Jobbosok! Miért utáljátok ennyire a liberálisokat?
Ti is szívesebben élnétek egy felvilágosult, nyugatos, modern, liberális demokráciában, mint ebben a félfeudális, urambátyám alapú, korrupt, kádárista katyvaszban.
MIÉRT NEM ISMERITEK MÁR EZT EL? Legalább magatoknak, ha itt nem megy.
Miért kell valamiféle hülye nosztalgiából ragaszkodni a régi szarhoz???
Én Jobbikos vagyok és nem utálom sem a liberálisokat sem a liberális demokráciát.
Viszont az álliberálisokat és a többség érdekeivel ellentétes és az ingerküszöbét szaggató ultara liberálisokat nem kedvelem.
Ez kb olyan mit a kapitalizmus.
Nincs nála jobb rendszer sőt az egyetlen működő, de a globális kapitalizmus átlépi a működőképesség kereteit és rohan a világ egy bukta felé.
Vagy a szabad kereskedelem a liberalizált piacok stb stb.
Ez mind szép és jó, de engedje meg a világ hogy a saját szemszögemből is értékeljem hogy az országom számára mi a kedvező és mi nem hogy elválasszam a valódi befektetéseket a spekulációktól és a piackivásárlásoktól, hogy a versenyt tágító szabadságot ne használhassák monopolizálásra, stb stb.
Ez a ma legégetőbb problémája.
Jó a liberalizmus és a szabadság, de csak szabályok és keretek között. Nem lehet mindent deregulálni és a szabályokat teljesen kiiktatni amivel hatalmas károkat okozunk egy ideológia nevében.
Kicsit elkéstél, kérdező. A liberalizmus néhány országban már a 19. század második felében, legkésőbb a második világháború után az összes jogát kivívta annyira, hogy az országnak nincsen önrendelkezése efelett.
A párizsi békeszerződés és az alkotmány is dogmatizált bizonyos klasszikus liberális értékeket, amelyeket pártoktól függetlenül be kell tartani.
Csak puccsszerű kormányváltás tudná ezt megváltoztatni.
Én jobboldali vagyok, illetve az lettem.
Régebben én is liberálisabb voltam, az egyén alapján ítéltem...stb, de mindig pofára estem.
Ezért ejtettem ezt a liberális eszmét, én nem tudok már hinni ilyen tündérmesékben.
Felnőttem.
Az sógor-koma , félfeudális rendszert nagyon nem támogatom.
Én a polgáriasodás híve vagyok.
Tudod kérdező, a liberális társadalomberendezkedés , csak egy homogén etnikumú , kultúrájú országban működhet jól,vagy olyan országban ahol az etnikumok között kicsi a kulturális különbség.
Ma a liberalizmus Európában igen rossz.
Csak arról szól, hogy a "színes" kisebbséggel, hogyan kivételezz, mennyi többletjogot , pozitív diszkriminációt kapjon.
Gyakorlatilag a kisebbségeknek annyi joga van, mint anno egy szovjet kiképzőtisztnek Moszkvában....
Ez a "nyugatias" liberális demokrácia rövid távon jó, de hosszú távon káros.
Elfogja pusztítani a történelmi európai államokat.
És fordítva?
Amúgy sokaknak azért egyre ellenszenvesebbek amiket csinálnak ezen fogalom alatt.
Nem is kell messzire menned, itt is szoktak "alkotni"!
Amúgy meg nem is vagyok jobbos, de a "liberálisok" sok dologhoz való hozzáállásuk miatt egyre jobban rühellem õket! És akkor azt hiszik, hogy õk tudják csak a frankót, satöbbi.....
nem vagyok érintett a kérdésben, de erről mi a vélemény? nálunk a liberális mindennel és minden szennyel is liberális, de gátlástalanul a földbe döngölné aki szereti, hogy magyar, és aki keresztény. csak velük nem liberálisok, és a pénz áramlása is eszerint megy, mintha az lenne a cél, legyen a magyar és keresztény lealázott szolga a saját hazájában.
A 21. században azért történhet meg ilyen eset,mert a liberalizmus a domináns ideológia.
Szóval, köszönjük liberalizmus.
Ennél még rosszabb dolgok is fognak történni, ha nem veszünk vissza a liberalizmusból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!