Szerintetek mennyi felesleges ember él Magyarországon? Úgy tűnik hogy tényleg összejön az a 6 milliós népesség, amit pár éve megjövendöltek.
"A kérdező kommentje:
Az a 20% maradhatna, akik eleve hasznosat termelnek vagy fejlesztenek vagy minimum több hasznot termelnek mint amennyit keresnek, esetleg el tudják látni magukat lopás nélkül. A többség vagy lop, vagy szimplán eltartatja magát.
Most írtam le!
Egy fogyasztói társadalomban az is hasznos aki csak fogyaszt, mert értelmet ad sok ember munkájának.
Ha lelőnéd azokat akik közvetlen nem hajtanak hasznot akkor Nagyon sok ember munkája feleslegessé válna.
Ezen mit nem lehet érteni.
De egyszerűbben.
ha van az országban 1000pék aki ma annyi kenyeret süt hogy akik nem termelnek azoknak is jusson és te lelőnéd az ország inaktív felét, akkor le kellene lőni 500péket is mert nem lenne szükség a munkájukra és a felét minden szegmensnek akinek nem lenne szükség a munkájára a sz@rszippantóval bezárólag. de hoppá! Akiknek ímmár nincs szükség a munkájára és lelövöd kiesnek a fogyasztásból és ismét a fegyverhez kell nyúlnod.
Mi értelme lenne?
Tudod mi a baj?
Miért nem tud fejlődni autómatikusan a rendszer?
Mert van a pék aki német kemencében és orosz gázzal süt, olyan búzából amit amerikai gépekkel és orosz dizellel állítottak elő, és ez a jobbik eset. Mert van olyan hogy egy német cég itt nálunk magyarokat dolgoztat éhbérért és nekünk magyaroknak adja el a terméket egy angol multi üzletláncban. Az az sokszorosan lesarcolják az erőforrásainkat. Kezdve ott hogy a földünk nem a mi gazdaságunkat gyarapítja jelentősen a magyar munkaerő a külföldinek dolgozik stb stb Az az elszívják az erőforrásaink jelentős részét. Ezért az a folyamat ami a puszta fogyasztót is hasznossá tehetné nem működik.
Nincs bővülési lehetőség mert az ki megy az országból így nem természetes az egyensúly az aktívok és az inaktívok között. Az az, az aktívaknál nem keletkezik megfelelő jövedelem és ha még is az egyből megy ki nyugatra más fogyasztási aspektus révén, mielőtt beépülhetne a rendszerbe.
# 14
de ha nem kell megtermelni a különbséget akkor feleslegessé válik a munkaerő... bakker mit nem értesz rajta? :DD
igazad van sok mindenben csak nem vagy objektív:
ha a magyar ember megtehetné, hogy külföldivel dolgoztat éhbérért (megjegyzem megteszi, csak gondolj a román vendégmunkásokra az Alföldön), akkor az nekünk jó lenne meg az is ha a mi termékeinket a mi üzletláncunkban adnánk el a világnak... akkor senkinek nem lenne baja a globalizációval... ez nem arról szól, hogy mindenki a magyarok ellen van, csak arról, hogy az erősebb kutya bszik... azon kell dolgozni, hogy mi legyünk az erősebb kutya és nem rinyálni kell...
"Skydive válasza:
igazad van sok mindenben csak nem vagy objektív:
ha a magyar ember megtehetné, hogy külföldivel dolgoztat éhbérért (megjegyzem megteszi, csak gondolj a román vendégmunkásokra az Alföldön), akkor az nekünk jó lenne meg az is ha a mi termékeinket a mi üzletláncunkban adnánk el a világnak... akkor senkinek nem lenne baja a globalizációval... ez nem arról szól, hogy mindenki a magyarok ellen van, csak arról, hogy az erősebb kutya bszik... azon kell dolgozni, hogy mi legyünk az erősebb kutya és nem rinyálni kell...
De sajnos objektív vagyok.
Te abból indulsz ki hogy a globális piacon a verseny tiszta és egyenlő az az a tehetségesebb és jobb érvényesül.
Na ezt felejtsd el gyorsan.
Ar erőfölény és a szabályok kijátszása ami a valóságban dominál.
Példa az Eu s mezőgazdasági támogatás és annak a következményei a magyar mezőgazdaságra.
Vagy péd az a sok sok piackivásárlás ami hazánkat öli.
Az hogy ha egy német nem képes betörni a piacunkra mert túl drága akkor képes Kínába befektetni csak hogy megölje az itt szereplőket, vagy D-Amerikába. És mint a legnagyobb piacot vigyázó szervezet a WTO csak nézi közönnyel a nagytőke érdekeitől vezérelve hogy az a Kína ahol a gyerekmunka smafu a környezetvédelem 0 stb stb a német nagytőke segtségével letarolja a magyar piacokat.
Persze ez fordítva nem lehetséges, hiszen a nálunk gyártott Kínai napkollektor mivel sérti a németek érdekeit 10 perc alatt tiltólistára került.
Na ezek után mesélj nekem barátom.
"Hát kik azok akik élõsködnek rajtunk:CIGÁNYOK.
A cigók 5% ban nem élősködnek annyit mint a nyugati nagytőke a maga korrupt megoldásaival.
Arról nem is beszélve hogy ha meglenne a lehetőség az olcsó munkaerejükkel még hasznosak is lehetnek.
De amíg ekkora a munkanélküliség és lassan a WS nénik is 2 diplomásak lesznek a cigóknak sincs esélye a megélhetésre, még ha mindet 150kg os vasra verjük akkor sem. Az az, máshonnan kell kezdeni a megoldás kihámozását és a cigókat akkor kell ütni ha kronológiailag odaértünk.
Kérdező, azt hiszem neked egyszerűen fogalmad sincs, miről beszélsz. Ismersz szavakat, ezt azt, úgy képzeled, ha kupacba hányod őket, abból értelmes dolog lesz. Nem lett.
Nincs felesleges ember. Ez egyszerűen fogalmilag nem értelmezhető. Te fogod eldönteni? Mit képzelsz! De ha ragaszkodsz hozzá, holnaptól figyelni foglak. Egyszer csak megbetegszel, baleset ér, abban a pillanatban - a te fogalmaid szerint - feleslegessé váltál. Teszek róla, hogy az általad javasoltakat rajtad azonnal végrehajtsák!
Neked gazdaságföldrajzból nem sok fogalmad van. Mondjuk fél Nyugat Európa azt vizsgálja, hogy azok a felesleges kínaiak hogyan csinálják, hogy évek óta ötször akkora a fejlődésük, mint nekik.
Az emberiség értelmes fele ezekről a dolgokról egyszerűen másképp vélekedik. Hosszú lenne elmondani, hogyan.
kacx
na figyelj barátom (nem is tudtam, hogy ilyen jó viszonyban vagyunk):
látom nem tudsz elszakadni a konzervatív gondolataidtól és nem vagy képes a nemzetállamokon túl gondolkodni
én megtanultam globálisan látni a világot és megtanultam elfogadni, hogy nem mindig tiszta a játszma, ezen változtatni úgysem tudok, hát kihasználom a magam és a családom boldogulására
pl miért maradjak itthon ha pl angliában 18x annyit keresek ugyanazzal a melóval mint idehaza, vagy finnországban 23x annyit? lehet persze, hogy most én vagyok a hazaáruló a szemedben de milyen hazáról beszélünk? én EMBER vagyok és az egész világ az otthonom és képzett emberként sok helyen szívesen is látnak. A lehetőség mindenki előtt adott, persze nem sikerülhet mindenkinek. Nekem sem sikerült MÉG, hiszen MÉG tanulok, de nem a nyavalygással fogom tölteni az éveimet hanem a boldogulás keresésével. Nem sikerülhet mindenkinek de mondj nekem olyan időt a történelemben amikor egyenlőség és testvériség uralkodott bárhol a világban.
Tisztán látom miként működnek a dolgok de mivel tenni nem tudok ellene, hát nem a szám járatom hanem az agyam, hogy a legjobbat hozzam ki a lehetőségekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!