Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » MI óta és miért lett szitokszó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

MI óta és miért lett szitokszó a "paraszt"? Na meg miért nem akarnak a városiak földművessel járni?

Figyelt kérdés
Szerintem az is csak egy foglalkozás, semmi több.
2013. aug. 3. 12:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Na már megint egy paraszt kérdés.
2013. aug. 3. 12:19
 2/11 anonim ***** válasza:

A proli is szitokszó anno bizalmas/kedélyes megszólítás volt. Manapság a "de proli vagy" az sértés :D

Ahogy a paraszt, a meleg, a köcsög és még sok más szó is.

Amcsiknál a "fudgepacker" is sértő szó lett.

2013. aug. 3. 12:21
 3/11 A kérdező kommentje:
1es, én is láttam, az szülte ezt a kérdést
2013. aug. 3. 12:29
 4/11 anonim ***** válasza:
Unalmas vagy te büdös paraszt :DDDDDD
2013. aug. 3. 12:42
 5/11 anti paladin ***** válasza:

tippre azert mert kevesebb idejuk volt/van muvelodesre es a sok gyokerne nem tunik fel, h a lexikalis tudas nem tesz ertekesebb emberre.

es azert mert a foldmuveles nehez munka sok kotottseggel.

2013. aug. 3. 12:46
 6/11 anonim ***** válasza:
Agrár szakon végeztem, mint sokan mások is.. Mi magunk sem használjuk magunkra, hogy paraszt..Bár szitokszónak sem vesszük.. Sokan nem is tudják, milyen komoly munka a növénytermesztés, állattenyésztés..stb..De azon sem lepődöm meg, hogy a városiak közül sokan nem jönnének össze vidéki gazdaságban dolgozókkal.. Azoknak kevesebb idejük van elmászkálni,utazgatni főleg nyáron.. Aki nem kirándulós, természet kedvelő ember, azoknak ez az élet valóban nem való.. Szerintem ettől még nem lesz se jobb, se rosszabb valaki..
2013. aug. 3. 12:49
 7/11 anonim ***** válasza:

földekkel foglalkozom, magunk közt egymást is parasztnak hívjuk, de csak viccesen.

de ha jön egy városi, és elkezdi osztani az észt, akkor egyből kapja az ívet, mi van panelproletár???

amúgy a sok proli nem is gondolja h akinek földje van, és egész nap traktorozik, gumicsizmában van, az pl hova jár nyaralni...

2013. aug. 3. 12:53
 8/11 A kérdező kommentje:

6. én vidéken élek, sok paraszt közt, bár az én családom nem foglalkozik ilyennel, nekünk nincs földünk...

És szerintem se ez határozza meg az embert.

Igazából szerintem az, hogy ki milyen művelt, az nem számít.

A jó szándékúság a fontos, meg az ész, ami nem egyenlő a képzettséggel.

És igen, mesélték nekem, sok munka van benne, még így is, hogy sok az erőgép, kevesebb a kézzel végzendő munka.

2013. aug. 3. 12:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Hát ha megnézzük a bunkó városiakat, akik a munkát hírből sem ismerik, és a földműveseket, akik keményen megdolgoznak a megélhetésükért, akkor azt mondanám, talán irigységből lett a paraszt szóból szitokszó.

És mivel a szerelem, szex témakörbe írtál, nem tudom megállni, hogy le ne írjam, hogy engem százszor jobban vonz egy földműves "paraszt", mint egy városi bulipatkány.

Természetesen kivételek mindenhol akadnak.

2013. aug. 3. 13:03
 10/11 anonim ***** válasza:
A paraszt már a XVII.-XVII. században is szitokszó volt. Akkoriban még nem létezett sem a vicc, sem az anekdota (mint műfaj), így az urak társaságban olyan kis történetek mesélésével szórakoztatták egymást, amelyek a parasztok mélységes butaságát, bárdolatlanságát és tanulatlanságát voltak hivatottak gúny, nevetség tárgyává tenni.
2013. aug. 13. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!