Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek mennyi felesleges...

Szerintetek mennyi felesleges ember él Magyarországon? Úgy tűnik hogy tényleg összejön az a 6 milliós népesség, amit pár éve megjövendöltek.

Figyelt kérdés

2013. aug. 26. 10:46
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Az lehet, hogy a 6 milliós népesség összejön, de közülük 4 millió cigány lesz.
2013. aug. 26. 13:32
 22/28 anonim ***** válasza:
A Merci gyárban dolgozó sem sok hasznot termel, mert az a haszon megy szépen Németországba. Adót fizet meg eltartja a családját, de ezen felül nincs olyan hogy haszon. A haszon az ami felesleg.
2013. aug. 26. 13:44
 23/28 A kérdező kommentje:

# 19/22 "Mondjuk fél Nyugat Európa azt vizsgálja, hogy azok a felesleges kínaiak hogyan csinálják, hogy évek óta ötször akkora a fejlődésük, mint nekik."

Úgy csinálják, hogy mindent lopnak, főleg szellemi tulajdont, mindent hamisítanak pl. Adios cipő-Adidas helyett. A kínaiak hugyé-szaré dolgoznak, és a többség nyomorog. Ez lenne a követendő példa? Szerintem ritka undorító egy népség! Koszos-agresszív-igénytelen faj.

2013. aug. 26. 14:07
 24/28 anonim ***** válasza:

"na figyelj barátom (nem is tudtam, hogy ilyen jó viszonyban vagyunk):

Ha neked úgy jobb akkor le is anyázhatlak.

"látom nem tudsz elszakadni a konzervatív gondolataidtól és nem vagy képes a nemzetállamokon túl gondolkodni

De sajnos én nagyon is jól látom hogy mi az a globális szemlélet csak nem dőlök be hanem a negatívumait is számba veszem.

"én megtanultam globálisan látni a világot és megtanultam elfogadni, hogy nem mindig tiszta a játszma, ezen változtatni úgysem tudok, hát kihasználom a magam és a családom boldogulására

Nyilván nem mi fogjuk fosni a spanyolviaszt, de ideje lenne megérteni hogy a játék piszkos és tisztán csak is bukhatunk.

"pl miért maradjak itthon ha pl angliában 18x annyit keresek ugyanazzal a melóval mint idehaza, vagy finnországban 23x annyit? lehet persze, hogy most én vagyok a hazaáruló a szemedben de milyen hazáról beszélünk?

Nem vagy az, csak nem értem hogy a magyar gazdaságnak mi köze ahoz hogy te elmégy. Mitől lesz az jobb?

"én EMBER vagyok és az egész világ az otthonom és képzett emberként sok helyen szívesen is látnak. A lehetőség mindenki előtt adott, persze nem sikerülhet mindenkinek.

Sőt egyre kevesebbeknek mert a globalizálódás nem csak nekünk tesz be hanem a nyugati fejlett országoknak is, sőt ott a feketeleves még csak most rotyog igazán. Ha ott akarsz érvényesülni jobb ha sietsz mert nem leszel hamarosan szívesen látott.

"Nekem sem sikerült MÉG, hiszen MÉG tanulok, de nem a nyavalygással fogom tölteni az éveimet hanem a boldogulás keresésével.

Az a baj hogy nálad nagy a hurrá optimizmus még, de az élet majd helyretesz.

"Nem sikerülhet mindenkinek de mondj nekem olyan időt a történelemben amikor egyenlőség és testvériség uralkodott bárhol a világban.

Nem olyan valóban nem volt, de mióta a kétpolusú világ megszűnt a tőke olyan munícióhoz jutott amivel egyre keményebben és a világot lebénító módon visszaél. Aminek a következménye nem lehet más mint egy nagy nagy világégés.

"Tisztán látom miként működnek a dolgok de mivel tenni nem tudok ellene, hát nem a szám járatom hanem az agyam, hogy a legjobbat hozzam ki a lehetőségekből.

Persze csak azzal nem számolsz hogy én is és te is egy jelentéktelen pont vagyunk és az erőfeszítéseink egyenlőek a 0 val. És nagyon úgy fest hogy semmit nem tudsz a világról. Azt hiszed ha egyszer kimentél onnan a nap csak a feletted süt. Na ez az ami nem igaz. Lehet hogy 1-2-3 év és akkora szószba lesznek a nyugati fejlettek is hogy a semmire mégy ki. Angliába már most sorra hozzák azokat az intézkedéseket ami igaz nem tiltja a munkavállalást és a letelepedést, de nagyban ellehetetleníti. És ez még nagyon csak a kezdet. A nemzetek között burkolt nacionalizmus még csak most fog fokozódni. De tudod mit! Azt képzelsz amit akarsz és abban hiszel amiben akarsz, a te dolgod. Csak ne akard másoknak is elmagyarázni hogy egy ország jövője annyi hogy a polgárai szétszélednek a világba, és ne kergess illúziókat a arról hogy nyugaton minden ok.

2013. aug. 26. 14:33
 25/28 Skydive ***** válasza:

kacx

az anyázást hagyjuk sztem, nem erről szól a vita

hurráoptimizmus... igen, talán valóban optimista vagyok. De van rá okom méghozzá az, hogy csak így lehet túlélni. Figyelj, én speditőrnek tanultam középsuli után. Jól át lettem vágva 2 helyen egymás után így hagytam az egészet a fenébe és informatikával kezdtem foglalkozni. Jól ment a dolog, de közben folyamatosan azon szomorkodtam, hogy mindig pszichológus akartam lenne, de az élet nem úgy jött össze. Aztán jött 2008 és a válság. Az informatikai biznisz sajnos dugába dőlt, visszavágták az állami megrendeléseket pedig a cégünk arra volt ráállva. Közben hogy még jobb legyen vége lett a 6 éves kapcsolatomnak. Na így költöztem el az ország másik felére és álltam be katonának, mellette meg kezdtem felkészülni az egyetemi beiratkozásra (pl újra-érettségire készültem). Csak azért is pszichológus leszek, még ha 28 évesen munka mellett kezdtem is el az egészet. Volt alkalmam sok mindent átélni, láttam eleget a világból (ahhoz eleget, hogy jól kijöjjek az élet nevű játszmából, persze a végén mindenki veszít, de nem mindegy, hogy hogyan éli meg a "játékot").

Ha a nyugat dugába dől akkor megyek Ausztráliába, vagy maradok itthon, a lényeg, hogy mindig megtaláltam eddig a helyem és ezután is megfogom. Azóta ível a csillagom is felfelé mióta félretettem a kesergést és optimistán küzdök azért, hogy egyre jobb legyen. Képzett szakember leszek, a párom még jobban képzett gyógyszerkutató biotechnológus. Külföldön szívesen látnak minket és talán idehaza is. TALÁN.

De ha igazad lesz és összeomlik a világ és armageddon és halál, nos akkor ott a fegyverszoba, meg a lőszeres. Jöjjön aminek jönnie kell.

De tudod mit? Az armageddon elmarad. Élhetsz Te is boldogan.

2013. aug. 26. 15:52
 26/28 A kérdező kommentje:
Skydive: 40-50 évesen talán lesz pár év gyakorlatod is. Kicsit le vagy maradva,nem?
2013. aug. 26. 16:09
 27/28 Skydive ***** válasza:
Miért lennék lemaradva? Rengetegen váltanak pályát, rengetegen iratkoznak be egyetemre, főiskolára 30-40 évesen is akár. Ugyanakkor sokan akik időben elkezdik csapnivaló "szakemberek" lesznek. Talán veszítettem 7-8 évet, de addig sem a fenekemet vakargattam :) Ismered a mondást: jobb későn mint soha.
2013. aug. 26. 17:01
 28/28 anonim ***** válasza:

Mi számít feleslegesnek? Élet vagy gazdasági szempontból?

A kisebbség mondjuk mindkettőben haszontalan mert az életük csak a bűnről szól, amijük van, mástól kapják vagy veszik el. A szúnyog, kullancs is csak kiszívja a vért hozzá nem tesz, eleséget nem ad a gazda állatnak, csak kihasználja a világot maga körül, vissza nem szolgáltat.

Mi ezeknek a jutalmuk? Az irtás...

2013. szept. 10. 00:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!