Szerintetek is vissza kellene állítani az alkotmányos monarchiát Magyarországon? A Szent Koronának pedig az egységes Magyarságot kellene jelképeznie?
Szerintem nem kell.
Jobboldali vagyok ,sőt Jobbik szimpatizáns ,de szerintem semmi szükség a királyság visszaállítására ,sem pedig a vallásosságra.
Egy modern társadalmat kell építeni amely tiszteli a hagyományait és büszke arra aki.
köndolom a koövetkező lépésed az lenne hogy megkoronáznád viktort a duna jegén.
mondjuk nm bánnám. ha oda beszakadna senki nem venné ki.(arrol meg tutti gondoskodnának hogy beszakadjon)
1-re igen, vissza kellene állítani, de ezt szó szerint értem. Azaz, hogy nem egy angol, vagy holland mintájút, ahol reprezentatív szerepet kap, hanem az alkotmány keretei között uralkodik és ha szükséges, kormányoz.
2-ra nem, mert a Szent Koronának soha sem volt ilyen szerepe - szükség lenne végre megtisztítani a Koronát attól a sok (többek között a mai szélsőjobb által) ráaggatott feleslegtől, ami miatt sokan azt hiszik, hogy az egy varázspálca.
Bocs, az első résznek a mondatát nem fejeztem be.
Tehát visszaállítani - egy ellenforradalommal - , restaurálni az 1918. október előtti állapotot, alkotmányostól, uralkodóházastól, mindenestől.
Az alkotmányos (vagy parlamentáris) monarchia visszaállítása ellen nincs alapvetően elvi kifogásom, de nem is tartom szükséges lépésnek.
1) Ettől nem lenne semmivel sem előrébb a gazdaságunk, nem oldana meg semmit a problémákból.
2) Fejtörést jelentene, hogy ki lehetne az alkalmas király, aki erkölcsileg és szellemileg is méltó lenne rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!