Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kell a devizahiteleseket...

Miért kell a devizahiteleseket sajnálni, és segíteni nekik?

Figyelt kérdés
Évekkel ezelőtt rohogtek a markukba h milyen jól hozza jutottak a hitelhez, vettek fel mindenre, csomót elvertek butasagra is, most meg megy a sírás.

2013. aug. 24. 20:58
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
75%

"Tudtuk, hogy van árfolyamkockázat, de senki nem gondolta, hogy ekkora mértékben fog nőni a deviza árfolyama."

Ja értem, akkor irány a tőzsde! Elvégre nem valószínű, hogy a részvények elvesztik az értékük 95%-t, az csak ritkán történik. Na de milyen sok növekszik!

Óvodás logika óvodásoknak. Csak ti nem azok vagytok, hanem sajnos szavazójoggal rendelkező felnőttek.

2013. aug. 24. 21:16
 12/54 anonim ***** válasza:
85%
Én se értem, engem fiatalként semmivel nem támogatnak. Ők meg felvettek hitelt és most támogatni kéne őket? Ott van az apróbetű, hogy az árfolyam változhat. Ha ennyi eszük van...
2013. aug. 24. 21:20
 13/54 anonim ***** válasza:
66%

Na ja ez is Gyurcsány...ki vezette be? Ja Orbán...ki kampányolt ellene és egyaránt mellette, hogy embereket megvezesse ja Orbán, na de ez mind1 is.

Aki bevállalja a hirtelen halált bevállalja, de hát na több százezer valutalap tőzsdemester országaként bevállaltuk.

2013. aug. 24. 21:28
 14/54 anonim ***** válasza:
81%

A legtöbbjüket nem sajnálom, mert nem csórók. Magas jövedelműnek kellett lennie annak, aki tudott vállalni 50-60.000.- Ft törlesztést.

Az egyik szomszéd utcában lakó házaspárnál a férj Építési Osztályvezető, mellette házakat terven maszekba. A felesége is az Önkormányzatnál dolgozik középvezetőként. Mindketten Fideszesek.

Emeletes házat építettek devizahitelből. A feleség szülei Pesten egy lakóparkban vettek házat hitelre. Meghaltak, és a feleség örökölte a házat és a hitelt is. Vettek mindkettőjüknek új autót, szintén hitelre. Sőt, a szülők temetésére személyi kölcsönt is vett fel a nő.

Most sírnak, hogy nem tudnak nyaralni menni, mert az 5 devizahitel elviszi minden pénzüket.

Miért kellene őket sajnálni?

Igaz, hogy nem mindenki ilyen, de elég sok az a jajgatók között.

2013. aug. 24. 21:31
 15/54 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező! Ezt nézd meg, és lehet hogy megérted válasz nélkül is.

[link]

2013. aug. 24. 21:34
 16/54 ConnectCare ***** válasza:
86%

Szerintem ez egy érzelemmel telített kérdés és ezért érdemesebb a mögöttes okokat vizsgálni.

Nyilván nem lenne a kérdezőnek ellenérzése, ha nem lenne valami kára a dologból.

Ami itt érdekes, hogy ezek a szerződések magánszerződések, olyanok, amiket a boltban, autóvásárlásnál stb. is kötünk. Ezekbe rendesen az államnak nem lehet beleszólása és utólag nem hozható olyan döntés, ami a szerződést módosítja, pláne nem az egyik félként sem szereplő államtól. Magánszerződésnél azt sem lehet várni, hogy a kárt más, mondjuk a társadalom egésze viselje.

Amiért a kérdezőnek ellenérzése lett, az az, hogy a mi hiteleseink elvárják, hogy a társadalom (és a nevében eljáró Kormány) sértse meg azt az elvet, hogy magánszerződésekbe az állam nem avatkozhat be, sértse meg a visszaható hatály tilalmát, elvárják, hogy a társadalom viselje a káruk egy részét és eközben egyszer nem hangzott még el, hogy "gyerekek, igaz, elb...tuk". 67 000 féle módon támadták már a dolgot bíróságon, az összes bank volt már minden legalja népségnek elmondva, éppen csak a saját felelősség nem jött még fel.

Nem azt mondták, hogy "hibáztunk, kellene segítség, aki úgy gondolja, itt egy számlaszám...", hanem azt, hogy "pofátlanul átvertek minket a bankok, mert bár ott van a szerződésben minden, de mi ahhoz nem értünk, ezért a magyar állam kötelessége megvédeni minket úgy, hogy ügyeskedik a jogalkotással a többieknek pedig szintén kötelessége kifizetni az adósságunk egy részét, mert ez egy háború a kizsákmányoló bankok ellen...és tessék már minket azért sajnálni is kicsit"

Emiatt az attitűd miatt tesz fel valaki ilyen kérdést.

2013. aug. 24. 21:36
 17/54 anonim ***** válasza:
39%
Egyébként aki azzal jön hogy tudta hogy így árfolyam úgy árfolyam, annak csak annyit mondanék hogy igen van ingadozás, de nem 100%. Ha valaki tényleg ez alapján akarna felvenni hitelt, annak nem kevés utánajárással kellene kinyomoznia azt hogy milyen portfólióval rendelkezik a bank, mennyire hiteles a termék hitelminősítője. Ami lássuk be nem kivitelezhető, mivel a hitelminősítők nem megbízhatóak, mivel minél több jó besorolást adnak ki, annál több bevételük lesz.
2013. aug. 24. 21:42
 18/54 anonim ***** válasza:
21%

Mert nemzetben élünk és ha kiakarunk mászni a gödörből, akkor elsőnek a szomszédot kell talpra állítani különben mindig visszafog rántani ...

Bár egyeseknek ez külön örömet okoz, hogy a szarnak is adhat még egy pofont, de meg kell érteni, hogy az egyén sikere csak is mások által tud megvalósulni!

Lehetek én tehetséges autószerelő, ha nem vesz senki se autót, akkor egy senki maradok ...

Lehetek én egy tehetséges bankkár, de ha nem lesz ki pénzt adjon, akkor nekem se lesz pénzem ...

stb.

Bankok is egymás után mentek volna csődbe, ha az állam nem segíti ki őket ... ha az állam csődbe megy, akkor ki fog rajta segíteni?

2013. aug. 24. 21:50
 19/54 anonim ***** válasza:
21%

# 14:

Engem nem érdekel az Orbán és a Gyurcsányt sem azért írtam, hogy beleköthess... Mindenki szív, függetlenül attól, hogy balos, vagy jobbos-e.

# 17:

Tetszik a gondolatmeneted, csak egy probléma van. Volt annak idején egy válság, aminek során rengeteg bankot húzott ki a kakából az állam. Súlyos milliárdokat pumpáltak beléjük. Akkor miért nem volt ekkora seggfájás, mint most?

# 18:

Azt a mértékű növekedést pedig még Isten sem láthatta előre. Én direkt megnéztem az árfolyamokat még a hatvanas évektől, ha jól emlékszem. Egészen 2008-ig, szépen lassan emelkedett az árfolyam. Aztán abban az évben történt egy hihetetlen mértékű ugrás, DE CSAK az olyan devizáknál, amiben hitelt folyósítottak. A horvát kunánál például nem tapasztaltam ugrást abban az évben.

Egyébként azt el is felejtettem megemlíteni, hogy azok, akik például felbecsülték mondjuk az ingatlanokat, miért úszhatják meg büntetlenül? Sokszor hihetetlen módon megnyomták az értékét egy adott ingatlannak (ebből tört ki az ingatlan válság az Egyesült Államokban), hogy ő is több jutalékot kaphasson. Így fordulhatott elő sokszor, hogy elvitte a bank a házat és majdnem ugyanakkora hiteltartozás maradt, mint előtte. Csak már hajléktalanul kéne törleszteni.

2013. aug. 24. 21:51
 20/54 anonim ***** válasza:
86%
Azért Modys és társit sem kell félteni. Azok olyan értékpapírokat minősítettek legjobb minősítéssel, amiket maguk között csak szemétnek hívtak a kibocsátói-brókerei.
2013. aug. 24. 22:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!