Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért nincsenek...

Magyarországon miért nincsenek törekvések olyan törvényekre (szlovák példa) mely a társadalmat megvédi a kisebbségektől?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Csak olyan törvényeink vannak amik a kisebbséget védik.

Olyan ami a többséget védi olyan miért nincs?

Miért nincsenek erre törekvések , mint Szlovákiában?

Elvileg jobboldali , nemzeti kormányunk van , illene valamit cselekedni és nem azt folytatni amit az MSZP elkezdett.

2013. jún. 30. 17:34
1 2
 11/13 Regal ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a jogrendszerünk, ahogy szerte a világon a normálisabb államokban, a BŰNÖKET próbálja szankcionálni. Nincs olyan, hogy "kisebbség" bűnözik, hanem olyan van, hogy Kiss Pista, vagy Nagy Józsi bűnözik. Mindegy, hogy milyen származású. Én ezzel maximálisan egyet is értek. A bűntetési tételek, az egyes bűnök megítélése, lehet vita tárgya, de határozottan ellenzem az általánosítást. Ha a magyar elit néhány tagja használ drogokat, akkor én kikérem magamnak, hogy rólam is ezt feltételezzék, hogy a "magyarok drogokat használnak", mert én nem élek ilyennel. A kisebbség esetében pont ez a helyzet. Nem minden ember bűnöző közöttük. Aki bűnös, azt büntessék meg.

A kisebbség védelme többek között abban áll, hogy joguk van nálunk a nyelvük használatára, a hagyományaik ápolására, lehet különböző média formátumuk, tanulhatnak a saját nyelvükön, lehetnek képviselőik különböző szervezetekben, amelyek a jogaik gyakorlására alakultak, és így tovább.

Szlovákiában rendesen megnyirbálták ezeket a jogokat, így az ott élő magyar lakosság nem élvezhet annyi jogot, mint nálunk. Ez bizony szomorú, és egyáltalán nem követendő példa.

2013. júl. 2. 07:01
 12/13 anonim ***** válasza:

Regal: igaz csakhogy a törvények úgy tesznek mégis különbséget bűnös és bűnös között, hogy súlyosbító körülménynek számít például a rasszista indíttatás.

Ez a gyakorlatban úgy csapódik le, hogy ez a körülmény akkor is felmerül, amikor esetleg nem kellene. Tehát megintcsak nem Kiss Józsi követett el bűncselekményt Nagy Béla sérelmére, hanem Kiss Józsi követett el bűncselekményt egy kisebbségi vagy valamilyen csoporthoz tartozó személy sérelmére. Majdnem ugyanott vagyunk. Számít az, hogy ki hova "tartozik".

2013. júl. 6. 17:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Mi a szarért kellene a társadalmat megvédeni a kisebbségtől, mi ez a baromság?
2016. jún. 10. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!