Kedves fideszesek, tudtok nekem ebben segíteni?
Orbán Viktor retorikáját szeretném megérteni, és ezért egy-két dolgot tisztázzatok le nekem.
1. haza és állam ugyanaz, vagy haza és állam nem ugyanaz?
2. miniszterelnöke az államnak van, miniszterelnöke a hazának vagy mindkettőnek van miniszterelnöke?
3. a miniszterelnök vezető vagy egy szolga?
4. ha miniszterelnöke a hazának és az államnak is van, akkor minek mije?
5. inkább utálom a szocikat, inkább szeretem a fideszt?
tudom, hogy hivatalosan a kormánynak van miniszterelnöke, de az egyszerűség kedvéért az állam most jelentse a szervezeti aparátust, a haza meg jelentse az ország fizikumát és a nemzetet
köszönöm az értelmes kommenteket és a segítséget.
1. Hazája van mindenkinek, de nem minden hazának van állama is.
Például: Erdély a hazám. De (per pillanat) nincs saját államisága.Mert egy jó érzésű erdélyi magyar soha nem tekintette és nem tekinti a Balkánról irányított államiságot a sajátjának.
Például: Rostás Cilinder vagyok vasipari újrafelhasználási logisztikus Borsodból.A sukár Borsod a hazám .A gádzsók Magyar Állama meg azé van, hogy aggyon nekem segííjt a sok rajkó után akik úgy ugrálnak ki a csálé asszonyomból ,mint a pattogatott kukorica.
Konklúzió: a népek, nemzetek államokká, országokká szerveződtek.Az államiság képviseli az emberek alkotta nemzetek országának közösségi érdekeit.
Még az is előfordul ,ha hiszed ha nem ,hogy van mikor az egyén érdeke megcsorbul, meghajol a közös érdekek előtt.
2.Miniszterelnöke kormánynak van.
3.Vezető beosztású ,közszolga.
4. ... bocs de ezt nem értem.
5. Na itt ugrik ki a nyuszi a bokorból!
A pártok nem azért vannak ,hogy érzelmekkel viseltessünk irántuk.
Állatalában a pártoknak szoktak lenni programjaik amiket a sarkallatos véleményük ,állásfoglalásuk, világnézetük, tradiocionális pozicionálódásuk határoznak meg.
Nos ezekkel a programokkal(tettekkel ,szándékokkal, szándéknyilatkozatokkal) lehet egyetérteni és lehet vitatkozni a saját érdek, szemszög, életehelyezet, tudás stb adta vélemény ,meglátás neadjisten érv kinyilatkozatásával.
De még mindig érzelmek és INDULATOK nélkül.
Kb erről szól a politika.
"Amikor a politikába érzelmeket indulatokat visznek bele az olyan mintha azért szurkolnának az emberek egy focicsapatnak mert teszik nekik a trikója amiben játszik."
Sallyát!
;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!