Mi az oka, hogy ennek a kategóriának (politika) rohamosan csökken a színvonala?
NEM PROVOKÁCIÓ, EZ AZ IGAZSÁG
Nem azt mondom, hogy 3 éve amikor elkezdtem ezt az oldalt nem voltak idióták (én mondjuk akkor közéjük tartoztam) de mondjuk voltak még értelmesek is (ők voltak túlnyomó többségben) most meg ott tartunk, hogy tele van az oldal nácikkal meg elvakult balosokkal akik csak üvöltenek, hogy náci, zsidó, cigány, német, hungarófób, ultramagyar meg hasonlók...
Minden eszmében voltak régen is emberek de nem voltak ilyen buták mint a mostaniak többsége...
Már alig maradtak a régiek közül...:(
Mi lesz itt? IQ féle katasztrófa?
"Haggard válasza:
Ki számít nácinak ?"
Mindenki aki nem ballibsi.
Mert vannak kicsit nácik meg nácik meg nagyon nácik meg hude nácik, rasszisták meg trapisták. Akik meg merik kérdőjelezni a nagytőke tejhatalmának a lehetséges visszaszorítását, azok komcsik. Akik nem neolibsik hanem pld neo Keynsenáriusi felfogást preferálnak azok komcsik.
Akik kapcsolatot vélnek felfedezni a mai válság és az elmúlt 30 év neoliberális deregulációi között azok konteosok stb stb. Akik meg merik kérdőjelezni az Eu hasznosságát a számunkra azok elszigetelő Koreai vagy Kubai ügynökök. Akik vélik felfedezni az egyensúlyok végletes megbomlásának a problémáűit, azok komcsik, nácik és konteosok egyben és mig ki tudja mik? És sorolhatnám.
A lényeg hogy a nagy liberalizmus és a neoliberalizmus már rég túllőtt a fenntarthatóság fogalmán és épül le a rendszerük, amit nehezen viselnek sokan. A másik oldalt meg sokan azt hiszeik (teljesen tévesen)hogy mivel hanyatlik az elmúlt 30 év rendszere, ezért nincs is szükség még hasonlóra sem és minden rossz ami onnan fakad.
"Minden eszmében voltak régen is emberek de nem voltak ilyen buták mint a mostaniak többsége..."
Dehogynem. 80 évvel ezelőtt a Weimari köztársaságban rendszeres volt, hogy többezer komcsi és náci püfölte egymást a nyílt utcán, aztán megjöttek a rohamrendőrök, akik elkezdték mindkét csoportot verni, azok meg ütötték vissza a rohamrendőröket.
Ez volt a politika fénykora, amikor még a legnépszerűbb volt markánsan kiállni az ideálokért, harcolni az eszmékért. Most mit látsz? A fiatalok 90%-át alig érdekli a politika és közélet, leginkább a telefonjukat nyomkodják vagy hétvégén tombolnak és rángatják magukat valami idióta gépzenére vodkanaranccsal a kezükben, kinyalt hajjal és csilli-villi ruhakölteményekben. Teljes nihil. Régen a politika volt a közélet és a társasági élet, az volt a legfontosabb a fiatalabb rétegeknek. Most nem maradt belőle semmi... :(
Na igen furcsa, hogy régen még nem volt szokatlan az erőszak a politikában. Én azt mondom tartózkodni kell tőle, de néha muszáj kicsit a sarkunkra állni, lásd pl.: a Jobbik a földtörvény szavazásán. Meg voltam velük elégedve, örülök, hogy kiálltak amellett, amit mondtak.
A kérdésre válaszolva: ez nem valami nagy oldal. Szerintem kb. 30, max 50 ember vitázik itt folyamatosan, és mivel - mint, ahogy már írták - csúszik az ország a lejtőn, kiéleződnek az ellentétek. Az ember felidegesíti magát a legkisebb apróságán, mert már amúgy is ideges az alap megélhetés miatt. Így itt vezetik le a feszültséget.
Én lassan 1 éve gyikelek, de már messze nem köt le annyira mint régen.
Ugyanazok a kérdések ismétlődnek folyamat, ugyanazok a válaszok jönnek rá, és hiába cáfolok meg valakit, legközelebb újra leírja a hülyeségét.
Leginkább abba fáradtam bele, és most nem csak itt a politikában hogy az emberek annyira lusták hogy nem használják a tetves keresőt hanem ugyan azt kérdezik meg újra és újra, tehát bizonyos kérdések már biztos elhangoztak vagy 10ezer-szer.
Politika ugyan ez, itt annyi különbséggel hogy van min csámcsogni bár az alapok nem változnak.
Vannak akiket faszistáznka meg náciznak pedig csak arra világítanak rá hogy bizonyos erők tönkre akarják tenni ezt az országot, ami tény szóval nem is kéne róla vitatkozni.
És vannak a balosok akik ennek ellenére mégis vitatkoznak róla mert álom világban élnek illetve maguk is ellenségei ennek az országnak így vagy amúgy, magyarnak mondják magukat pedig a szívükben egyáltalán nem azok, csak az okmányaikban, bár azokban is általában kettősök, és talán még az első helyen sem a magyar van.
Ilyesmiken szoktunk vitatkozni bár én már meguntam hogy a liberálisok még akkor is fasisztáznának meg náciznának ha mondjuk valaki csúnyán nézne arra a tatárra amelyik bombázná Budapestet és irtaná a lakosságot.
Én megpróbáltam érvek szerint menni, bizonyítani, erre náci ultra turbómagyar lettem, csak azért mert felvázoltam a tényeket, és még messze nem is mondtam semmi támadót, csak közöltem a tényeket.
Egyébként én is gondolkodtam rajta hogy felteszek valami ilyesmi kérdést hogy csak szerintem fogy-e a gyik lakossága.
Multkor is feltettem egy tök jó kérdést, erre kaptam rá kb 5 választ, abból 3 az volt hogy náci turbó magyar árpádka...
Kíváncsi lennék egy hivatalos kimutatásra mennyien vagyunk itt, mert szerintem olyan 40nél biztos nem többen. Más részlegekben is talán olyan 10,20 aktívabb válaszoló van és ennyi.
Én már elvesztettem a türelmem, meg valahol unom is a politikát mert azt látom hogy teljesen fölösleges mi kisemberek mit gondolunk úgy sem az számít, hanem hogy kinek mi a hatalmi érdeke.
Külföldön értelmesen lehet politizálni meg erről arról beszélni, csak nálunk van ez az agymosott külföld és idegen nemzetek seggnyalás imádata.
Egy német vagy francia fórumon az ilyen libsiket mint itt helyből körberöhögnék és bannolnák is ha elkezdenék mondjuk a cigányokat vagy a zsidókat ajnározni velük szemben.
"Ki számít nácinak ?"
Én, de ez hogy jön ide?
"Kérdező. Idióta alatt azt érted, aki nem veled ért egyet?"
Igen. Azt érti.
"Kérdező. Idióta alatt azt érted, aki nem veled ért egyet?"
Idióta alatt azt értem aki fröcsög...előbbre olvashatsz ilyet az 1. és 2. oldalon...mint mondtam csak náciznak, komcsiznak,m zsidóznak, cigányoznak...szélsőséges jelzővel illetik meg az összes Jobboldali embert még ha nem Jobbikos (egyébként az sem szélsőséges) akkor is, mind e közben bebizonyítják, hogy ők a szélsőségesek mivel nekik mindenki náci aki nem balos (persze a balon is van kivétel)
Az emberiség IQ-ja nem változik ilyen gyorsan, ez tehát szóba sem jöhet. Létező IQ nem száll el, ami változik, az a nézőpont, de ennek nincs köze az IQ változáshoz.
Mit jelent a színvonalcsökkenés? Hogy elfogultabbak a kérdések, eleve prejudikálnak. Hogy a válaszokban csökkennek az érvek, helyette túlsúlyba jut a mellébeszélés, a téma csak arra kell, hogy kifejtsük nézeteinket. Hogy csökken a higgadt, megfontolt válasz, nő az üres vádaskodás. A vádaskodásból gyűlölet, mocskolódás lesz. A cél a megalázás, a többi nem számít.
Nos ezek a jellemzők itt mind megtalálhatók, ha lehet, hatványozottabban, mint a többi kérdésnél. Kifejtésre kerül, hogy az emberek milyen kategóriákra oszthatók és milyen jellemzőkkel. Mindez felsőbbrendű kioktató, megmásíthatatlan hangnemben. Okot itt nem nagyon keresnek, alkalmat annál inkább találnak gyűlölködő véleményük - nem is elmondására, mint inkább fülbe döngölésére.
Ilyen típusú válaszokban tökéletesen fölösleges színvonalat keresni. A válasznak nem ez a célja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!