Ha jövőre a baloldal, balliberálisok győznének, legalizálnák a melegházasságot?
Egyébként szerintem ez is érdekes kérdés, hogy egyáltalán lehet-e ezt így az alkotmányba írni.
Mi lett volna, ha azt írja buggyantságában a Kormány az alkotmányba, hogy házasság csak egy férfi és egy barna hajú nő között jöhet létre. Akkor a szőke nőkkel házasodni akarók megszívták? Vagy nagyobb az esélye, hogy előbb-utóbb valami nemzetközi szervezet kisütné, hogy egy ilyen megkötés jogellenes és el kellene törölni?
És ha ezt rossznak tartanánk az alkotmány részeként, akkor milyen logika alapján fogadható el a férfi-nő viszony kizárólagossága az alkotmányban, ha tudjuk, hogy van olyan állampolgárunk, nem is egy, akinek ez így biztosan nem lesz megfelelő és aki a mostani rendelkezéshez nem tud alkalmazkodni?
Minden nap jut egy ilyen meleg kérdés? Én nem hiszem, hogy ez égető kérdés, inkább az, hogy 4.5 millió ember él a létminimum alatt. Nekik jobb lesz, ha házasodhatnak a melegek? Nem.
Fontos ez a kérdés? Az ország 95%-nak nem.
Amúgy UK-ben lehet házasodni el lehet menni oda. Csak papírok kellenek...
Attól mert sokak számára nem ez a legégetőbb kérdés, attól még bizony a mi számunkra eléggé fontos (meleg vagyok).
Nem is lenne nehéz megoldani, csak az alkotmányból kivenni azt a passzust, és legalizálni a melegházasságot. Ha pedig ilyen egyszerű megoldani több százezer ember problémáját, akkor miért ne tennénk meg?
Egyébként meg ha mindenhez így állnánk hozzá: "nem ez a legégetőbb probléma" akkor sosem oldódna meg semmi.
Engem például nem érdekelnek az autópályák, már 2 éve Budapesten lakom és nem is tervezek visszaköltözni vidékre. Továbbá nem érdekel az sem hogy milyen sz@rok az utak szabolcsban és borsodban. Egyáltalán nem érdekel. :)
Mégsem mondom azt, hogy akkor hagyjuk is úgy. Hanem épp ellenkezőleg: meg kell azokat az utakat javítani, autópályákat kell építeni és fejleszteni a vidéket, felzárkóztatni. Ha nem lennénk tekintettel a többi ember problémáira, nem is lennénk emberek szerintem.... hanem valamiféle állatok, akik mindig azt szajkózzák: "Ez a legnagyobb probléma?" és ezzel mások gondjait kicsinyítik le. Ami nekik (nekünk) épp olyan fontos, mint egy debreceneninek pl. hogy épül-e arra autópálya vagy nem, lesz-e vidékfejlesztés vagy nem...
Egy szó mint száz, ha egy parlamenti szavazás segít megoldani százezrek problémáját ebben az országban, akkor miért nem lehet azt a pár percet rászánni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!