Ki számít nektek jelen felfogásotok szerint magyarnak?
Elsősorban az etnikai magyarok.
Továbbá azaz európai(!) ember aki magyarrá változott.
Például ilyen a svábok, vagy a francia bevándorlók a 18-19. században, oroszok , ukránok...stb.
Kínai ,afrikai , indiai...stb az nem lehet magyar , mivel nem európai.
Max papíron lehet magyar.
Ha én elmegyek Japánba lakni ,akkor öröké egy bevándorló maradok egy idegen, egy gaijin.
Azért mert nemhogy japán nem vagyok,de még ázsiai sem.
Szerintem az magyar, aki lelkében és gondolkodásában is az, ezzel együtt pedig felelősséget érez a hazája és a honfitársai iránt.
minden hofitarsam irant ??
pl. a zaszlolengetos,menetelgetos honfitarsakat is bele kell szamitanom??
Mivel a mai ,,magyarok,, felmenői között szinte biztosan van (etnikailag tiszta, csak magyar ősökkel rendelkező szerintem a társadalmunk 2-5 százaléka rendelkezhet), mindenkinek legalább az egyik őse szláv, sváb, zsidó volt, aki külföldinek nevezendő, de a leszármazottjai már magyarnak?
Épp ezért a paradoxon miatt Én szerintem az az ember magyar, aki beszéli a magyar nyelvet, magát magyarnak vallja, és aszerint is cselekszik (értsd: nem a segélyért vallja magát ,,mágyár,,-nak, úgy gondolkodik, mint a magyar nemzet tagja, nem a ,,hülye magyarok között él,, , ha megkérdezik a származását külföldön, nem szégyelli, hogy magyar, és a származását nevezi meg, stb...).
"Akinek legalább az egyik szülője magyar (volt)"
És Petőfi nagy ívben száll ki a magyar közösségből... Nekem az a magyar, aki annak mondja magát.
Az aradi vértanúk kiváló példa a magyar nemzeti hősökre, akik a legdivatosabb magyarság-fogalmak szerint nem is magyarok.
Volt köztük olyan, aki még a nyelvünket se beszélte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!