Amikor azt mondják, hogy Magyarországon a probléma azzal van, hogy nem eléggé kapitalisták az emberek, az mit jelent, mire gondolnak ilyenkor?
"nekem minden a sajátom, semmit sem vettem hitelre! az is hülye aki ezt teszi. minden, amim van(lakás, autó, telefon, stb) hitel nélkül vettem, tehát az enyém."
Persze, de az autópályát például amin suhansz, azt hitelből építette az ország a segged alá.
Nem értik, hogy kell a kapitalizmusban mozgolódni. Mint amikor az óvodás először megy iskolába, de mondjuk a mi esetünkben egyből a felső tagozatba. Szeretnének úgy élni, mint a gimisek, de néha még azzal sincsenek tisztában, mint az elsősök.
A szocializmus kényelmes volt, az állam sok szerepet ellátott, ezek most mind rázúdultak a társadalomra és a piacra (ami megintcsak a társadalommal van erős kölcsönhatásban).
Jellemző, hogy még mindig az egymásra mutogatás korszaka zajlik, hogy kinek mi lenne a felelőssége/feladata. Mármint nem személyek vagy pártok, hanem rétegek mutogatnak egymásra, ez a félelmetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!