Szerintetek szép a székely himnusz?
vagyok
meg mielott kiegeszitenem elso hozzaszolasom , megjegyeznem szekely felmenoim vannak es erdelyi vagyok
a velemenyem :
nem es nyalas nyavalygas
Szerintem nagyon szép, és nagyon szerettem énekelni is a sulis kórusban.
Csak sajnos azóta eltelt 15 év, és teljesen más jelentőssége lett, mint amit érdemelne.
Olyan eszmék tapadtak hozzá, amikkel nem tudok azonosulni.
Hasonló a helyzet sajnos lassan már minden nemzeti jelképpel.
"fiadnak sokszor még kenyere sincs..."
Sajnos ez már egyre jobban igazzá válik...
"Önmagában szép, csak ugyanaz a baj vele mint a magyar himnusszal, nem lelkesítő-indulószerű.
Ünnepeken nálunk ezért nem éneklik általában a himnuszokat.
Egy marseillaise jellegűt sokkal többen énekelnének."
Éppen ez benne a szép, hogy a himnuszunk tényleg himnusz és nem egy ócska tucat katonainduló. Most ha a Görgey-induló lenne a himnuszunk az milyen jellegtelen tucat himnusz lenne már? Semmit nem tükrözne a történelmünkből és semmilyen történelmi alapja nem lenne. Nekünk nem csak úgy hasraütésre választották a himnuszunkat, hanem történelmileg alakult ki, erre büszkének kéne lennünk.
A kérdésre válaszolva: szerintem szép.
a kerdesre valaszoltam
hogy kik buszkek ram ,csak ram tartozik , mert erdelyi vagyok !!!! es nem divatmagyar!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!