Elképzelhetőnek tartod, hogy az emberek a közeljövőben visszatérnek az önfenntartó gazdálkodáshoz?
De, gazdaságos a termelés, csak jól kell csinálni.
Az állattenyésztést nem tudom, de minek keresztülvezetni egy állaton az energiát, ha a nővény közvetlenül is fogyasztható? Energetikailag rosszabb, mert az állat testhőmérsékletét is fedezni kell a takarmány energiájából.
A legeltetés lehet jó, mert a füvet úgyis csak fűnyírózzuk, és tesszük a kukába.
A mezőgazdasági gépek még több évszázadig olaj alapúak lesznek, az miatt ne izgulj, hogy elfogy az olaj és lóval kell szántani, kézzel kell aratni.
Ahogy fogy az olaj egyre drágább lesz, elkezdik mással helyettesíteni (a villamos energiatermelésből mára szinte teljesen kiszorult), szénből, földgázból is lehet szintetikus olajat gyártani, illetve ott vannak még a növényi olajok.
Ha mondjuk húszszorosára nőne az olajár és tizedére csökkenne a fogyasztás, bizonyos területeken (tankok, repülőgépek, mezőgazdasági gépek) akkor is megmaradna az olaj használata. Tehát az egészet a kereslet-kínálat (árak) határozza meg, erre akartam rámutatni.
Ami sokkal problémásabb, az a műtrágya használata, azt sokkal nehezebb pótolni. Nélküle jelentősen visszaesnének a hozamok a világban, de ezt nem pótolná az, ha ismét sokkal többen dolgoznának a mezőgazdaságban.
Ja lényegében ehhez anyit hozzáfűznék! Hogy volt rengeteg hatalmas föld csak minden elvettek az emberektől! Szóval az országnak az volt a célja hogy az emberek vásároljanak!
Minden föld ami volt most az állam kezébe van! Szerintem az a legnagyobb gond hogy nem az emberek uralják a saját országuk! De mégha önfentartó ország is lennénk legalább igy mindenkinek lenne munkája! Aki meg nem akkar dolgozni (Gipsyk) azok meg meghallnak éhen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!