Miért terjesztenek egyesek leplezetten keresztény fóbiát az országban?
Lövésem sincs.
Nekem pl. a mű-keresztényektől aka "vasárnapi keresztény" van fóbiám és herotom. Tudod akiknek addig tart a Biblia, Jézus szava meg a tízparancsolat, amíg bent vannak a templomban. vagy se. És másoknak osztanak észt.
"A vallásosságot a liberális felfogás ölte ki az emberekből, valamint a szocializmus éveiben való negatív diszkriminálása is sokat segített ebben."
A vallasossagot az ölte ki az emberekbol, hanem az, hogy egyre többen vegzik el a 6. osztalyt. A szocializmus pedig nem kiölte a vallasossagot, hanem atvaltoztatta azt egyfajta szekularis vallasossagga, ami nem egy pozitiv dolog. Az ertelmesebbek maguktol rajöttek, hogy az öreg zsido a felhokben nem letezik, mint ahogy a neha magat kigyonak alcazo, vasvillas piros overalos sem.
@Komplikato
Ahh, szerintem azok jobbak, akik folyton harsogjak maguktol, hogy keresztenyek, de a negy evangelistat mar nem tudjak felsorolni.
"A 1.7.1. tábla A népesség vallás szerinti táblázatban valóban 2 699 025 ember nem válaszolt a vallásról szóló kérdésre?
Miért nem válaszoltak?"
Mert nem akartam válaszolni, és amúgy sem vagyok vallásos.
A többi 2 699 024-et nem tudom.
Hogyha a '30-as évek polémikus, katolikus vallásosságát értjük (Prohászka, Bangha Béla, Tóth Tihamér stb. stb.), akkor elfelejthetjük mindazt, amit a vallásról az iskolában tanultunk. Bár akkor hittan alatt nem a mai infantilis semmitmondó anyagot értjük, amit ma a hittanárok letanítanak, hanem ép világnézetet és a többi világnézet cáfolatát. Bár ilyet a "semleges" államban nem lehetne kiadatni.
#17/ És ezekben a könyvekben - de még az újakban sem - hallottam égben ülő zsidóról, vagy vasvillás "overalos"-ról/-ről. Érdemes volna olvasni egy pogány Tacitust, vagy egy pogány Pliniust, hogy szerintük mennyire vették ezt az égben ülőt a követői komolyan.
"Aki szerint a "zsidulást törvényileg kéne tiltani" az, hogy gondolja, vagy Hitleri időket éljünk, vagy mi van itt?"
Antizsidulás van.
"A vallasossagot az ölte ki az emberekbol, hanem az, hogy egyre többen vegzik el a 6. osztalyt."
Ne hazudjál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!