Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elképzelhetőnek tarjátok,...

Elképzelhetőnek tarjátok, hogy a Jobbik az MSZP-től vett el szavazókat az EP választáson?

Figyelt kérdés
2009. jún. 10. 19:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Nem elképzelhető, hanem bizonyított. A JObbik azokban a megyékben szerzett sok szavazatot, amelyek régen egyértelműen MSZP-sek voltak, és most az MSZ semmit nem ért el. A Fidesz marad kb. a vártnál. Tehát a Jobbik az MSZP-től szerzett.

Csináltak egyébként már közvélemény kutatást a keleti megyékben a volt MSZP szavazók szavaztak a Jobbikra.

2009. jún. 10. 19:19
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
Én speciel utoljára az MSZP-re szavaztam (verem is a fejem miatta), de most pl. a Jobbikra, és az országgyűlési választásokon is rájuk fogok.
2009. jún. 10. 19:23
 3/12 A kérdező kommentje:
Az elképzelhetetlen, hogy az MSZP szavazóu átmentek a Fidszhez és a Fidesz szavazóvinak egy része a Jobbikhoz?
2009. jún. 10. 19:26
 4/12 anonim ***** válasza:
78%

A számok és a kutatások nem ezt mutatják.

A Fidesz szavazóinak legnagyobb része meggyőződéses szavazó, míg az MSZP szavazóinak nagy része arra szavaz aki éppen azt mondja, amit gondolnak. Ez most a Jobbik volt (ország keleti része, alacsony életszínvonal, jobban megviselik őket a megszorítások, nagy cigány lakossági arány).

2009. jún. 10. 19:32
 5/12 anonim ***** válasza:
49%
szerintem a Fidesztől vett el.
2009. jún. 10. 19:34
 6/12 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem minden jelenlegi parlamenti párttól csippentett a Jobbik (és az LMP is). A Fidesz több, mint 600.000 szavazatot veszített a 2006-os országgyűlési választásokhoz képest.
2009. jún. 10. 19:59
 7/12 anonim ***** válasza:
72%

Könyörgöm ne hasonlítsátok már egy EU szavazás eredményét egy országgyűlési választásokéhoz. Utóbbinál a lustább szavazók is elmennek, míg az előbbit a legtöbben lesz*rják.

A kérdésre válaszolva: igen, biztosan vitt el MSZP-s szavazatokat. Azokét akik kiábrándultak a pártból, de a Fideszre akkor se szavaznának (mer' Orbán) ha az lenne az egyetlen választható párt. A Fidesztől keveset vittek, nekik sokkal stabilabb bázisuk van, valamint nem ők vannak kormányon, ergo nem is "büntetik" őket a szavazóik azzal, hogy másra szavaznak.

2009. jún. 10. 20:05
 8/12 anonim ***** válasza:
86%
20:05 - Bocs, de az összes parlamenti párt közül EGYIK SE az EP-ről kampányolt most, nem tudom, feltűnt-e, szóval erről, hogy ne keverjük, őket kéne először felvilágosítani.
2009. jún. 10. 20:14
 9/12 anonim ***** válasza:
65%

Részvételi adatok: 2006 országgyűlési választások: 64,38%

2010 EU parlamenti választás: 36,29%. Ezért mondtam, hogy ne hasonlítsd össze.

2009. jún. 10. 20:25
 10/12 anonim ***** válasza:
73%

ez nem ilyen egyszerű.

hiába mondja valaki, hogy eddig az MSzP-re szavaztam, most meg a Jobbikra, ez nem jelenti azt, hogy a Jobbik az MSzP-től vett el szavazatot.

két dolog történt egyszerre.

1. A szavazók elpártoltak az MSzP-től

2. Megerősödik a Jobbik.

Ha azok az emberek, akik régen az MSzP-re szavaztak, most a Jobbikra szavaztak, a Jobbik nélkül nem szavaztak volna, azok esetében igaz, hogy a Jobbik elvette a szavazatokat.

Viszont, ha ezek az emberek, ha nincs Jobbik, akkor mondjuk a FIDESz-re szavaztak volna, akkor bizony a Jobbik a FIDESz-től vett el szavazatokat.

A jó közvélemény kutató kérdés az lett volna:

Korábban az MSzP-re szavazott? Igen

Most a Jobbikra? Igen

És ha a jobbikra nem szavazhatna, akkor kire szavazna?

ennyit a statisztikáról...

2009. jún. 10. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!