Koppenhágai bizottság felállításáról mi a véleményetek?
Pofon a demokráciának, ahol az európai parlamenti többség meghatározza, hogy mi számít demokratikusnak?
Ezt nem a független Európai bíróságnak kellene eldönteni?
Igen, Eu bíróságához most is lehet fordulni, ha sértjük az alapszerződést mégse ezt teszik, hanem megkerülve a független bíróságot egy bizottságban fognak ítélkezni, szankcionálni ...
Ez nem túl demokratikus.
Kb olyan mintha a kormánypárt, azért állítana fel bizottságot, mert az mszp belső szabályzata sérti az alapjogokat. Ezt nem a bíróságnak kell megállapítania?
A Birosag - ahogy irtam - csak a szerzodesek felett orködik. En amennyire tudom a koppenhagai kriteriumok nem a szerzodesek resze, igy a Birosagnak nincs joghatosaga. A koppenhagai kriteriumok nem unios jog, ha nem a szerzodesek resze, vagy nem lett egy masodlagos jogforras (rendelet, iranyelv) formajaba öntve. Nem talalok errol a neten semmit, ugyhogy abbol indulok ki, hogy a kop. krit. egy szimpla politikai döntes jogi kötoero nelkül.
Viszont lehet (valoszinu) hogy a csatlakozasi szerzodesben benne voltak, errol sajnos nem talalok semmit. De mint irtam, Mo. is fordulhat a Birosaghoz, ha ugy gondolja, hogy a masik 3 szervnek nincs joga a bizottsagot felallitani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!