Tervezi valaki mostanában véglegesen itt hagyni ezt az országot?
"Akkor te antimagyar vagy."
Ez mondjuk így ebben a formában igaz.
"Inkább antimagyar vagyok, mintsem koldus. Persze, én vagyok az antimagyar, meg az a másfél millió ember, aki már elment innen. Többen vándoroltak ki az elmúlt 3 évben, mint '56-ban. Akkor mind antimagyarok vagyunk? "
Miért szerinted mi mások? Megértem, hogy cáfolni szeretnéd, de akkor írd már le te minek neveznéd az ilyen embereket?
"Én dolgoztam kint, és mindig másodrendű embernek éreztem magam."
Ez pontosan így van. Odakint sohasem fognak emberként kezelni, mindig is egy jöttmentként tekintenek rád.
"Ez pontosan így van. Odakint sohasem fognak emberként kezelni, mindig is egy jöttmentként tekintenek rád."
Éltél már kint? Vagy ezt honnan tudod ilyen biztosan? Vagy netalántán te egy napkeleti bölcs vagy, aki tapasztalatok nélkül is mindent tud a világról?
"Akkor maradj csak itthon, aztán sírjál a fotelben az internet előtt, hogy milyen sz*r az életed, de te majd megmutatod, hogy bírod a strapát, mert te igaz magyar ember vagy."
Nekem épp nem úgy tűnt, hogy én sírok, vagy hogy nekem lenne okom erre.
"Valószínűleg ha lenne nyelvtudásod meg lehetőséged, te is mennél, de mivel nincs, így marad a keserű gúnyolódás meg "antimagyarozás". Szánalom vagy te is."
Négy nyelvet tolok a magyaron kívül:
orosz, angol, orvosi latin, romani.
Háromszor hívtak Németországba, egyszer Romániába, kétszer az Usába, és egyszer Kanadába. Mit értesz lehetőséghiány, vagy lehetőség alatt? Lehetőség az ja valaki leszarja a hazáját, lehetőséghiány az, ha nem?
"Éltél már kint? Vagy ezt honnan tudod ilyen biztosan? Vagy netalántán te egy napkeleti bölcs vagy, aki tapasztalatok nélkül is mindent tud a világról?"
Két év Szerbia. Egy év Németország és hat hónap Usa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!