Kedves fideszesek! Ti hogy látjátok?
- Az ország jó fele halad?
- Több lett a (értékteremtő) munkahely?
- Az alkalmazottak jogai megfelelő mértékűek, és emberhez méltóak?
- Növekedett-e az életszínvonala az átlagembernek?
Kérek mindenkit, hogy balos ne írjon ide, és fideszesek pedig mellőzzék az elmúlt 8 évezést, valamit tekintsenek Bp-n kívülre is a válaszuk megfogalmazásakor! Köszönöm!
- igen (pl rezsicsökkentés-> a stratégiailag kulcsfontosságú áramszolgáltatás lehetséges visszavásárlása magánkézből. kisebb államadósság, IMF-hitel elkerülése)
- úgy néz, hogy nem számottevően. a moodys szerint még csak most állt le a recesszió, ki kellett rángatni az országot a csődközeli helyzetből. ez IMF nélkül sikerült nekünk. az MNB most indított el egy 2,5%-os hitelprogramot kis-és középvállalkozóknak, ami a várakozásoknak megfelelően beindít majd valamit (az eredetihez képest 3x-osára kellett növelni a rendelkezésre álló összeget, annyian igényelnék). és tudjuk: a gazdaság alapja a hitel.
- sosem volt annyira az, mint kellett volna. nem tudom, hogy ez javult-e, de sajnos azt gondolom, van most fontosabb feladat.
- még nem, majdnem csődből jöttünk ki, de egész európában recesszió vagy csökkenés van. majd szép lassan, azért kell még egy esélyt adni Orbánnak 2014-ben.
Soha ennyi politikus és egyéb nagymenő segget nem rúgtak még szét Magyarországon mint most.
Soha ennyi élősködőt nem vakartak még le mint most. (ide értem a 39éves nyugdíjas katonatiszteket 550.000ft bruttó nyugdíjukkal együtt).
/magyarul érthetően fogalmazva/
Az ország jó fele halad?
Számomra úgy tűnik.
Több lett a (értékteremtő) munkahely?
Ahol én lakom igen. Nem is kevéssel.
Az alkalmazottak jogai megfelelő mértékűek, és emberhez méltóak?
Az hogy ezért mit biztosít az állam és hogy élnek-e vele az alkalmazottak két külön dolog. Amúgy munkahelyenként eltérő.
Növekedett-e az életszínvonala az átlagembernek?
Nem lett rosszabb, ami jónak mondható. Az én életszínvonalam jobb lett és én is az átlaghoz sorolom magam. De ha a környezetemben szétnézek úgy látom nem növekedett.
nem halad jó felé
inkább kevesebb
nem már pl táppénz alatt is kirúghatnak tehát ha megdöglök sem merek táppénzre menni
ugyan ennyit kerestem 10 éve is csak most 220 a kenyér akkor meg 120 volt
utolsó vagyok persze
jól átbaxtak
Na kedves fideszesek!
Az elmúlt 3 évben 38%-al emelték a szemétdíjam. Erre majd adnak nekem mínusz 10%-ot rezsi csonkolással.
Ezt nevezzem "jó útnak"? Erre válaszoljatok, és mellőzzétek a központi propaganda szöveget.
Nagy beruházok kellenének pl. Mercedes Bosch Jabil stb...
ezek indítják be a gazdaságot.
Nem egy 20 fős cipőtalpgyár meg az 50 fős wc papír üzem.
Nem a kötekedés miatt,és mindenféle párthovatartozás nélkül a fent említett cégek nem a fidesz idején döntöttek az ország mellett.
Viszont marad a közmunka, és az általatok "rejtett tartaléknak" nevezett naplopók.
Ezek után felesleges beszélni az életszínvonalról és a jogainkról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!