A nemharithatjakat-adot akkor is fizetnem kell, ha nem ATM-bol, hanem a kasszanal veszek fel penzt?
Na de HÁNYSZOR is fizeted ki ezt az adót?
A rezsis baromsággal pedig ne gyere...
Ugyan úgy kifizeted azt is, sőt.
3.as. Akinek kevés a fizetése, annak 900.- Ft is számít! Ne azokból indulj ki, akiknek ez még zsebpénznek is kevés.
A rezsicsökkentés pedig csak kamu.
Meg mikor jutunk már el végre oda, hogy nem minden a gazdasági hatás, elvek is vannak?!
Egy elvet pedig akkor is meg lehet sérteni, ha a rezsicsökkentés amúgy jó az embereknek, ha csak egy forintot kell fizetni, ha én leszek az ország egyetlen trafikosa stb..
Ha csak a hatása számít valaminek, akkor OK a levegővételi adó is, amíg csak 1 fillér naponta!
A vásárlás után eddig is adóztunk. Most már a fizetés után is adózunk. Azért, hogy a saját, becsületesen megkeresett pénzemhez hozzájussak, használjam. Ez pedig szerintem nem OK! Az az ÉN PÉNZEM, ÉN dolgoztam meg érte, az ENYÉM!
Nekem két banknál is van lakossági folyószámlám. Mindkettőnél díjmentes a kártyás vásárlás, ill. havi egy vagy két készpénzfelvétel automatából. Ellenben a pénztári készpénzfelvételnek alapon elég magas díja van, x ezrelék, de minimum y (több száz) Ft.
Tehát akkor sem érné meg, ha nem terhelnék meg még pluszban.
Amennyire én tudom, ez mindegyik banknál így van.
"ha a magyarok nagy része nem feketén dolgozna, akkor a teljes fizetése a számlára menne, így pedig már nem lenne áthárítva"
Ezt a felvetesedet nem ertem! Igy pont azok lesznek megadoztatva, akiknek tisztan utaljak a penzt. Vagy arra celzol, hogy szerinted a kormany ra van szoritva a feketemukasok altal arra, hogy a "fehermunkasokat" adoztassak meg, mivel a feketeket ugy sem erik el? Ha igen, akkor en csak annyit tennek hozza, hogy szerintem egy ilyen adopolitika nem elfogadhato.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!