Miért mondják, hogy kisboltok ezrei mehetnek tönkre a dohányboltok miatt, mikor eddig is csak minimális árrés volt a cigarettán? Nem ebből éltek a kisboltok.
"64 ezer boltból közel 98% lehúzza a rolót."
Valóban nem nézek tv-t, de szerintem neked se kellene fenti idézet szerint.
Tehát azt állítod, hogy csődbe mennek a boltok a tescótól kezdve a sarki fűszeresig ( aki egy karton cigit ad el egy hónap alatt) ... nevetséges
"a sarki fűszeresig ( aki egy karton cigit ad el egy hónap alatt)"
Még a legkisebb falusi bolt is TÖBB cigit ad el ennél barátom...
És bizony ha hiszed, ha nem igencsak sok bolt ment most tönkre ettől.
Aki pedig a "szigorítást" emlegeti, nézze már meg a "teszteket", a legtöbb dohányboltban kérdés nélkül bárkit kiszolgálnak. Hol is itt a "szigor"?
Hát nézzük. Anyám dohányos.
Korábban jobban szeretett a kisboltban vásárolni. Igaz, hogy valamivel drágább volt az áru, viszont meglepően sokoldalú a választék, és személyesebb a kiszolgálás. És... persze dohányárut is kapott ott. Tehát gyakrabban járt oda, mint a Nagy Testvérbe, ahol ugye a legkisebb is számít.
Viszont a trafiktörvény a kisboltnak nem kedvezett, a tulaj nem nyert a pályázaton. A teszkó igen. Tehát anyám újabban odajár. Szeretni a kisboltot, de ha már úgyis ide kell bemennie cigiért, és kicsit közelebb is van... akkor ha már ott van, inkább a többi cuccot is megveszi ott, nem fut fölösleges köröket. Gondolom, nem anyám az egyetlen, aki így gondolkozik, nota bene a ksibolt elég jelentős bevételtől eshet el. Ami akár a bezáráshoz is vezethet.
Ha egy csöpp tisztesség lett volna ezekben a nagy keresztény mély magyarokban, akkor bevették volna a törvénybe, hogy csak magyar érdekeltségű vállalatok kaphassanak dohányboltot, a Tesco, Auchan stb. nem, ezzel is elősegítve a magyar üzlettulajdonosokat. Persze ezt nem lehet megcsinálni, mert hát mit szólna az unió. Nem mintha jelenleg nem rajtunk lovagolnának örökké, úgyhogy ez már igazán nem osztott vagy szorzott volna. De nem kizárt, hogy csak az én véleményem túl szubjektív :)
A teszkó igen.
Nálunk nem nyert!!
A mi környékünkön sem nyert Tesco.
ma 01:30-as: melyik Tescoról van szó?
gondolod hazudok? :D miért tenném?
Hmm.... 0%-os válasz. Nem erős ez egy kicsit? Amit írtam, igaz. Egy-egy kisbolt sok vásárlót veszíthet el emiatt. Nem mondom, hogy mind tönkre fog menni, de némelyik lehet.
Nem csak egy-egy, hanem nagyon sok tönkre fog menni és azért kicsit erős a Tesco-t emiatt b*szogatni, főleg, hogy a cikkben említett 217/92 nem valami sok országos szinten.
("A TESCO is sikeres tárgyalásokon van túl: 217 egysége közül 92-ben nyílik trafik.")
Hopp. Én nem b*szogatom a teszkót. Ez csak egy kitérő volt. Itt, ahol én élek, sok kisbolt volt, de amióta beköltöztettek egy teszkót, azóta sorra zárnak be. Nyilván ez "egyéni" eset, biztos nem jellemző az országban mindenhol.
Ha valakit b*szogatok, az a kormány, amiért bevezette ezt a baromságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!