Az mszp-sek demokratikusnak tartják a jobbikosokat?
Ez egy érdekes kérdés.
Hogy lehet demokratikus egy párt vagy oldal, aki maga akarja eldönteni ki a demokratikus és ki nem.
Akik 900e ember szavazatát semmibe véve, egyszerűen be akarnak tiltani egy másik pártot csak mert ütközik az ideológiájukkal! Azontúl vajon milyen definíció az amit nem tart be a Jobbik hogy meg kérdőjelezhesse bár ki a demokratikus mivoltját? Szóval érdekes. Akik csak úgy be akarnak tiltogatni azok a demokrácia csőszei.
Nem.
Az MSZP senkit nem tart demokratikusnak magán kívül illetve aki nem baloldali.
Bezzeg , 40 éve még rád küldtek volna pár vörös csillagos verőlegényt ,hogyha elkezded sorolni a jogaidat :)
Véleményem szerint senki sem tart demokratikusnak senkit magán kívűl.
Lassan a fidesznél lesz ez így,hogy aki nem ért velük egyet azt el fogják lehetetleníteni.Nem tudom hallottátok e Lázár J. mit mondott ma az össz ellenzéki oldalra,beleértve a jobbikra is.
Örülök, hogy ilyen sok MSZP-s véleményt ismertem meg. Mert az itteni szerzők nem bennfentes tagok, honnan tudhatnák egy szervezet mértékadó véleményét ilyen pontosan?
#3! Tévedésben élsz több mindennel kapcsolatban, ha megengeded, néhányra felhívnám figyelmedet.
Valakik demokratikussága nem attól függ, hogy eldöntik másokról ugyanezt. A demokráciának vannak szükséges jegyei. Ha azokkal egy társaság nem rendelkezik, akkor mások joggal nevezik őket nem demokratikusnak.
Betiltani, vagy nem szeretni valakit két dolog. Ha minden erőmmel és tudásommal, folyamatosan mutatok rá, hogy valaki más antidemokratikus, akkor harcolok ellene, nem pedig betiltom (az meg sem említem, hogy mindenki abból indul ki a másikat illetően, amit maga tenne). Definíciót kérdezel. Nem vagyok az MSZP fogadott prókátora, sőt, nem értek egyet velük sok kérdésben. Mégis, ha definíciót nem is, de alapvető jellemzőt adhatok. A demokráciának nem tulajdonsága (sőt vele ellentétes) az erőszakon alapuló rend. Ez a diktatúra kedvenc tulajdonsága. Demokratikus szervezet nem játszik ki törvényt akkor sem, ha nem felel meg neki. Küzd ellene a megfelelő színtéren, mint időnként a Jobbik is teszi a parlamentben (még a legutóbbi purparlét is képes vagyok annak tekinteni). De nem megy erődemonstráló, megfélemlítő gárdával sehová, mint teszi a Jobbik. Nem jellemzője a demokratikus viselkedésnek az sem, ha úgy teszünk, mintha a csoport a betiltotthoz képest más lenne, ha úgy teszünk, mintha az egy másik társaság lenne. Attól, ha formális eszközökkel igyekszünk takarni, a tartalom nem változik. Sőt, maga a formális mellébeszélés sem a demokrácia sajátja. Nem akarok elemzést, túl hosszú lenne. Nekem is, neked is. Csak ami hirtelen eszembe jutott.
A Jobbiknak helye van ma a parlamentben! Remélem, holnap már nem. A Jobbik nem homogén, és nem vélekedhet az ember minden tagjáról azonosan. A Jobbiknak sok hasznos felvetése, cselekedete volt, mert totálisan elvetemült társaság nincs. Erről nem megfeledkezve állítom, hogy a parlament lezüllésének ténykedésével, ideológiájával jelentős szereplője volt. Sajnos hozzá kell tenni, hogy néhány konkrét (és bármely pártban előforduló) személy kivételével velük együtt az összes szereplő részese e züllésnek. Nem egyforma mértékben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!