És még Magyarországon beszélnek diktatúráról?
Szerintem nagyon megható és kiráz a hideg... elképzelni sem tudom, hogy milyen lehetett...
Magyarországot Észak-Koreához hasonlítani nincs sok értelme.
Törpediktátorunk nekünk is van, de kb. ennyi a hasonlóság.
Rengeteg ország van, amihez képest mi vagyunk a "szabadság földje".
Rengeteg mindenben jobb hely Magyarország, mondjuk a harmadik világ országaihoz képest.
Azonban ha azt nézzük, hogy hányan vannak előttünk...
Az "igazságos" egykulcsos adó bevezetése, a magántulajdon államosítása, a stadionok építése, az egészségügy és az oktatási rendszer szétrohasztása, az egyházak pénzelése, a propagandacélokat szolgáló látszatintézkedések sora (multiadó, bankadó, telekomadó, rezsicsökkentés, stb.) láttán azért igencsak rossz érzése lesz az embernek, ha netán nyugat felé pillant.
De ezeken kívül is rengeteg apróság van ebben az országban, ami kissé "furán" működik. Itt van például a BKV ezzel az utastájékoztató rendszerével. Értem én, hogy szép kijelzők, de nem látok el odáig a füstfelhőben! Abból a pénzből, amit erre a rendszerre kib*sztak, az összes dízel g*cit fel lehetett volna szerelni normális részecskeszűrővel. A buszainkat elnézve azonnal a felére csökkent volna Budapesten a dízelkorom-felhő sűrűsége...
Sorolhatnám még napestig.
Nyilván marha nagy diktatúra van, ezért is alakulhat naponta egy ezt szajkózó balos gittegylet. Meg nyilván ezért ítélnek meg kártérítést a dohos cellája miatt Hagyónak. Kiberakott nagy itt a diktatúra kérem szépen, még a börtön is dohos!
Sajtószabadság?! Ugyan már! Kérem, itt olyan nincs, már minden újság megírta!
Irónia OFF: szerintetek ez egyáltalán hasonlít egy kicsit is egy épülő diktatúrára? Hagyjatok már lógva...
Kedves 15:37-es!
"Az "igazságos" egykulcsos adó bevezetése"
- Ezzel én sem értek egyet, de ez nem egyedülálló Európában.
"a magántulajdon államosítása"
- Ez pedig borzasztó demagóg állítás volt, amit nyilván te is érzel. Egyfelől nem "a magántulajdon", hanem a nyugdíjrendszer került a privát szektorból államiba - anno ugyanígy került államiból privátba -, másfelől senkinek nem szűnt meg a nyugdíja, sőt, a különbözetből származó összegeket egy összegben mindenkinek kifizették, ami több százezer forintot jelentett sokaknak.
"a stadionok építése"
- Ezzel sem értek egyet, de stadionok külföldön is épülnek. Az pedig inkább megmosolyogtató, hogy azt az árat már vagy tízszer elköltötték gondolatban a fórumozók, mert az ország minden gondját az oktatásótól a munkahelyteremtésen keresztül az egészségügyig mindenre az a válasz, hogy "a stadionok". Mintha ez terhelné le az ország teljes vagyonát, és ha ezek nem lennének, virágozna minden, a megoldás kulcsa ebben állna. Ilyen csodát ne tulajdonítsunk annak a pénznek, amit abba fektettek.
"az egészségügy és az oktatási rendszer szétrohasztása"
- Rohad az már 10 éve...
"az egyházak pénzelése"
- Eddig is voltak államilag támogatott egyházak. És ez is teljesen beillik az európai normákba. Nem látom, mi a probléma.
"a propagandacélokat szolgáló látszatintézkedések sora (multiadó, bankadó, telekomadó, rezsicsökkentés, stb.)"
- A multiadó és bankadó 500 milliárdot jelentett eddig az államkasszába - és nem, ennyi pénzt akkor sem tudnak áthárítani az emberekre, ha meg is próbálnák, ez hatalmas összeg. Ennélkül állnánk igazán rosszul. És éppen ezért kellett állampapírokat értékesíteni az IMF-hitel helyett, mert ez előbbi lejárta 10 éves, ami megengedi, hogy előbb összeszedjük magunkat, rendeződjünk, míg az utóbbit azonnal kell törleszteni, ráadásul politikai feltételekhez kötött, például a bankadó kivezetéséhez. Amelyből viszont több bevételünk származik, mint amennyivel olcsóbb lenne az IMF kamata. Így ez a kedvezőbb megoldás.
"De ezeken kívül is rengeteg apróság van ebben az országban, ami kissé "furán" működik. Itt van például a BKV ezzel az utastájékoztató rendszerével. Értem én, hogy szép kijelzők, de nem látok el odáig a füstfelhőben! Abból a pénzből, amit erre a rendszerre kib*sztak, az összes dízel g*cit fel lehetett volna szerelni normális részecskeszűrővel. A buszainkat elnézve azonnal a felére csökkent volna Budapesten a dízelkorom-felhő sűrűsége...
Sorolhatnám még napestig."
- Az a baj, akármi, de tényleg akármi lenne, mindig lenne valakinek "jobb ötlete". ÉN például már egészen kisfiúként sem értettem, miért ne lehetne megoldani, hogy a buszok távolsága, és sebessége alapján legyen egy tábla, amely folyamatosan kiírja, hány percet kell még várni. Lám, most ez is megvalósult...
Úgy pedig ne tegyünk - mert ez oktalan rosszmájúság -, mintha itt is olyan lenne a helyzet, mint Kína nagyvárosaiban, hogy csak maszkban lehet kimenni az utcára. Az ott valós. Itt nem. (Mellékesen buszból is most lett 150 új véve. És a metro-szerelvények, vagy az újrainduló magyar vonatgyártás csak hozzátesz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!