Azok a jellemzően vadkapitalista felfogású emberek akik csak a kommunizmusban és a vadkapitalizmusban tudnak végletesen gondolkodni, hogy gondolják?
A kérdezőt igaziból nem is értem mit akar, én itt a hozzászólásokra reagálok inkább, bocs, szóval:
Nem értem, hogy a vallást és a politikát miért nem lehet végre egyszer és mindenkorra elválasztani egymástól, ahogy a legtöbb országban szerte a világon nagyon helyesen teszik, míg a gazdaságot, és a politikát nagyon helytelen, és számomra lehetetlennek, és ráadásul értelmetlennek tűnő módon viszont megpróbálják jónéhányan külön választani! A politizálás egyik legfőbb célja, hogy kialakítson egy gazdasági modellt, ami mentén fől lehet építeni egy jóléti államot! A differencia a megannyi más és más formájában rejlik mindennek...
A kapitalizmus szerintem nem biztosít egyenlő feltételt ahhoz, hogy mindenki megteremtsen magának mindent amit akar, sőt(!) Pont ennek ellensúlyozására tett kísérletet (kevés sikerrel) Marx, és Engels. Hol van ugyanolyan lehetősége a földesúr kukoricaföldjének a végében álló kis parasztházikóban napvilágot látó, lehet hogy sokkal többet érő, és tudó parasztgyereknek bármit elérni az életben tehetségének megfelelően, mint a földesúr adott esetben agyatlan bunkó fiacskájának mondjuk? Esélye sincs, sőt az ő gyereke is csak szántóvető paraszt maradhatott, míg az uraságoké csilliárdos földbirtokos! Pedig az is kapitalizmus, sőt az a legigazibb kapitalizmus elvileg!
Azzal természetesen maximálisan egyetértek, hogy a demokrácia az nem a többség uralkodása a kisebbségen, de mi is megy most aprócska hazánkban? Vagy ti a Holdról írtok ide?
A szabályok és ellenőrzés (ebben a sorrendben, pedig úgy kell(ene) működjön, hogy hozok egy szabályt, majd ellenőrzöm annak a helyes működését, és betarttatom azt! És ki fogja a szabályokat hozni? Kinek az értékrendje szerint lesznek a törvények? (költői kérdés)
Az pedig, hogy egyik cég, meg a másik cég... szóval ne bolondozunk...
Valami olyasmi volt hogy mi csak rendre utasíthatnánk elvileg, a nem az üzleti szabályoknak megfelelően működő cégeket, de nem szankciónálhatnánk, hogyha szemét módon tennének alá mondjuk egy szabályosan működőnek, de gondoljunk bele ebbe, -egy lehet hogy nagyon ócska példácskával szemléltetve-:
Van mondjuk egy rendezvény. Néhány izomagyú ökör beszólogat egy társaságnak, hogy menjenek haza, mert nem bírják a búrájukat nem éppen szalonképes módon! Erre jön a biztonsági szolgálat, és eltessékeli őket, akár erőszakkal is a rendezvény színhelyétől! A téves fölfogás szerint elvileg akkor nem is lenne joguk ezt megtenni, hiszen akkor ők "diktatórikusak"???!!! Hát nagyon nem!
A kigyúrt ökrök akkor veszítették el a jogaikat, amikor belepofáztak mások életébe, ahelyett hogy ők mentek volna a bánatos f**szba ha nekik nem tetszik valami!
Ez olyan mint amikor diktatórikusnak tartották 2006 őszén a kormányt mert rendet tett (nagyon lightos módon egyébként) egy randalírozó szemét csűrhével szemben!
NEM AZ A DEMOKRÁCIA, HOGY CSINÁLOK AMIT AKAROK, AKI MEG FÖNN AKARJA TARTANI A RENDET, AZ EGY SZEMÉTLÁDA MERT NEKEM IS VANNAK JOGAIM! HÁT NAGYON NEM MINDENHEZ! ÉS HA A SZEMÉTSÉGEM MIATT FÖLLÉPNEK VELEM SZEMBEN, NEM AZOK A MOCSKOK...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!