Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mért az a koncepciója az...

Mért az a koncepciója az magyar államnak hogy a tenni akaró emberek torkát ott vágja el még csírájában mielőtt hasznosat tehetne?

Figyelt kérdés

Az egy dolog hogy mindent megadóztatnak ha eladsz ,ha veszel ezt már megszoktuk de pl most olvastam hogy megujjuló energiatelep létesítése támogatott és a termelt áramot köteles megvásárolni a szolgáltató. Megörültem na végre egy jó dolog ,egy olyan befektetés ami pénzt termel ,államilag támogatott, és 25 évig elmegy egy napelemes háztartásban gondolkozva.

Utána jött a magyar disznóvalóság de hát nem is lenne magyarország ha nem jött volna ,kiderült hogy állami támogatás csak cégeknek jár, de csak ilyen 50-500Mft os beruházásoknál amit senki nem csinál.

De ez csak az ízelítő volt hisz a drágalátos kormányunk gondolt arra is hogy létezhetnek tehetősebb gazdag tenni akaró magánszemélyek is akik nem sajnálnak 20-50Mft ért naperőművet kiépíteni ezért kitalálták hogy magánszemélytől csak 45KW ig veszik át az áramot így akinek lenne módja nagyobbat építeni elmehet a francba .

És nincs vége mivel az is hozzá tartozik hogy a magánszemély által termelt áramot csak a fogyasztói ár 85% árért veszik meg.

Eközben máshol vizágzanak a megujuló források és támogatják is rendesen.

Ez az ország egy undorító pöcegödör amíg ilyen szemetek irányítják és nem értem meg hogy miért kell ezt csinálni minden területen.

2013. jún. 28. 17:38
 1/8 anonim ***** válasza:
62%
Mert Magyarország egy nyuggerállam. Az aktívak kifosztására lett felépítve ez a szisztéma a legnagyobb és legkönnyebben befolyásolható választói réteg, az inaktívak szavazatainak megvásárlása érdekében.
2013. jún. 28. 17:44
 2/8 anonim ***** válasza:
A kérdés remek.
2013. jún. 28. 19:38
 3/8 titak ***** válasza:
És azt még nem is említetted, hogy az önrészre felhasznált áram ?kW/óra fölött adóköteles.
2013. jún. 28. 22:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Pénzt akarsz keresni pusztán abból, hogy napELEMEK által termelt elektromos energiát adsz el, és ezzel idővel megtérülnek a befektetési költséged is? Mindezt egyénileg, 20-50M-ból?

Szerintem ez jelen technológiák mellett még lehetetlen, javíts ki, ha tévedek.

2013. júl. 1. 18:58
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem kell oda 20M de az nem rossz , és igen a 10 év alatt megtérül a befektetés még magánszemély lakásán is (25év alatt 80% ára esik az elemek hatásfoka aztán tönkremegy).

Ezért ha pénzt akarsz keresni vele akkor nagyban kell gondolkozni és itt jön a magyar állam aki azt mondja hogy te nem adhatsz el 45kw nál több áramot mert ez fölötti részt nem fizeti ki a szolgáltató esetleg megköszöni szépen. Jó tegyük hozzá hogy 45kw os erőmű 30M a legolcsóbb elemekkel ,a legdrágábbal meg kb 100 de nem is erről van szó hanem itt a mondanivaló a lényeg hogy nem támogatjuk azt aki tiszta energiáért cserébe pénzt akar keresni , olyan pénzt amit amúgy is ki kell fizetnie a fogyasztóknak.

És akkor még jönnek ezek a szemétkedések hogy 85% áér veszik meg stb ,ez nyilvánvaló rosszakarat hisz semmi nem indokolja hogy a te saját zsebedből vásárolt erőmű áramát a szolgáltató ne azon az áron vegye meg amin neked eladja. Olyan ez mint a valutaváltó ha veszel drágább mintha eladod de itt semmi nem indokolja, te csak jobbá teszed a környezeted ,nyugati országokban szinte már kötelező hogy legyen egy napelem a házad tetején ,nem ez a mocsok ami itt van hogy szénerőmű vagy nemis tudom mi a rák van miskolcfele azt azért fizessünk ..

2013. júl. 2. 21:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy a megtérüléssel kapcsolatos infókat kevered a napkollektorokéval? Azokat éri meg beépíteni (leginkább egy újonnan épülő házba előre), akár egyénileg is. De napelemeket csak ott esetleg, ahol közvetlen hasznosítják is a termelt áramot, nem pedig eladásra. Az éghajlatunk sem a legjobb erre a célra. Úgy tudom, a napelemek várható élettartama még mindig túl alacsony, bár folyamatosan javul.

Gondolom, hogy ezért támogatnak csak nagyobb beruházásokat. A 45KW-os limitet én sem tudom hova tenni, hacsak nem az elektromos hálózat korlátja ez, hiszen az kb. egy tízemeletes panelház átlagos fogyasztása lenne.

2013. júl. 6. 16:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Update: ennek még én is utánajárok, elbizonytalanítottál.
2013. júl. 6. 16:53
 8/8 A kérdező kommentje:

Ha napos helyen vagy még hamarabb is megtérülhet a napelemes rendszered máskülönben nem látnál imitt amott házak tetején egy két cellát hisz ha nem térülne meg záros időn belül és tudjuk hogy az élettartam 25év akkor senki nem venné meg azon az áron amin adják és most nem is a 20M ról beszélek hanem az5M ós kis kiegészítő áramforrásról.

Én meg szegedet néztem az a legnaposabb zóna de a többi délkelet se rossz szóval igazábol itt csak a befektetés árával és a fölvásárlás árával vannak a gondok.

Az a 45kW limit biztos nem azért van mert sok hisz a hálózatra annyi áramot pumpálsz fel amennyit a technológiád invertered föl tudna rakni , a túltermelést ha miattad megnövekedne ,az erőművekben látják és csökkentik a turbinák teljesítményét így nem tudod leégetni a hálózatot.

2013. júl. 6. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!