Ez így igazságos? (családi adókedvezmény)
"Angyal József adószakértő azt mondja, a
legalább három gyermeket nevelő családok
jövedelme fog nőni. Saját kalkulációja alapján,
ha a szülők együttes keresete 150 ezer forint,
akkor több mint 25 ezer forinttal kapnak majd
több pénzt. Azonban ennek duplájával is nőhet
a családi kassza, ha az összjövedelmük eléri a
háromszázezret. Ezt a kedvezményt eddig nem
tudták érvényesíteni az adóalapból, a jövőben
viszont a nyugdíj és egészségbiztosítási
járulékból is leírhatják."
Miért van az, hogy azok kapnak többet akiknek nagyobb a keresetük? Gondolom ök (mivel nagyobb a keresetük) kevésbé szorulnak a kedvezményre.

Ennyi profi adószakértő...
Gondolod, hogy tömény igazságtalanság-rendszerben lehet és érdemes egyetlen elem igazságos? Nem lehet. Amit igazságnak nevezünk, az annyiféle, ahány nézőpontból nézzük. És ma az a sikk, minél több és minél gyűlöltebb nézőpont legyen - mint nemzeti együttműködés. És ha nem működsz nemzetileg együtt, akkor te egy mocskos disznó vagy. Márpedig a nemzeti meg a mocskos disznó egészen biztos, hogy ugyanazt két egészen különbözőnek látja. Másra nincs lehetősége. Ha összefognának, az nagy baj lenne.

A tescoban 30%-os leárazás van. Én egy állólámpát vettem 8000 forintért. Az a másik gazdag pasi meg egy LCD TV-t 150 ezerért. Mindketten 30% kedvezményt kaptunk. De a gazdagnak több kedvezményt adott a tesco mint amennyit én összesen fizettem. Pedig én jobban rászorulnék a támogatásra.
A tesco is a gazdagokat támogatja ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!