Mit gondoltok a digitális átállás=telekép elméletről?
Már több helyről is hallottam azt, hogy a digitális átállás csak egy kifogás, hogy még egy (laikus számára más funkciókra hasznontalan) elektronikus eszközt telepítsenek az otthonokba, a DVB-dekóder képében. Ebbe azonban egy minikamera van építve, ami közvetíti valakinek, hogy egész nap mit csinálnak a lakásban. Mivel a tévé rendszerint a "házioltár" szerepét tölti be a központi szobában, a nappaliban, tökéletes hely egy megfigyelő kamerának. Az új tévék, amik meg alapból digitálisak, meg már magukban hordozzák a kamerát, a sok számítógépes alkatrészük között nem nehéz elrejteni.
Az is gyanús továbbá, hogy csak a nagy Nyugat és USA-barát országok eröltetik az átállást, míg a más politikai szervezettségűek pl. Észak-Korea, nem.
Ti mit gondoltok erről? Megérné a jövőben a dekódert valami vastag dobozba zárni és Videoton, Junoszty tévét használni?
# 11:
Az megvan, hogy az AH már több, mint fél évtizede privatizálva lett és francia tulajdonban van?
"Halottál már olyanról, h emberi jogok, személyiségi jogok???"
Igen, és arról is - legalább Snowden óta - , hogy egyesek ezt hajlamosak figyelmen kívül hagyni.
De egyszerű: szét kell szedni egy dekódert. Olyan nincs, hogy egy minikamerát semmilyen eszközzel ne lehetne megtalálni.
A digitális átállásnak a nyilvánvaló technikai előnyökön túl szerintem is van másfajta, el nem mondott szerepe, de ennél valószínűleg jóval szofisztikáltabb, mint az egyenes megfigyelés. Valószínűleg inkább a tv-nézési szokásokat térképezik fel, abból sokkal jobb személyiségprofil állítható elő, mint a kamerával való megfigyelésből, ráadásul ezt szoftveres összesítéssel és szűréssel is relatíve könnyen meg lehet oldani.
Aztán szép lassan átvonul a tv-re az internet is, és már nyílt titok lesz, hogy azt is figyelik.
# 17:
A rászorulóknak, megfelelő jövedelemszint alatt ingyenesen telepítenek antennát és beltéri egységet. Egyebekben a televíziózás szerintem nem alapvető létszükséglet.
Sokkal fontosabb dolgokat, mint a gázt vagy a csatornát sem vezetnek be ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!