Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez így igazságos? (családi...

Ez így igazságos? (családi adókedvezmény)

Figyelt kérdés

"Angyal József adószakértő azt mondja, a

legalább három gyermeket nevelő családok

jövedelme fog nőni. Saját kalkulációja alapján,

ha a szülők együttes keresete 150 ezer forint,

akkor több mint 25 ezer forinttal kapnak majd

több pénzt. Azonban ennek duplájával is nőhet

a családi kassza, ha az összjövedelmük eléri a

háromszázezret. Ezt a kedvezményt eddig nem

tudták érvényesíteni az adóalapból, a jövőben

viszont a nyugdíj és egészségbiztosítási

járulékból is leírhatják."

Miért van az, hogy azok kapnak többet akiknek nagyobb a keresetük? Gondolom ök (mivel nagyobb a keresetük) kevésbé szorulnak a kedvezményre.

2013. aug. 11. 07:51
1 2
 11/13 rémuralom ***** válasza:
Az igazságnak csak a fele az, hogy aki 300 ezret keres, az kétszer annyi kedvezményt kap, mint aki csak 150 ezret. Az igazság másik fele az, hogy ez 300 ezernél tetőzik, mert aki annál többet keres, az már eddig is jórészt ki tudta használni a kedvezményt. Tehát ha úgy tetszik, eddig a "gazdagok" kaszáltak nagyot a családi adókedvezménnyel, most a 150-300 között keresők fognak viszonylag jól járni. Hogy ez mennyire igazságos vagy igazságtalan, az egyéni megítélés kérdése. Szerintem nem itt kezdődik az adórendszer igazságtalansága.
2013. aug. 11. 15:17
 12/13 anonim ***** válasza:

Ennyi profi adószakértő...

Gondolod, hogy tömény igazságtalanság-rendszerben lehet és érdemes egyetlen elem igazságos? Nem lehet. Amit igazságnak nevezünk, az annyiféle, ahány nézőpontból nézzük. És ma az a sikk, minél több és minél gyűlöltebb nézőpont legyen - mint nemzeti együttműködés. És ha nem működsz nemzetileg együtt, akkor te egy mocskos disznó vagy. Márpedig a nemzeti meg a mocskos disznó egészen biztos, hogy ugyanazt két egészen különbözőnek látja. Másra nincs lehetősége. Ha összefognának, az nagy baj lenne.

2013. aug. 11. 15:18
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

A tescoban 30%-os leárazás van. Én egy állólámpát vettem 8000 forintért. Az a másik gazdag pasi meg egy LCD TV-t 150 ezerért. Mindketten 30% kedvezményt kaptunk. De a gazdagnak több kedvezményt adott a tesco mint amennyit én összesen fizettem. Pedig én jobban rászorulnék a támogatásra.

A tesco is a gazdagokat támogatja ?

2013. aug. 11. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!