Ha a baloldal kerül hatalomra, akkor újra indulna az IMf tárgyalás és újra Imf hitelből élne az ország?
Azért nincs most szükség az IMF-re, mert az ellenőrizné az államháztartás bevételeit és kiadását. Ez Orbánnak nem tetszene.
Helyette a sokkal rosszabb feltételű államkötvényeket bocsájtja ki. Ez is HITEL! Még több is, mint amit az IMF adott volna.
Nem csak baloldal venne fel hitelt, hanem a Fidesz is azt teszi, amikor államkötvények bocsát ki százmilliárdos tételekben.
Tehát azt kérdezed, hogy a baloldal nem az emberek pénzét lopná-e el (mnyp), venne fel privátbanki hiteleket és adna ki tonnaszámra államkötvényt, hanem netán az ezeknél sokkal átláthatóbb IMF-segítséget venné igénybe?
Értem én, hogy sikerült a jobbos médiának szitokszóvá alakítani az IMF nevét, de próbáljátok már az agyatokat is használni néha. Viktorék ugyanúgy, ha nem jobban zabálják felfelé a nyugatiak kölcsönpénzét, csak épp ők fű alatt teszik ezt és államkötvénykibocsátásnak hívják.
Tudom, hogy ezt nem teszi már hozzá az MNO, de államkötvény=hitel.
Miért nem nő a gdp arányos államadósság, ha több hitelt veszünk fel, mint az elődei? Valamint miért van 3% alatt költségvetési hiány, ha több hitelt veszünk fel?
Az az érzésem, hogy nem vagy tisztába a tényekkel.
Imf hitel feltételeit a hitelező határozza meg, ráadásul külföldi valutában kapunk hitelt, államkötvényt általában forintban bocsátjuk ki és a piaci bizalomtól függ, hogy mennyit vesznek meg.
Imf hitelt, akkor szoktak felvenni, amikor máshonnan már nem kap pénzt az állam ... most úgy néz ki, hogy a piacokról soha nem látott alacsony kamaton adnak nekünk hitelt, akkor miért akarunk imf hitelt felvenni?
4,5-5,5% kamatra kaptunk hitelt 2009ben 3-5évre!
2013 év elején 4-4,5% kamaton kaptunk 5-10évre. Igaz ez lényegesen kisebb csomag volt, mint az imf hitel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!