Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
MI óta és miért lett szitokszó a "paraszt"? Na meg miért nem akarnak a városiak földművessel járni?
A proli is szitokszó anno bizalmas/kedélyes megszólítás volt. Manapság a "de proli vagy" az sértés :D
Ahogy a paraszt, a meleg, a köcsög és még sok más szó is.
Amcsiknál a "fudgepacker" is sértő szó lett.
tippre azert mert kevesebb idejuk volt/van muvelodesre es a sok gyokerne nem tunik fel, h a lexikalis tudas nem tesz ertekesebb emberre.
es azert mert a foldmuveles nehez munka sok kotottseggel.
földekkel foglalkozom, magunk közt egymást is parasztnak hívjuk, de csak viccesen.
de ha jön egy városi, és elkezdi osztani az észt, akkor egyből kapja az ívet, mi van panelproletár???
amúgy a sok proli nem is gondolja h akinek földje van, és egész nap traktorozik, gumicsizmában van, az pl hova jár nyaralni...
6. én vidéken élek, sok paraszt közt, bár az én családom nem foglalkozik ilyennel, nekünk nincs földünk...
És szerintem se ez határozza meg az embert.
Igazából szerintem az, hogy ki milyen művelt, az nem számít.
A jó szándékúság a fontos, meg az ész, ami nem egyenlő a képzettséggel.
És igen, mesélték nekem, sok munka van benne, még így is, hogy sok az erőgép, kevesebb a kézzel végzendő munka.
Hát ha megnézzük a bunkó városiakat, akik a munkát hírből sem ismerik, és a földműveseket, akik keményen megdolgoznak a megélhetésükért, akkor azt mondanám, talán irigységből lett a paraszt szóból szitokszó.
És mivel a szerelem, szex témakörbe írtál, nem tudom megállni, hogy le ne írjam, hogy engem százszor jobban vonz egy földműves "paraszt", mint egy városi bulipatkány.
Természetesen kivételek mindenhol akadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!