Milyen országban szeretnél élni? Egy keresztény vagy inkább egy liberális lenne számodra megfelelő? Magyarok többsége valóban ennyire vallásos lenne? Vagy inkább kozmopolita?
Figyelt kérdés
2013. aug. 21. 09:14
1/39 anonim válasza:
abszolút inkább a keresztény konzervatív értékek felé húzok....a mai túlzott liberális gondolatoktól hányni tudnék
2/39 anonim válasza:
én egy liberális, nyitott országban, ahol az emberek nincsenek betokosodva, és nem ragaszkodnak mereven a régi módi szabályaikhoz, tudnak alkalmazkodni a mai, nyitott világhoz.
3/39 anonim válasza:
Nyílván nem a középkori állapotokra gondolok, de egy keresztyén országban, ahol valóban megvalósulnak az olyan értékek mint az emberszeretet meg hasonlók...
Liberalizmussal az a gondom, hogy ott nem is a közösség a fontos, hanem az egyén. Az, hogy hogyan mehetek a saját fejem után, és tehetek bármit minél kevesebb következmény nélkül...
4/39 anonim válasza:
Liberális (persze nem abban a szélsőséges liberalizmusban ami a sok konzervatívnak az eszébe jut a szó hallatán).
5/39 anonim válasza:
Sem a szélsőséges liberális, sem a szélsőséges keresztény nem lenne megfelelő. A visszafogott liberális és a visszafogott keresztény közül pedig mindkettő megfelelő lenne.
6/39 anonim válasza:
Off: Ha lehet akkor ne csak a végleteket tekintsük. Az egyik már írja, hogy "középkori", a másik pedig, hogy bármit lehet. Ennyire nem vagytok tisztába a dolgok jelentésével akkor legalább üssétek fel a wikipédiát és olvassátok el (nem csak szélsőséges formái léteznek sem a konzervativizmus sem a liberalizmusnak).
7/39 anonim válasza:
Teokrácia nekem tutira nem kell. Se keresztény, se muszlim, se zsidó, se hindu (pedig vallásos vagyok egyébként). Gondolom, akkor a "liberális" marad nekem az opció. Pontosabban a szekuláris.
9/39 anonim válasza:
"keresztény vagy inkább egy liberális "
Vagy inkább mindkettő. Mindkét irányzat pont addig jó amíg a másik is ott van. Azaz a részhalmazuk. A szabad gondolkodást, az emberközpontúságot támogatom a bigott kereszténységgel, illetve a mindenki-le-van-szrva-nekem-mindent-szabad "liberlizmussal" szemben.
10/39 anonim válasza:
Egyikben sem.
Liberális országban semmiképpen, de olyan nagyon vallásosban sem.
Csak ez a két véglet van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!