"Éhezők országában", miért döntenek látogató csúcsokat a fesztiválok? Miért nem kajára költik a pénzt a fiatalok, ha éheznek?
Ki mondta, hogy éhezünk?
Ez csak baloldali propaganda.
ÁÁÁÁÁÁ! Ez a kérdés!
A Sziget fesztivál bérleteseinek 80% -a külföldi. A napijegyeseknek meg kb. 50-60%-a!
-Valószínűleg nem a szegények, kisnyugdíjasok, gyesen lévők, hajléktalanok, fillérekből vegetálok stb. stb fognak menni a fesztiválokra, úgyhogy nem tudom honnan veszed ezeket!
Egyébként meg demagóg és provokatív a kérdés!
Életembe nem éheztem, ugyan úgy mint rezsi tartozásom sem volt soha.
Különben meg ha látod őket, akkor valamiből te is elmentél oda.
Én is megyek szigetre ,pedig nem vagyok milliomos.
Ennyi egyszerűen jár nekem.
Voltam Balaton Soundon is meg Volton is.
Fiatal vagyok , ki kell használni.
Ha gyerekeim lesznek már nem járhatok ilyenekre , illetve igen, de nem olyan felszabadultan, mint most 21 évesen.
Butaság a kérdésed, bár nem egyszer elhangzik. Az én apám is mondja, hogy hogy válság van, mikor tele vannak a plázák meg az utak.
Ennél azért ez picit bonyolultabb. Én éltem éveken át Nyugat-Európában, és igenis össze tudom hasonlítani, hogy itt sokkal nagyobb a szegénység, illetve hiányzik a jólét. Mit jelent pár ezer ember pár fesztiválon? Mit mond ez el a társadalom állapotáról? Az már valamivel többet mond, hogy az itteni hipermarketekben valahogy többnyire sokkal kevesebbet kell várni, nincs tolongás, szinte teljesen hiányoznak belőlük az öregek, és a legtöbb ember kocsija sincs úgy telepakolva. De ez még mindig inkább csak egy felszín.
Az már nem annyira felszín, hogy a KSH adatai szerint is több mint 4 millió ember él a szegénységi küszöb alatt, és az Orbán-kormány alatt százezrekkel nőtt a számuk. Soha ennyi szegény ember nem volt még ebben az országban.
Ehhez képest a plázákban összejövők, meg pláne a fesztiválozók kisebbséget alkotnak, de egyszerre, egy helyen soknak látszanak.
És bár te gondolatilag valahol a 19. századnál járhatsz, azért azt is figyelembe kell venni, hogy változik a világ, és a mai fogalmak szerint mást jelent a szegénység, a deprimáltság ma és 50 vagy éppen 150 éve. Ha te a 100-200 évvel ezelőtti állapotok és fogalmak alapján (pl. éhezés) akarod a szegénységet definiálni, az olyan mintha egy libából kitépett tollal írnád a kérdésedet, és kifüggesztenéd egy kapufélfára. Más ma a világ, más a szegénység is, mert máshol tart, fejlettebb a világ maga, és csak ehhez viszonyítva, a világ és a társadalom szintjéhez viszonyítva lehet ma valakit szegénynek nyilvánítani.
És annyiban lehet egy kis igazad, hogy sokan erejükön felül költenek hülyeségekre, nem tudnak a jövedelmeknek megfelelően gazdálkodni, és akár plázában vagy fesztiválon szórják el a másra való kis pénzüket.
De mindettől függetlenül ez egy szegény, és egyre inkább lecsúszó, hanyatló ország. Ahol, ha így haladunk, előbb-utóbb se plázák, se fesztiválok nem lesznek.
Az a tény, hogy növekszik a fesztiválok látogatottsága, azt sejteti, hogy több ember teheti meg, hogy fesztiválokon költi el a pénzét, vagy legalább azt, hogy nem rosszabb mint pár éve.
Tv-ben hallottam, hogy éheznek a gyerekek, valamint rosszabbul élünk ksh szerint is.
Mondom nekem is úgy tűnik, hogy ez a helyzet sem nem rosszabb sem nem jobb ..
Az hogy nincs külföldi a fesztiválokon szerintem egyáltalán nem igaz, jóval több külföldi fordul meg ezeken a rendezvényeken mint pár éve.
(szóval ez is megbonyolítja a dolgot)
Másrészt a fesztiválok szerintem nem a legszegényebb rétegeket célozták meg, ahogy az sem mérvadó az ország helyzetére hogy pld az audi több A8 as adott el mint 3 éve.
Ez kicsit bonyolultabb ennél.
Kedves kérdező ...
1. A fesztivál látogatok nagyobb része KÜLFÖLDI.
2. A maradék látogatók nagy része meg nem ahhoz a 4.2 millió emberhez tartozik, akik létminimum alatt vergődnek, hanem a másik felébe.
3. marginálisan van pár ember, többnyire fiatalok, akik jó esetében saját maguk által diákmelóban vagy nyári munkával megkeresett pénzüket erre költik, mert ennyire szeretik a zenét és/vagy jó társasággal kimenni.
De ezeket leszámítva a legtöbb fesztivál már 4-5-6 éve sem volt megfizethető a többségnek.
Egyébként meg fiatal bulizós korszakban igen sokan TÉNYLEG képesek éhezni inkább, hogy legyen pénz bulira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!