Azoknak akik visszasírják a kommunizmust: Úgy mégis hogyan képzelitek a rendszer működtetését?
Tegyük fel hogy Zűrös Mátyás a parlament ablakából kikiáltja ezúttal a kommunizmust. És utána?
Ugyebár a teljes nyugati és magyar tőke kivonulna, mert majd hülye lesz hagyni, hogy kisajátítsák a vagyonát. Az EU embargót hirdet a szakadár ország ellen. Csak a testvéri szocilista országokkal pl. É-Koreával kereskedhetünk (és ez így is korrekt). Hogyan élne meg vajon meg az ország?
Miből lenne GDP?
Nem már sajnos nem volt működő. Ezért volt a rendszerváltás!
De a kérdés nem a múltra vonatkozott
"amíg valaki szembe nem néz a nyugdíjasokkal."
A saját felmenőiddel is? Ki építette fel az országot a háború után? A Horty rendszer tönktetette az országot bevíve a háborúba és a mai nyugdíjasok építették újjá akiket te éhhalálra ítélnél!Elemi fogalmaid nincsenek a múlt rendszerről!
"Persze megvan a mai nyugdíjasoknak az a rétege akik tiszteletet érdemelnek"
Olvasni tudni kéne.
Maradjunk a témánál:
Ha a kommunizmus egy annyira virágzó társadalmi berendezkedés, akkor kezdje már el nekem valaki végre ecsetelni, hogy hogyan is működne majd ez a csoda, ha esetleg visszatérnénk hozzá!
" te kommunista nagyszüleid inkább a tönkretételében asszisztáltak a már leírt indokaim miatt."
Én építettem 71-ben az újpalotai lakótelepet, és apám nagyapám a donnál veszett oda!Az ország lakosságának 5%-a se volt párttag!Olyanról fröcsögsz amiről fogalmad nincs!
"Én építettem 71-ben az újpalotai lakótelepet, és apám nagyapám a donnál veszett oda!Az ország lakosságának 5%-a se volt párttag!Olyanról fröcsögsz amiről fogalmad nincs!"
Ez most indok, hogy miért volt jó a kommunizmus? Fröcsögés pont, hogy a vérkomcsiktól jön, észérvek annál kevésbé.
#17 Sehogy se működne, rendszerváltás is (részben) azért volt mert súroltuk az államcsődöt. Ha a kommunizmus megkímélte volna ezt az országot Ausztria szintjén lennénk.(vagy még jobb) És azt is hozzá kell tenni, hogy itt nem az a kommunizmus volt mint keleten van!(egyik se jó, de Kína gazdasági mutatói azért mondanak valamit)
NEm a nyugdijasok tehetnek arrol hogy nem kellet mit gyártaniúk . HAnem a tervezet rendszeré hogy 5évre mondjuk 2milló prszivót terveztek hiába tudod volna agyár tőbbet termelni azzal a légyzámal nem épithetékk le nem let volna értelmet tőbbet termelni mert nem tudnák elladni
A nagy hibája hogy nem kőveti a piaci mutatőkat és nagy a bujtatot munka nélküliség. Az ott melózók nem tudtak mást teni.
És a cégeket is roszul vezeték mert nem volt érddekelt szeméjesen a vezetője ben mert az állam volt a tulaj igy akik dőntőtek a cégről azoknak mindegy vollt.
Mivel nem voltak nagy jővedelem külőnbségek igy a magas végzetség se volt népszerű.
Szerintem a jővőbe lehetséges lesz egykomonista rendszer lehet szűkséges is 2050kőrű a számitőgépek elérik az emberi agy szintjétt .
Ekor lehetséges lenne bármijen emberó munkára alkalma robotot csinálné még egymást is üzembe terthatnák fejleszthetnék és épithetnék.
Igy nem kelelne az embereknek melózniúk igy mindenki kaphatna azonos jővedelmet az államtol a komonizmus egyik célja társadalmi külőnbséek eltüntetése az egyik fő célja akomonizmusnak. Persze enek is kővetnie kéne a paci igényeket és nem 5évete előveni a tervett.
Arol fogalmam sincs hogy a jelenbe hogy lehetne bevezetni.
Kiváncsi vagyok a normállis javaslatokra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!