Mi az a "magyarkodás"? Miért lett szitokszó?
"A redneckek ,a konföderációs zászlót használják."
Az kb. olyan ott náluk, mint nálunk az árpádsávos.
"A redneckek ,a konföderációs zászlót használják."
"Az kb. olyan ott náluk, mint nálunk az árpádsávos."
Az egyik ezer éves és a Szent Királyok Nemzetségének, majd a vegyesházi királyaink zászlaja volt, a másik egy fiatal államszövetség néhány államának százötven éves zászlaja.
Olyan, mintha a Colosseumot hasonlítanád a Népstadionhoz.
"Az kb. olyan ott náluk, mint nálunk az árpádsávos."
Nagyjából ,de több jelentősége is van.
Minden országban, a nemzeti érzelműeknek külön zászlaja van, általában egy olyan korból amire büszkék, vagy nagy a jelentősége.
Az oroszoknál a Romanov dinasztia zászlóját használják.
A németek ,a német császárság fekete-fehér-piros zászlóját.Egy német ismerősömnél kint van a szobájában a porosz zászló.
A francia , osztrák nemzetiek is külön zászlót használnak.
Nálunk az Árpádsávos lett a jelkép, mert talán ez volt a legjelentősebb , legősibb zászlónk.
Ami a "magyarkodás" szót illeti, itt mindenki érti a lényeget, a gond magával hangalakkal van, vagyis hogy a magyar népnév szerepel egy negatív jelentéstartalmú kifejezésben.
A libsik/cigányok azért hőzöngenek, mert a cigánybűnözés szóban szerepel a cigány népnév, szerintük megbélyegezve ezt az egész cigányságot, ugyanakkor előszeretettel használják a "magyarkodik" szót.
A magyarkodik szó amúgy számomra azt jelenti, mikor az idegenszívű zsidó és cigány eljátsza, hogy ő mekkora magyar, holott sose volt az.
"Az egyik ezer éves és a Szent Királyok Nemzetségének, majd a vegyesházi királyaink zászlaja volt, a másik egy fiatal államszövetség néhány államának százötven éves zászlaja."
Jól van, én is vágom mindkét zászló történetét, de nem erre gondoltam, te is tudod...
Olyan ez, mint a németeknél a német császár zászlaja, vagy mint az osztrákoknál a Habsburg-zászló. Amit a nacionalisták használnak.
Szóval te is érted, hogy értettem a két zászló összehasonlítását, csak szerintem kötekedni akartál kicsit...
Amúgy meg akár hiszitek, akár nem, én is rasszista és részben nacionalista is vagyok, annak ellenére, hogy itt nagyban a "magyarkodók" ellen foglalok állást.
Vagyis szeretném, ha Magyarország és a többi európai nép újra felemelkedne és ki legyenek innen rakva a cigányok, négerek, arabok és más nem idevaló népek. Ha egyetlen egy európai embernek is bántódása esik miattuk, már az is sok, hiszen simán megelőzhető lett volna a dolog azzal, hogy egyszerűen nem engedjük be őket, de beengedtük, így már eddig is milliók szenvedtek miattuk kisebb-nagyobb mértékben, de én nem hőzöngök ezen a dolgon primitív módon és nem festem be miatta trikolórra a hajamat és nem hordok címeres, rocker bőrdzsekit.
Igazából nem is értem, hogy miért kell a rasszista és nacionalista embereknek úgy általában felszínesnek és agresszívnek lenniük. Szóval miért kell egy ilyen csürhe mentalitást követniük a kulturáltság helyett. Ezt soha nem értettem. Világosak számomra az indítékaik, mert biztonságban szeretnének élni és jólétben, de ahogy megvalósítják a dolgot, az teljesen idegen tőlem...
Az árpádsávos zászló nemzeti jelkép, viszont csak mostanában jött divatba több tucatnyi nemzeti lobogó és címer közül. Ennek pedig az az oka, mert a szélsőjobb ezzel tudta a leginkább hergelni a ballibeket (anno még a Gyurcsány-kormány idején), hiszen önkényuralmi vonatkozásai vannak.
Tehát a helyzet az, hogy büszkén nemzeti jelképnek mondunk valamit, és a magyarságunkkal azonosítva tiszteljük, eme nézetünknek pedig hangot is adunk. Eközben kizárólag politizálunk ezzel a jelképpel (és azt is rosszul).
Na, ez a magyarkodás.
Azért durva, hogy angol Wikipedián kimarad az árpádsávos zászló is meg a liliomos-árpádsávos , meg a mátyáscímer-árpádsávos de még a Kossuth címeres történet is.
kedves kérdező!
a "magyarkodás", mint szitokszó azt az attitűdöt fejezi ki, amikor valaki a nemzeti hovatartozását a saját közegében hangsúlyozza. Ez felesleges, így elhasználódik/elcsépelődik ez a nagyon fontos érték.
Továbbá párosulni szokott azzal is, hogy a "magyarkodó" saját maga kizárólagossá teszi ezt az amúgy egyértelmű értéket, és megkülönbözteti magát vele. Így a nemzet fogalmát saját maga bontja szét, és szeparálja el magát a nemzet egészétől.
Ezt általában azért teszi, mert a mindennapi problémáit, frusztrációját nagyon kényelmes kihelyezni egy külső pontra. Ha van egy közeg, ami nem én vagyok, de nekem árt, akkor velem nincs baj, csak a külső közeggel. Ezt mindenki minden formában teszi a világon. Valaki az anyósát utálja, valaki a főnökét, valaki a szomszédját, valaki a kormányt, valaki a magyart, valaki a nem magyart.
A tünettel sokkal könnyebb foglalkozni, mint az okkal.
Emiatt sokszor tapasztalható, hogy le szokták degradálni ezt a nagyon fontos értéket egy szimpla etnikai kérdéssé. Pedig az őseink nagyon sokat tettek azért, hogy ez ne így legyen, hogy a haza ne csak egy földterületet, a nemzet ne csak fizikai származást, a nyelv ne csak puszta közlést jelentsen, hanem ezek szellemi értékké nőjenek.
Azok is lettek. A "magyarkodó" a saját problémáinak magyarázatára ezt a szellemi szintet próbálja egy fizikai szintre csökkenteni. Ezzel igazolja a saját nyomorát. Erre mondják azt, hogy az villog a magyarságával, aki mást nem tud felmutatni.
Akinek nem inge, ne vegye magára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!