet, hogy ilyen felelősökre nem lehet rámutatni. A kapitalizmusban időnként kidurrannak lufik, amik véletlenszerűen felvetik/lehúzzák a szereplőiket - és a legbölcsebb, amit tehetünk, hogy lessük a következő lufit. (A legutóbbi lufi fújódását egyébként sokan látták.)
35.!
Nem színlelés történt. Megtévesztés, tévedésbe ejtés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!